Ogród Marty cz.VIII
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz.VIII
Marto, Twoja trojeść krwista jest żółciutka?
Coś mi tu nie gra
Może masz trojeść bulwiastą?
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś w Twoim kompostowniku ciągle pusto a w moim ciągle pełno - miejsca brak
Na wiosnę jak dobrze pójdzie to ze 2 dokupię - bo na pryzmy nie mam miejsca
Pospaceruje jak zwykle z przyjemnością, tyle jeszcze kwitnie
Dziś byłam w centrum ogrodniczym - niestety tylko 10 minut miałam
Pozdrawiam serdecznie i już prawie piątkowo ściskam
Pozdrawiam serdecznie i już prawie piątkowo ściskam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie,pogoda wstrętna i nie nastraja mnie pozytywnie,ale mimo wszystko w ogrodzie prace się posuwają do przodu ,dalie już schowane dzisiaj ,teraz dalsza część wycinania starych roślin,ile zdążę to będzie mniej na wiosnę ,nawet róże krasnoludki przesadzone w lepsze miejsce ,wiosenne cebulowe też już mają swoje stałe miejsca ,czyli ciut ciut ubyło pracy,ale codziennie dolana przychodzę do domu,przebieram się i dalej w ogród.
Marysiu,ciemiernik ślicznie rozkwitnął dużą ilością kwiatów,może mój na wiosnę da sie podzielić ,nie wiem czy mogę pokazać ten skalniak na balach ,bo mogą wszyscy pęknąć ze śmiechu
z mojej roboty,posadziłam już tam róże krasnoludki,reszta upchana liśćmi,a na górnej warstwie bale słomy ,bo to wszystko muszę zasypać ziemią ,a dopiero się robi ziemia ,dzisiaj przyjechał transport liści i znowu dołożone ,nawet do kompostownika coś wsypałam ,bo nie może być ciągle pusty,może jutro jeszcze coś dojedzie ,cieszę się z tych liści jak dziecko
wiem ,ze trzeba będzie to podlewać ,ale jest niedaleko wodopoju,to poradzę ,pozdrawiam i buziaczki
Tereniu,już chyba w tym roku to w Twoje strony nie pojadę ,jak pójdę na grzybki to u siebie na rydze,ale trochę szkoda mi czasu,bo nic nazbierać ,ale trzeba to przerobić ,a czas w ogrodzie goni,pisak już Ci kupiłam .to pewnie wyślę teraz jak już potrzebujesz i nasionka ,a może jeszcze jakieś inne ?trojeść krwistą ma różową i też mam nasionka ,a ta żółta to tojeść bulwiasta ,ja się pomyliłam ,ale już poprawiłam ,bo Jacek mnie postawił do pionu i się opamiętałam ,
buziaczki i pozdrowienia
Agnieszko,witaj w moim ogrodzie ,ciemierniki kwitną cudownie ,nieraz robię z nich bukiecik na święta ,może i te przetrwają ,pozdrawiam i zapraszam znowu
Gosiu,może nie za gęsto ,ale zamówiłam na wiosnę chryzantem chyba za dużo ,a miejsce nie było przygotowane i sadziłam gdzie się dało i niektóre mi się schowały,ale teraz wszystko naprawię ,pozdrawiam
Ewuniu,tak można robić na nowej rabacie ,jak nie ma roślin i mam możliwość przywieźć tych liści,czasem to i kalafiora i brokuła znajdę pięknego w transporcie tych liści,a liście są wolne od wszelkich nasion ,pozdrawiam
Jacku,Dzięki za upomnienie ,mam obie trojeście i poplątałam ,pozdrawiam
Anetko,już dzisiaj wrzuciłam do niego trzy pudła liści,i jakieś wycięte rośliny z ogrodu ,wrzucam tylko takie ,które nie rozsiewają się agresywnie ,bo potem nie można sobie dać radę na rabatach rośnie wszystko,ja mam kompostownik budowany z desek, duży dwukomorowy ,miło,że jesteś ,jeszcze kwitną chryzantemy i ciemierniki,ale ten deszcz niszczy już chryzantemy,w centrum teraz nie bywam,bo coś mi czasu brakuje ,zresztą w jesieni to ja przez grzyby zostawiam ogród na długo sam ,pozdrawiam
Marysiu,ciemiernik ślicznie rozkwitnął dużą ilością kwiatów,może mój na wiosnę da sie podzielić ,nie wiem czy mogę pokazać ten skalniak na balach ,bo mogą wszyscy pęknąć ze śmiechu
Tereniu,już chyba w tym roku to w Twoje strony nie pojadę ,jak pójdę na grzybki to u siebie na rydze,ale trochę szkoda mi czasu,bo nic nazbierać ,ale trzeba to przerobić ,a czas w ogrodzie goni,pisak już Ci kupiłam .to pewnie wyślę teraz jak już potrzebujesz i nasionka ,a może jeszcze jakieś inne ?trojeść krwistą ma różową i też mam nasionka ,a ta żółta to tojeść bulwiasta ,ja się pomyliłam ,ale już poprawiłam ,bo Jacek mnie postawił do pionu i się opamiętałam ,
Agnieszko,witaj w moim ogrodzie ,ciemierniki kwitną cudownie ,nieraz robię z nich bukiecik na święta ,może i te przetrwają ,pozdrawiam i zapraszam znowu
Gosiu,może nie za gęsto ,ale zamówiłam na wiosnę chryzantem chyba za dużo ,a miejsce nie było przygotowane i sadziłam gdzie się dało i niektóre mi się schowały,ale teraz wszystko naprawię ,pozdrawiam
Ewuniu,tak można robić na nowej rabacie ,jak nie ma roślin i mam możliwość przywieźć tych liści,czasem to i kalafiora i brokuła znajdę pięknego w transporcie tych liści,a liście są wolne od wszelkich nasion ,pozdrawiam
Jacku,Dzięki za upomnienie ,mam obie trojeście i poplątałam ,pozdrawiam
Anetko,już dzisiaj wrzuciłam do niego trzy pudła liści,i jakieś wycięte rośliny z ogrodu ,wrzucam tylko takie ,które nie rozsiewają się agresywnie ,bo potem nie można sobie dać radę na rabatach rośnie wszystko,ja mam kompostownik budowany z desek, duży dwukomorowy ,miło,że jesteś ,jeszcze kwitną chryzantemy i ciemierniki,ale ten deszcz niszczy już chryzantemy,w centrum teraz nie bywam,bo coś mi czasu brakuje ,zresztą w jesieni to ja przez grzyby zostawiam ogród na długo sam ,pozdrawiam
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Martuś ja w sobotę jadę z worem na targowisko ... u jednej Pani kupuję warzywa ona ma zawsze na boku bardzo dużo liści z kapusty i kalafiorów
trochę jej posprzątam .
