Tolinka i róże cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tolinka i róże cz.II

Post »

Tolinko, miło widzieć Twój wiosenny ogród :) Roślinki szybko się pozbierały po tej śnieżnej nawałnicy. Tulipany dzielnie sobie kwitną i tylko teraz ciepła i ;:3 troszeczkę, a wszystko szybko wróci na właściwe tory ;:108
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i mamy wreszcie upragnione słonko :tan od razu chce się żyć!!!Rośliny szczęśliwe ,kot szczęśliwy,pies i ja :heja czyli szaleństwo ogrodowe ;:306 Co prawda miałam tylko po południe wolne ale i tak sporo udało mi się zrobić.Wczoraj przyszły moje pokusy z F. wraz z pięknym gratisem ;:333 kolejne 6 panienek trzeba było dziś ogarnąć ,jedna poszła do gruntu bo pnąca reszta do donic ,a sadzonki takie ładne ,że nie lada się natrudziłam żeby je wcisnąć w te donice ,choć troszkę korzenie poprzycinałam.Obsadziłam róże w donicach lobelią własnego chowu ,wsadziłam do gruntu lewkonie również własne ,więc niech się pogoda już nie waży płatać figli :evil: a zimna Zośka z ogrodnikami niech pojadą na majówkę gdzieś w ciepłe kraje ;:71 u nas teraz ma być ciepełko żeby roślinki podgoniły ,zwłaszcza niektóre róże ,bo mi się serce kraje :roll: Muszę w ty roku odnowić donice i cały czas myślę jaki tu kolorek zrobić ;:209 Może są jakieś trendy w donicach hmm ?Wszelkie propozycje oraz zdjęcia mile widziane ;:108
Zdjęć dzisiaj nie zrobiłam ,więc może takie sobie zeszłoroczne kotleciki z późnej jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tolinko, kotleciki zawsze mile widziane :D Zanim doczekamy się na tegoroczne kwitnienia, to nasycimy oczy i nabierzemy apetytu. Takie oczekiwanie ma też swoje dobre strony ;:65
Pochwal się co za panny przyjechały z F ;:168
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu chyba z pogody możemy być już zadowoleni ;:108 można wreszcie ruszyć w ogród ;:333 Dzisiaj pewnie kawkę już w ogrodzie wypijesz ,ja właśnie wypiłam na tarasie ,no suuper! tego mi było trzeba.Żagwin jeżeli chcesz mogę ci wysłać u mnie jest go pod dostatkiem ,a sieje się wszędzie ;:173 a macierzanki piaskowej nie znam ;:131 muszę zerknąć co to za roślinka.

Daysy moje fiołki to żadne szlachetne u mnie jak chwast ,jak będę jechała to zostawię ci pod płotem ;:306 ja je sadzę wszędzie tam gdzie nic nie chce rosnąć ,tam gdzie wilgoć i ponuro,to rośliny do zadań specjalnych :lol:
Pogoda wymarzona na długi weekend ,ja w sumie za dużo już pracy nie mam ,bo wyskakiwałam do ogrodu już wcześniej ,ale trzeba coś zrobić z jałowcami które niestety nie tak jak tulipany wcale nie chcą wstać ,chyba trzeba będzie je skrócić o połowę inaczej nie wstaną ;:185
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu Lady niby pędów nie ma czarnych ,ale nawet jednego noska nie wystawiła ;:145 a rosnąca obok niej duuużo mniejsza Tea Clipper taka zieloniutka cała w listkach idzie jak burza ,przyrzekłam sobie że jak Lady padnie wsadzę dwie ,bo nie wyobrażam sobie żeby jej nie mieć w ogrodzie ;:185 Aniołek chyba zadowolony ,mięciutko ma ,biedny był bo jesienią podczas sprzątania urwałam mu głowę ;:219 później odpadła rączka ,to taka zdobycz z lumpków ,więc nie jest pierwszej młodości on tak tylko młodo wygląda ;:306 Jest cieplutko Basiu wreszcie! :tan :heja

