Sukulenty Świeżaka :):) - marta_lara
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sukulenty Świeżaka :):) - marta_lara
Wspaniałe!
Jeśli chodzi o liście oraz kwiaty to jedne z moich ulubionych w całej tak licznej rodzinie.
Jeśli chodzi o liście oraz kwiaty to jedne z moich ulubionych w całej tak licznej rodzinie.
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
No, no, co za widok
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rośliny , szczególnie w oko "wpadła" mi hoja caudata silver, piękna roślina .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Już śliczne, a jak będą kwiaty, to klękajcie narody!
Kwiatuszki sumatry sa przecudne
Kwiatuszki sumatry sa przecudne
- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
A skąd masz swoją?piasek pustyni pisze: Z flagellatą mam podobne odczucia zwłaszcza przy jednej...
Moja Phu Wua jest ok, zgadza się z opisem, ale jeszcze nie kwitła, natomiast flagellata... kwitła... i te kwiatki są z jasno różową koroną w środku - czyli takie jakie ma PW. Flagellata powinna mieć tą koronę ciemno różową. Ech... ale czy mój jasny róż to jest jasny, a nie ciemny Powinny mi kwitnąć obie jednocześnie i wtedy się upewnię
piasek pustyni pisze: Ale jak jeszcze undulatę pokażesz, to już padnę całkowicie!
Padaj
Jest piękna, ale nie do końca taka jaką chcę mieć, bo podoba mi się szalenie ta o długich liściach, bardziej pofalowanych i z większym splashem.
Taka: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Zgadzam się z Tobą Henryku w 100%, kwiaty są piękne, a kiedy roślina nie kwitnie (a tak jest przecież przez większość czasu) to liście są wystarczająco ciekawe by wlepiać w nie oczy!hen_s pisze:Jeśli chodzi o liście oraz kwiaty to jedne z moich ulubionych w całej tak licznej rodzinie.
Tu liście akurat mało ciapate pokazałam, ale mam też takie prawie całkowicie srebrne.Akwelan_2009 pisze:Rośliny , szczególnie w oko "wpadła" mi hoja caudata silver, piękna roślina .
Wszystkie caudaty mają bardzo podobne kwiatki, piękne, mechate i pachnące wieczorami kiedy to rozwijają się całkowicie.onectica pisze:Już śliczne, a jak będą kwiaty, to klękajcie narody! Kwiatuszki sumatry sa przecudne
- hen_s
No tak, tylko tej jednej hoi dziś pokazywanej brakowało...
A ja caudaty lubię raczej platonicznie, próbowałem z nimi kilkakrotnie ale ostała mi się tylko jedna i to nie za bardzo rośnie.
Muszę spróbować z nimi w hydro ale to przy okazji - może wtedy efekty będą lepsze.
A ja caudaty lubię raczej platonicznie, próbowałem z nimi kilkakrotnie ale ostała mi się tylko jedna i to nie za bardzo rośnie.
Muszę spróbować z nimi w hydro ale to przy okazji - może wtedy efekty będą lepsze.
- marta_lara
- 500p
Kolejny dzień prysznicowania
hoja meredithii aff meredithii IPPS 3576
hoja meredithii Thailand
hoja clemensiorum /long leaves/ EPC 810 i hoja clemensiorum Ted Green
hoja elliptica
hoja macrophylla /splash leaves/ EPC 791 i hoja macrophylla "Snow Queen"
hoja macrophylla "Pot of Gold" i hoja macrophylla 'variegata' która zwariowała... była normalna aż tu nagle blady liść, potem to już całkiem poleciała i pokazała liść jak u POG i znowu blady... taki cudak
hoja meredithii aff meredithii IPPS 3576
hoja meredithii Thailand
hoja clemensiorum /long leaves/ EPC 810 i hoja clemensiorum Ted Green
hoja elliptica
hoja macrophylla /splash leaves/ EPC 791 i hoja macrophylla "Snow Queen"
hoja macrophylla "Pot of Gold" i hoja macrophylla 'variegata' która zwariowała... była normalna aż tu nagle blady liść, potem to już całkiem poleciała i pokazała liść jak u POG i znowu blady... taki cudak
- hen_s
Patrząc na te wspaniałe liście hoi wydaje mi się, że mamy bardzo podobny gust jeśli chodzi o te rośliny. Ja również najbardziej lubię duże, żyłkowane liście... Mam zresztą kilka sztuk z tego co pokazujesz, niestety akurat nie rosną mi za okazale.
