Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
Nie ma wad,ale to nie jest łatwa różyczka
Nie chcę Cię zniechęcać 
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Nie zniechęcisz mnie do niej,liczę raczej na dobre rady,żebym wiedziała co i jak
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorotko liczę, że Twoja Cafe pokaże się od jak najlepszej strony. Trzymam kciuki.
Ach... żeby tak mój M grzecznie mi skopał trójkącik w narożniku trawnika. Ach... ależ byłby świat piękniejszy.
No narzekać też nie mogę ale co się przy tym nagada to jego. Tylko nie wiem po co, skoro zawsze i tak zrobi o co proszę.
Ach... żeby tak mój M grzecznie mi skopał trójkącik w narożniku trawnika. Ach... ależ byłby świat piękniejszy.
No narzekać też nie mogę ale co się przy tym nagada to jego. Tylko nie wiem po co, skoro zawsze i tak zrobi o co proszę.
- dorcia7

Ania ja tam zawsze mówię:kochanie poradź mi,czy tutaj będzie dobrze? biorę szpadel i zaczynam kopać,mój jak to widzi to zaraz odzywa się męska ambicja i mówi zostaw to ,ja to zrobię lepiej 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ja choćbym nie wiem jak zagadywała , jak nie powiem stanowczo co M ma zrobić to nie zauważa że cokolwiek jest do zrobienia... I tym się różnimy.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
A u siebie w ogrodzie prace kopiąco -sadownicze wykonuję sama. Czasami muszę to później odchorować, ale nie narzekam. Chciałam grzebać w ziemi to mam, jak nie to mogłam zostać w bloku 
- dorcia7

Igo no fakt .o tej porze chryzantemy pięknie zdobią rabaty,w końcu nie mogę mieć na działce samych żurawek nieprawdaż ?
Olu Twój M jak każdy facet musi mieć jasno wydane polecenie ,mój też często ma łopatologicznie wyjaśnione
Zuziu ja łopat i szpadli się nie boję,sporą rabatę kilka razy większą sama zrobiłam,darń usunęłam,przekopałam ,obłożyłam kamieniami ,jeszcze wykopane kępy trawy powkładałam między kamienie a resztę trawnika ,mój M miał wtedy inne zajęcia i na działce sama bywałam ,potem się zdziwił
ale jak juz jest ze mna i widzi mnie ze szpadlem to nie wiem,pewnie mu się wydaje że lepiej to zrobi
akurat
Rankiem było u nas 5 stopni na minusie ,teraz słonecznie i oczywiście ciepło jak na listopad ,kurczę jak tak z nienacka przymrozki nocno/poranne przyszły trzeba już ostro za zabezpieczenie wrażliwców na działce się zabrać
Olu Twój M jak każdy facet musi mieć jasno wydane polecenie ,mój też często ma łopatologicznie wyjaśnione
Zuziu ja łopat i szpadli się nie boję,sporą rabatę kilka razy większą sama zrobiłam,darń usunęłam,przekopałam ,obłożyłam kamieniami ,jeszcze wykopane kępy trawy powkładałam między kamienie a resztę trawnika ,mój M miał wtedy inne zajęcia i na działce sama bywałam ,potem się zdziwił
Rankiem było u nas 5 stopni na minusie ,teraz słonecznie i oczywiście ciepło jak na listopad ,kurczę jak tak z nienacka przymrozki nocno/poranne przyszły trzeba już ostro za zabezpieczenie wrażliwców na działce się zabrać
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Dorotko bo my jesteśmy silne kobietki i damy radę ze wszystkim. Przecież chciałyśmy równouprawnienia... To teraz nie ma co narzekać.
Mówisz że u ciebie już takie przymrozki? (Już... Dobrze powiedziane jak na listopad)
U mnie spokojnie a końcem tygodnia zapowiadają noce 5 stopni na +!
Mówisz że u ciebie już takie przymrozki? (Już... Dobrze powiedziane jak na listopad)
U mnie spokojnie a końcem tygodnia zapowiadają noce 5 stopni na +!
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie dzisiaj po rannym przymrozku,resztki roślin pokurczone,ścięłam co możliwe i na ognisko!

- dorcia7

Byłam na działce, widać,że przymroziło,niestety po godzinie było już z ciemno
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przymrozki tej porze to rozumiem, a nie jak u nas już miesiąc temu.
Nie można mieć samych żurawek, nawet ja mam sporo innych roślin.
Nie można mieć samych żurawek, nawet ja mam sporo innych roślin.
- dorcia7

U mnie też wtedy przymroziło,liście dalii czarne się zrobiły,reszta dała radę ,dzisiaj begonie zmarzły i niektóre chryzantemy jakieś skurczone się zrobiły,zadołowałam pare doniczek i przysypałam liśćmi,wykopałam rozplenicę Rubrum i do domu przywiozłam,nakryłam butelkami delospermy,muszę jeszcze różom kopczyki zrobić bo okopczykowałam tylko te nowe ,sadzone w sobotę
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Dorotko, u Ciebie jeszcze mnóstwo kolorów. A chryzantemy prześliczne
U mnie po październikowych przymrozkach wszystko podmarzło i ogród zrobił się smutny
U mnie po październikowych przymrozkach wszystko podmarzło i ogród zrobił się smutny
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłam z rewizytą
.
Bardzo ładne chryzantemy, chyba najbardziej podoba mi się ta niska, z dużym żółtym okiem...
Bardzo ładne chryzantemy, chyba najbardziej podoba mi się ta niska, z dużym żółtym okiem...
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534