Dorotko pozbierały się roślinki i nawet zapomniałam już o tym że róże tak krótko ścięte ,bo ładnie się zarumieniły tymi swoimi młodymi pędzikami :D Słonko już mamy i cieplej troszkę ,rośliny dobrze podlane,teraz tylko siedzieć i patrzeć jak wszystko w oczach urośnie :lol: M już mi nawet skonstruował narzędzie do usuwania chwastów,bo te pewnie będą pierwsze ;:173
A pochwalę się bo sadzonki na to zasługują ,co prawda zdjęć nie cyknęłam ;:131 ale uwierzcie na słowo :uszy korony rozbudowane, a korzenie jak miotły ,dokupiłam róże do donic
Parfum flower circus
Pashmina
English Garden sztuk 2
Mary rose ta dla córki koleżanki (zarażam,zarażam a co ;:306 )
i dostałam w gratisie A Shropshire Lad
chciałam Patricia flower cirkus ale zadzwoniła pani że marne sadzonki i mi nie wyślą ,to poprosiłam o Pashminę mam już jedną ,ale ta będzie w donicy ,będę miała okazję porównać jak rosną ,a inne cirkusy najwyżej dosadzę następnym razem ;:306

;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Cudowne wspomnienia! ;:173 Jeszcze chwila, a się zacznie! :heja
Ja na szczęście tylko jedna różę mam w donicy, to Agnes, która moim zdaniem nie jest zbyt zdrowa, bo chyba nie służy jej donica, ale ja nie do końca wiem, gdzie ją posadzić ;:218
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tolinko, Parfum Flower Circus ma śliczne kwiaty. Będziesz zadowolona! ;:108
English Garden sama jestem ciekawa, bo jej nie mam. Będę podglądała u Ciebie. A Shopshire Lad jako gratis ;:224 Oj, będzie się działo u Ciebie w czerwcu ;:65
Nareszcie zrobiło się ciepło. Od razu chce się żyć i działać w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Tolinko - chyba latem czas będzie się spotkać w realu ;:136 . Zaczęłyśmy nasze wątki mniej więcej w tym samym czasie i często kupijemy takie same róże. W tym roku też kupiłam Parfum FC, English G. i Pashminę :heja Sadzonki świetnie wyglądają, mam nadzieję, że Twoje też.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

He he he w przyszłym tygodniu deszcz ze śniegiem ;:306 no już tylko się śmiać ,bo to już przesada z tą pogodą :evil: Mgła ,deszcz i ponuro ,nooo tak jest u mnie ;:219 prace zaplanowane na długi weekend zrobione ,ale myślę że zrobiłabym dużo więcej gdyby było słonko ,a ono tylko wczoraj po południu wyszło i to by było na tyle ;:222 Jest spora wilgoć i wszędzie panoszą się ślimaki ,muszę jutro zakupić niebieskie granulki ,bo bez tego ani rusz.Obsiałam warzywniak i posadziłam flance kalarepy,selera i pory ,wsadziłam kilka sałat i jarmuż,w tym roku liczę na własna fasolkę :wink:

Miłka na pewno się zacznie i zawsze będzie co pokazać ,ale sporo róż będzie kwitło dużo później,taki ten rok dla nich nie łaskawy.Nie mam doświadczenia z różami w donicach ,więc jest to dla mnie wyzwanie ,ale skoro są polecane do donic to pewnie dadzą radę ,a ja zdobędę nowe doświadczenia ,do tej pory w donicach miałam tylko róże pienne nie wiem czy to to samo,ale to już historia.

Dorotko no bardzo chciałam mieć PFC bo bardzo podobał mi się u Alexii i liczę po cichu ,że pokaże na co go stać ;:333 English Garden intrygowała mnie już od jakiegoś czasu , kolor kwiatów ich wypełnienie i pokrój ,że taki nie za duży jak na angielkę no i zapach ,myślę że do donicy będzie fajna ,zakupiłam dwie ,drugą dla córci na taras ,więc będziemy obserwować jak rosną i się spisują te cukiereczki :D
A Shopshire Lad teraz będę miała dwie ,bardzo jestem ciekawa tej róży ,bo czytałam że ona kapryśnica 8-) jedną z nich posadziłam koło Kapitana i mam nadzieję że będzie to gorący i mocno pachnący romans :lol:

