Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II
A tak staram się omijać wasze wątki-kusicielki, dobrze ze mam dużo pracy, bo naprawdę można dostać wariacji, już nawet nie wchodzę w nowe wątki, wystarczy że podglądam ogrody moich ulubionych forumek, żeby zapaść na zakaźną chorobę chciejstw.Jesienny ogród w cudny.
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie miłe koleżanki przez 3 dni spacerowałam po pełnym kwiatów i pięknych roślin ogrodzie Igi . Jestem pod ogromnym wrażeniem. Piękny ogród w stylu angielskim, które bardzo lubię i żałuję, że nie umiem takiego stworzyć u siebie.
Reniu Tolinko trzeba mieć silna wolę, żeby nic nie kusiło, za każdym razem powtarzam sobie.. to już wszystko, daj sobie spokój
, to działa... do czasu
. Po raz pierwszy w tym sezonie nie uległam pokusie zakupu u Igi, chociaż łapki świerzbiły, aby kliknąć na zakupy.
Stwierdziłam jednak, że te zostawię sobie na późniejszy termin, kiedy już będę wiedziała co z podjazdem i rabatą przy ogrodzeniu.
Czekaliśmy na przyłączenie kanalizacji, teraz trzeba będzie jakoś ogarnąć całość i przymierzyć się do zaplanowania nasadzeń. Problem w tym, że nie mam żadnego pomysłu.
Tolinko u mnie też chyba co nieco przezimowało, jeszcze trochę i będziemy wiedziały na pewno, co przeżyło
. Jeszcze chwilka cierpliwości.
Reniu Tolinko trzeba mieć silna wolę, żeby nic nie kusiło, za każdym razem powtarzam sobie.. to już wszystko, daj sobie spokój
Stwierdziłam jednak, że te zostawię sobie na późniejszy termin, kiedy już będę wiedziała co z podjazdem i rabatą przy ogrodzeniu.
Czekaliśmy na przyłączenie kanalizacji, teraz trzeba będzie jakoś ogarnąć całość i przymierzyć się do zaplanowania nasadzeń. Problem w tym, że nie mam żadnego pomysłu.
Tolinko u mnie też chyba co nieco przezimowało, jeszcze trochę i będziemy wiedziały na pewno, co przeżyło
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daysy witaj
o jakim ogrodzie Igi piszesz
coś mi umknęło 
- daysy

Dzisiaj w nocy przymrozek -5, poranek mroźny ale słoneczny. Ptaszki śpiewają od samego świtu, czyżby to już skowronki
Witaj Maju
proszę Cię bardzo to linki do ogrodu Igi
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=504 -ogród
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=854- wątek sprzedażowy
Witaj Maju
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=504 -ogród
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=854- wątek sprzedażowy
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ptaki zaczynają trele, bociany powracają, gęsi również , tylko dlaczego dziś był znów przymrozek? Myślę, że nie tylko w swoim imieniu podziękuję za link do sprzedażowego. Wcześniej już tam kupowałaś?
- daysy

Ptaki przylatują, a niektóre wiją już nawet gniazda
, czyżby faktycznie tak wcześnie była wiosna?Nie mam nic przeciwko temu, tylko boję się późniejszych, majowych przymrozków.
Ewuniu, bardzo proszę, link dostałam od Aprilki, zakupów jeszcze nie robiłam u Igi, aczkolwiek chętnie to uczynię tylko w późniejszym terminie
. Ma piękne żurawki, hosty i wiele innych, ciekawych roślin. Na dzień dzisiejszy zamknęłam swoje zakupy, bo jak tak dalej pójdzie, to zostanę bankrutem
.
Ewuniu, bardzo proszę, link dostałam od Aprilki, zakupów jeszcze nie robiłam u Igi, aczkolwiek chętnie to uczynię tylko w późniejszym terminie
-
lucynda
- 200p

- Od: 4 sty 2015, o 19:39
Wczoraj śnieg przysypał moje kwitnące krokusy,ale dzisiaj ładnie wychylają się z trawy.
A ja tak z racji w.postu miałam nie przeglądać wątków sprzedażowych.
A ja tak z racji w.postu miałam nie przeglądać wątków sprzedażowych.
Pozdrawiam Lucyna
- daysy