Tobie oczywiście życzę wielu sukcesów w tej dziedzinie bo chętnie sobie pooglądam już wyrośnięte te piękne rośliny.
Tobie oczywiście życzę wielu sukcesów w tej dziedzinie bo chętnie sobie pooglądam już wyrośnięte te piękne rośliny.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
No to padłam! Undulata! Cudo normalne!
A i pozostałe - meredithii cudowna, też ją lubię bardzo. A flagellaty mam dwie: jedną od naszej Ewy, a drugą teraz przecież w tej nerwowej paczce przybyła. Może jeszcze zbyt małe liście, ale ta od Ewy taka butelkowo zielona, a ta z Tajlandii taka jasnozielona... No ale zobaczymy. Niech Twoje rosną zdrowo, bo piękne są, naprawdę! POG jest wyjątkowa, a jeszcze w komplecie z wariegatką stanowią cudo. A ja już nie mam miejsca...!
A i pozostałe - meredithii cudowna, też ją lubię bardzo. A flagellaty mam dwie: jedną od naszej Ewy, a drugą teraz przecież w tej nerwowej paczce przybyła. Może jeszcze zbyt małe liście, ale ta od Ewy taka butelkowo zielona, a ta z Tajlandii taka jasnozielona... No ale zobaczymy. Niech Twoje rosną zdrowo, bo piękne są, naprawdę! POG jest wyjątkowa, a jeszcze w komplecie z wariegatką stanowią cudo. A ja już nie mam miejsca...!
- Farel
- Od: 22 lip 2009, o 17:17
Piękne hoje
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Idę stąd!
Bo jakoś tak niebezpiecznie ładnie się te hoje prezentują
Bo jakoś tak niebezpiecznie ładnie się te hoje prezentują
- marta_lara
- 500p
Henryku!! Dziękuję!!
Mi osobiście podobają się hoje które mają po prostu ładne liście (kwestia gustu oczywiście które dla kogo są ładne) i nie jest to uzależnione od wielkości. Dużych okazów nie mam i ja bo nie chcę mieć, nie zmieściły by mi się wtedy pozostałe, już teraz panuje u mnie niezły ścisk
Żaneta! U mnie liście są ciemnozielone ale jaśnieją od słońca do nawet takich całkowicie żółtych.
Mówisz, że miejsca nie masz, spróbuj robić piramidy jak ja!! Tzn ustawiać jedną doniczkę na drugiej
Mi osobiście podobają się hoje które mają po prostu ładne liście (kwestia gustu oczywiście które dla kogo są ładne) i nie jest to uzależnione od wielkości. Dużych okazów nie mam i ja bo nie chcę mieć, nie zmieściły by mi się wtedy pozostałe, już teraz panuje u mnie niezły ścisk
Żaneta! U mnie liście są ciemnozielone ale jaśnieją od słońca do nawet takich całkowicie żółtych.
Mówisz, że miejsca nie masz, spróbuj robić piramidy jak ja!! Tzn ustawiać jedną doniczkę na drugiej
Wracaj!! Pokażę jeszcze kilka ładnych, bo dopiero 3/5 parapetu wyprysznicowałam!! Tylko nie wiem kiedy to zrobię, bo już dziś mam krucho z czasem... :/onectica pisze:Idę stąd!
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
"Wysyp" roślin o pięknych ozdobnych liściach. Wielkość liści imponująca w porównaniu z moimi "mikrusami" i te dodatkowe, urokliwe "wzorki" na liściach .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Mieczysław