Ewunia bardzo by mi było miło ;:108 Sadzonki rzeczywiście są bardzo dobrego gatunku nie żałuję że skusiłam się na promocje ,szkoda tylko że tak szybko wyczerpał się asortyment ,bo miałam ochotę na jeszcze inne panienki a już ich nie było ,prawdę mówiąc Pashminę dostałam "rzutem na taśmę " ;:306

Po dzisiejszej nocnej ulewie tulipany leżą dosłownie na ziemi ,że ja wczoraj zdjęć nie porobiłam ;:223 no cóż zostaje mi pokazać wam zdjęcie tych ściętych które są w domu w wazonie
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tolinko nie żartuj znów zima się zapowiada, a dopiero dzisiaj wyniosłam na ogródek wszystkie donice z daliami. Czyli znów muszę na powrót zanieść do altanki, bo niektóre juz pokazują listki ;:222 Zwariowana pogoda ;:185
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj:)

U mnie dziś dosyć względna pogoda była,pobuszowałam na działce ;:108 Róże po ostatnim przymrozku dostały po pędach,no cóż będzie trzeba zrobić niektórym ponowne cięcie przez co później zakwitną ;:222
Teraz prym wiodą tulipany ;:333 Czyżby Twoje ścięte to Purple Pion z B?

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinko do mnie troszkę później przyszło słoneczko :) , dopiero wczoraj zrobiło się ciepło i faktycznie jak piszesz, mogłam chodzić z krótkim rękawkiem ;:333 . Niestety nie mogłam pozwolić sobie na kawę w ogrodzie, bo czyściłam rabaty, które wcześniej , ze względu na dużą wilgoć musiałam pominąć.
Fiołeczki już mam od Ciebie - białe ;:167 , więc dziękuję ;:196 . Musimy się jakoś umówić na spotkanie, to nie będziesz musiała zostawiać roślinek pod płotem ;:306 i będziemy mogły sobie porozmawiać ;:173
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Tolinko, chyba zostaje nam śmiech... bo płacz nic i tak nie pomoże ;:222
Do nosa ta pogoda... do nosa...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu no też się wkurzyłam :evil: mam nadzieję że się to zmieni do wtorku ,bo jak nie, będę latać z workami i kartonami ;:219 Co za rok! co za rok ;:185 Ale damy radę jak nie my to kto? ;:134 najwyżej trochę pobiegamy ,a ruch to zdrowie ;:306

Aniu moje róże wczoraj powtórnie cięte ,choć forsycja usilnie trzyma kwiaty nadal w pąkach ;:202 :roll: Tulipany to Purple Pion ;:108 ale nie zrobiłam sobie zdjęcia i nie pamiętam czy z B. czy z L. To najpiękniejsze tulipany jakie do tej pory miałam i w pąkach cudne i rozwinięte kwiaty ,a w wazonie to mistrzostwo świata!Wszyscy mylili je z piwoniami :lol:

Daysy no to weekend miałaś bardzo pracowity ;:168 a powiem ci że tak mi narobiłaś smaka tymi clematisami że sobie kupiłam i nawet mam już dla nich podpory zrobione ,mam tylko nadzieję że twój nosek nie wyczuwa ,ale zapach jest obłędny ;:306 bo będą przy tarasie :wink: co nieco jeszcze muszę dokupić ,bo będzie ich tam 5sztuk a w szkółce się skończyły więc muszę poczekać ;:65

Basiu ja powiedziałabym nawet bardziej dosadnie ;:306 ;:306 ale nie chcę się już nakręcać,robię sobie co innego i już,będzie pogoda to będę działać w ogrodzie ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tolinko żadnych róż nie okrywałam tylko wyniosłam do altanki dalie w donicach i pelargonie a także schowałam do altanki mój mini przenośny inspekcik wraz z roślinami .Wczoraj wysiałam ogórki i nakryłam folią a inne szybkami koper tez jest pod szybkami .W takim sezonie jak ten to sprawdzają się tunele czy inspekty .Jakby mnie tak ktoś obserwował jak latam z tymi donicami tam i z powrotem to pomyślałby ,że jestem psychiczna ;:306 Oby nie było żadnych szkód
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”