Wszędzie czytam, że prace wiosenne już rozpoczynacie a ja.... w polu
, u mnie mokro, nic jeszcze nie mogę ruszyć. Myślałam, że trochę wiatr przesuszy, ale co powieje, to znowu przyleje albo posypie i tak w kółko. Niecierpliwie czekam na sobotę, może wytrzyma bez opadów i będzie można coś podłubać na rabatach. Też bym chciała już poszaleć w ogrodzie
.
Lucynko to nie jest takie proste, wiem to, sama biję się
po łapkach
PS. Chyba wypowiedziałam swoje nadzieje w złym momencie, właśnie zaczął sypać śnieg
Lucynko to nie jest takie proste, wiem to, sama biję się
PS. Chyba wypowiedziałam swoje nadzieje w złym momencie, właśnie zaczął sypać śnieg
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Chyba Twoje słowa mają wielką moc - u mnie też zaczął sypać
. Mam to samo. Niby już jakieś zajęcie by się znalazło w ogródku, ale tylko błoto z rabat wynoszę na kaloszach.
U Tolinki pisałaś, że martwisz się o lilie... Moje co roku zimują w ogrodzie. Kilka dni temu wyjmowałam resztki zaschniętych łodyg, a tam już zielone nosy pchają się na świat
. Najwyżej liście im trochę zmrozi, o kwiaty jestem spokojna. Nie sądzę, żeby przy tych temperaturach jakoś spektakularnie rosły. Ot, szykują się.
U Tolinki pisałaś, że martwisz się o lilie... Moje co roku zimują w ogrodzie. Kilka dni temu wyjmowałam resztki zaschniętych łodyg, a tam już zielone nosy pchają się na świat
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- daysy

Aniu o azjatyckie się nie martwię, rosną pięknie w ogrodzie od lat, ale o orientalne i trąbkowe tak, zawsze je wykopywałam na zimę. Czytałam, że u nas nie zimują. W zeszłym roku zostawiłam jedna w wielkiej donicy i przetrwała zimę, więc zostawiłam wszystkie, ale mam obawy, czy dobrze zrobiłam.
Przeglądałam wiosenne zdjęcia i zrobiło się lepiej na serduchu
Dla Ciebie na poprawę humoru
Margaret Hilling

Nevada

Razem

Obyśmy jak najprędzej mogły podziwiać takie widoki
Przeglądałam wiosenne zdjęcia i zrobiło się lepiej na serduchu
Margaret Hilling

Nevada

Razem

Obyśmy jak najprędzej mogły podziwiać takie widoki
- Reniak

Toś pojechała z tymi różami, ja już wyczerpałam limit kasy na zakupy róż w tym roku, a Hilling i Nevada tak pięknie wyglądają, no może tylko zobaczę po ile są, przecież nie muszę kupować
.
U mnie na wsi dzisiaj było -6 i słoneczko, a w Sosnowcu gdzie siedzę od kilku dni) -1 i ponuro, bez przerwy pada na zmianę deszcz ze śniegiem.
A wracając do tych piękności, ile one mają lat?
U mnie na wsi dzisiaj było -6 i słoneczko, a w Sosnowcu gdzie siedzę od kilku dni) -1 i ponuro, bez przerwy pada na zmianę deszcz ze śniegiem.
A wracając do tych piękności, ile one mają lat?
- daysy

U mnie też prawie przez cały dzień padał mokry śnieg a na noc zapowiadają -5
a tak chciałoby się poczuć ciepły wiaterek i ciepłe słoneczko
Reniu no nie wiem czy powinnam Cię kusić
Różyczki rosną u mnie od wiosny 2013 roku, róże bezobsługowe, rosną , pięknie pachną i wabią setki pszczół. Kwitną jako jedne z pierwszych, później kwitnienie jest raczej skromne.

Reniu no nie wiem czy powinnam Cię kusić
Różyczki rosną u mnie od wiosny 2013 roku, róże bezobsługowe, rosną , pięknie pachną i wabią setki pszczół. Kwitną jako jedne z pierwszych, później kwitnienie jest raczej skromne.

- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ach!I znowu ten twój cudowny duecik
U mnie dzisiaj biało ,bielusieńko i lekki mrozik,ale podobno jutro ma być już cieplej
chciałabym trochę w sobotę pobuszować w ogrodzie 
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj piękny ten duet napisz czy to są jedne sadzonki czy więcej , 
- Reniak

No ja tez jeszcze dopytam ile krzaczkow?
Ja tylko je oglądam