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Martusiu
Pięknie dziękuję za pamięć i zakup
Mogą być obie tojeście
U mnie też brzydka pogoda ale zawsze coś tam zrobię na działeczce .
Napiszę Pw .
Pozdrawiam i miłego
dnie życzę

Pięknie dziękuję za pamięć i zakup
Mogą być obie tojeście U mnie też brzydka pogoda ale zawsze coś tam zrobię na działeczce .
Napiszę Pw .
Pozdrawiam i miłego
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Martuś szanuj zdrowie, bo pogoda paskudna i łatwo o grypę czy przeziębienie.
Mnie też zostało sporo prac na wiosnę, mówi się trudno i czeka na wiosnę.
Już skończyłam zimowe przygotowania w ogrodzie.
Nawet kilka róż zdążyłam okryć, ale to tylko te najwrażliwsze.
U mnie zaczyna się już wiosna - kwitnie wawrzynek, jaśmin w pąkach lada dzień też się rozwinie a niektóre narcyzy są już na wierzchu.
Mnie też zostało sporo prac na wiosnę, mówi się trudno i czeka na wiosnę.
Już skończyłam zimowe przygotowania w ogrodzie.
Nawet kilka róż zdążyłam okryć, ale to tylko te najwrażliwsze.
U mnie zaczyna się już wiosna - kwitnie wawrzynek, jaśmin w pąkach lada dzień też się rozwinie a niektóre narcyzy są już na wierzchu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś czytam, że szalejesz w ogrodzie,
Ja ze wszystkim nie zdążę i zostawiam na wiosnę, tylko jeszcze muszę kilka doniczek z tulipanami posadzić i resztę róż zakopczykować.
Pozdrawiam i
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś pokaż proszę jak nie chcesz to na pw, strasznie jestem go ciekawa. To pionierski sposób
Cebule przyszły i już posadzone między kroplami deszczu. Listopad na całego chce nam uprzykrzyć taką jesień żebyśmy wołali do zimy
Jeszcze miesiąc i święta a po świętach już będziemy planować zasiewy
Słonka życzę na weekend i miłego wieczoru 
Cebule przyszły i już posadzone między kroplami deszczu. Listopad na całego chce nam uprzykrzyć taką jesień żebyśmy wołali do zimy
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A już myślałam, że nie tylko ja tak gęsto sadzę
Czyli masz miejsce na ich przesadzenie?
Czyli masz miejsce na ich przesadzenie?
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Martuś
Tak , tak dbaj o zdrówko ogród nie zając nie ucieknie najwyżej zarośnie
.
Ja na razie odpoczywam bo pogoda i zdrówko nie pozwoliło ,ale jakoś dało sie pogodzić jedno z drugim więc nie szkoda ,że nic nie zrobiłam .
Zima długa będzie to coś tam zawsze uda sie zrobić ,a ja będę miejsce dla kur szykować .
Zdrówka

Ja na razie odpoczywam bo pogoda i zdrówko nie pozwoliło ,ale jakoś dało sie pogodzić jedno z drugim więc nie szkoda ,że nic nie zrobiłam .
Zima długa będzie to coś tam zawsze uda sie zrobić ,a ja będę miejsce dla kur szykować .
Zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Martusiu
dawno mnie u Ciebie nie było w Twoim cudownym krolestwie. Masz zamiar jeszcze wybrać się na rydze???
Ja też zamierzam jeszcze przed zimą
popracować w ogrodzie!Posyłam serdeczności!
Ja też zamierzam jeszcze przed zimą
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Jestem ciekawa skalniaka na balach.Pokażesz? 
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Marto na pewno masz pracy w twoim pięknym i ogromnym ogrodzie,to nie tak jak ja w moim malunim .Ale i tak super dajesz radę a na wiosnę będziemy znowu podziwiać twój ogród z ogromną przyjemnością jak i nowe miejsca nasadzenia.Ja zaryzykowałam i dalii nie wykopywałam,okryłam agro włókniną i stroiszem ,zobaczymy czy dadzą radę.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś zaintrygowałaś mnie skalniakiem na balach,
Tak jak PEPSI zapytam się pokażesz?
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś witaj
Gdzie Ty nam zginałeś ?? Czekamy na piękne zdjęcia z Twojego ogrodu
no i na ten skalniaczek - zdradź nam tajemnicę .
Pozdrawiam serdecznie i
posyłam .
Pozdrawiam serdecznie i