Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Marto, Twoja trojeść krwista jest żółciutka? :shock: Coś mi tu nie gra ;:185 Może masz trojeść bulwiastą?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś w Twoim kompostowniku ciągle pusto a w moim ciągle pełno - miejsca brak ;:223 Na wiosnę jak dobrze pójdzie to ze 2 dokupię - bo na pryzmy nie mam miejsca 8-) Pospaceruje jak zwykle z przyjemnością, tyle jeszcze kwitnie ;:oj Dziś byłam w centrum ogrodniczym - niestety tylko 10 minut miałam :D

Pozdrawiam serdecznie i już prawie piątkowo ściskam ;:304
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie,pogoda wstrętna i nie nastraja mnie pozytywnie,ale mimo wszystko w ogrodzie prace się posuwają do przodu ,dalie już schowane dzisiaj ,teraz dalsza część wycinania starych roślin,ile zdążę to będzie mniej na wiosnę ,nawet róże krasnoludki przesadzone w lepsze miejsce ,wiosenne cebulowe też już mają swoje stałe miejsca ,czyli ciut ciut ubyło pracy,ale codziennie dolana przychodzę do domu,przebieram się i dalej w ogród.

Marysiu,ciemiernik ślicznie rozkwitnął dużą ilością kwiatów,może mój na wiosnę da sie podzielić ,nie wiem czy mogę pokazać ten skalniak na balach ,bo mogą wszyscy pęknąć ze śmiechu ;:306 z mojej roboty,posadziłam już tam róże krasnoludki,reszta upchana liśćmi,a na górnej warstwie bale słomy ,bo to wszystko muszę zasypać ziemią ,a dopiero się robi ziemia ,dzisiaj przyjechał transport liści i znowu dołożone ,nawet do kompostownika coś wsypałam ,bo nie może być ciągle pusty,może jutro jeszcze coś dojedzie ,cieszę się z tych liści jak dziecko :heja wiem ,ze trzeba będzie to podlewać ,ale jest niedaleko wodopoju,to poradzę ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Tereniu,już chyba w tym roku to w Twoje strony nie pojadę ,jak pójdę na grzybki to u siebie na rydze,ale trochę szkoda mi czasu,bo nic nazbierać ,ale trzeba to przerobić ,a czas w ogrodzie goni,pisak już Ci kupiłam .to pewnie wyślę teraz jak już potrzebujesz i nasionka ,a może jeszcze jakieś inne ?trojeść krwistą ma różową i też mam nasionka ,a ta żółta to tojeść bulwiasta ,ja się pomyliłam ,ale już poprawiłam ,bo Jacek mnie postawił do pionu i się opamiętałam , ;:306 buziaczki i pozdrowienia ;:196

Agnieszko,witaj w moim ogrodzie ,ciemierniki kwitną cudownie ,nieraz robię z nich bukiecik na święta ,może i te przetrwają ,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Gosiu,może nie za gęsto ,ale zamówiłam na wiosnę chryzantem chyba za dużo ,a miejsce nie było przygotowane i sadziłam gdzie się dało i niektóre mi się schowały,ale teraz wszystko naprawię ,pozdrawiam :wit

Ewuniu,tak można robić na nowej rabacie ,jak nie ma roślin i mam możliwość przywieźć tych liści,czasem to i kalafiora i brokuła znajdę pięknego w transporcie tych liści,a liście są wolne od wszelkich nasion ,pozdrawiam ;:168

Jacku,Dzięki za upomnienie ,mam obie trojeście i poplątałam ,pozdrawiam :wit

Anetko,już dzisiaj wrzuciłam do niego trzy pudła liści,i jakieś wycięte rośliny z ogrodu ,wrzucam tylko takie ,które nie rozsiewają się agresywnie ,bo potem nie można sobie dać radę na rabatach rośnie wszystko,ja mam kompostownik budowany z desek, duży dwukomorowy ,miło,że jesteś ,jeszcze kwitną chryzantemy i ciemierniki,ale ten deszcz niszczy już chryzantemy,w centrum teraz nie bywam,bo coś mi czasu brakuje ,zresztą w jesieni to ja przez grzyby zostawiam ogród na długo sam ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martuś ja w sobotę jadę z worem na targowisko ... u jednej Pani kupuję warzywa ona ma zawsze na boku bardzo dużo liści z kapusty i kalafiorów ;:138 trochę jej posprzątam .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu :wit
Pięknie dziękuję za pamięć i zakup ;:cm ;:cm Mogą być obie tojeście ;:108
U mnie też brzydka pogoda ale zawsze coś tam zrobię na działeczce .
Napiszę Pw .
Pozdrawiam i miłego ;:3 ;:3 dnie życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś szanuj zdrowie, bo pogoda paskudna i łatwo o grypę czy przeziębienie.
Mnie też zostało sporo prac na wiosnę, mówi się trudno i czeka na wiosnę.
Już skończyłam zimowe przygotowania w ogrodzie.
Nawet kilka róż zdążyłam okryć, ale to tylko te najwrażliwsze.
U mnie zaczyna się już wiosna - kwitnie wawrzynek, jaśmin w pąkach lada dzień też się rozwinie a niektóre narcyzy są już na wierzchu. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś czytam, że szalejesz w ogrodzie,
Ja ze wszystkim nie zdążę i zostawiam na wiosnę, tylko jeszcze muszę kilka doniczek z tulipanami posadzić i resztę róż zakopczykować.
Pozdrawiam i ;:196 posyłam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś pokaż proszę jak nie chcesz to na pw, strasznie jestem go ciekawa. To pionierski sposób ;:215
Cebule przyszły i już posadzone między kroplami deszczu. Listopad na całego chce nam uprzykrzyć taką jesień żebyśmy wołali do zimy :lol: Jeszcze miesiąc i święta a po świętach już będziemy planować zasiewy :tan Słonka życzę na weekend i miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A już myślałam, że nie tylko ja tak gęsto sadzę ;:173
Czyli masz miejsce na ich przesadzenie?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś ;:196 Tak , tak dbaj o zdrówko ogród nie zając nie ucieknie najwyżej zarośnie ;:306 .
Ja na razie odpoczywam bo pogoda i zdrówko nie pozwoliło ,ale jakoś dało sie pogodzić jedno z drugim więc nie szkoda ,że nic nie zrobiłam .
Zima długa będzie to coś tam zawsze uda sie zrobić ,a ja będę miejsce dla kur szykować .
Zdrówka ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Martusiu :wit dawno mnie u Ciebie nie było w Twoim cudownym krolestwie. Masz zamiar jeszcze wybrać się na rydze???
Ja też zamierzam jeszcze przed zimą ;:202 popracować w ogrodzie!Posyłam serdeczności!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jestem ciekawa skalniaka na balach.Pokażesz? ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Marto na pewno masz pracy w twoim pięknym i ogromnym ogrodzie,to nie tak jak ja w moim malunim .Ale i tak super dajesz radę a na wiosnę będziemy znowu podziwiać twój ogród z ogromną przyjemnością jak i nowe miejsca nasadzenia.Ja zaryzykowałam i dalii nie wykopywałam,okryłam agro włókniną i stroiszem ,zobaczymy czy dadzą radę.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś zaintrygowałaś mnie skalniakiem na balach,
Tak jak PEPSI zapytam się pokażesz? :lol:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś witaj ;:196 Gdzie Ty nam zginałeś ?? Czekamy na piękne zdjęcia z Twojego ogrodu ;:180 no i na ten skalniaczek - zdradź nam tajemnicę .
Pozdrawiam serdecznie i ;:196 posyłam .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”