Moje Arboretum cz.3
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum cz.3
Stasiu wcześniej pełne hibiskusy wcale nie zawiązywały nasion, ale mają 3 lata i wydaje mi się ,ze w tym roku będą miały nasionka, byłoby super
Jedynie pełna bordowa, stara nigdy nie miała i nie ma nasionek, ale nie jest najpiękniejsza , to niech tam
może coś jeszcze w Wojsławicach chwycę we wrześniu, tam widziałam kremową pełną, zobaczymy czy będzie miałam nasiona
teraz jak jestem na FO zbieram wszystko co mi się napatoczy 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Karolka jakie one śliczne, ja jeszcze przed szpitalem czekałam na jednego hibiskusa u siebie, wyglądał jak by miał na żółto kwitnąć, ale nie wiem, może w środę namówię M na działeczkę to zobaczę 
- karolacha

Iwonko jak będzie zółty to pokaż, byłby ciekawy
Ale one w pąku wyglądają inaczej czasem. jaki by nie był pokazuj
Mnie tylko hibiskusy w tym roku kwitną ładnie, bo nie są już młode to wytrzymałe
a jak się czujesz po szpitalu ?
- iwona0042

Karolinko, jak bym się nie czuła to w domu dojdę szybciej do siebie
, a hibiskus, no w pąku, albo jakiś kremowy będzie, albo nie wiem, pierwsze jego kwitnienie, zapraszam do siebie 
- karolacha

Iwonko pewnie będzie kremowy, super sprawa. Ale i tak masz białego pięknego, różowego
Mój , na którego pierwsze kwitnienie czekałam, będzie różowy, na razie w pąku , ale różowy, a miałam nadzieję na białego:) jeszcze verigata zakwitnie, ale pąki też są różowe. Sama verigata jest ozdobą
dostałam go i pierwszy raz zakwita, chociaż malutki 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam panią Hibiskusową.
Jakie one sa cudne, nie mam miejsca na krzewy bo zajęłam się bylinami choć mam kilka młodych i jeden dorosły.
Cudnie tak pooglądać piękności.
Jakie one sa cudne, nie mam miejsca na krzewy bo zajęłam się bylinami choć mam kilka młodych i jeden dorosły.
Cudnie tak pooglądać piękności.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolcia, i znowu Ci się wycieczka udała
napatrzyłaś się na zapas i co nieco nowego nabyłaś.
Nie wiem czy będziesz zadowolona z truskawkomaliny, kwiat ma olbrzymi, owoc też ale nie jest soczysty tylko suchy jak trociny.
Miałam kiedyś i wywaliłam, bo strasznie się rozłaziła na wszystkie strony, wolę czarną malinę.
Hibiskusy pełne, tak samo jak pełne powojniki, przynajmniej u mnie, nigdy nie miały nasion.Te puste same się sieją.
Nie wiem czy będziesz zadowolona z truskawkomaliny, kwiat ma olbrzymi, owoc też ale nie jest soczysty tylko suchy jak trociny.
Miałam kiedyś i wywaliłam, bo strasznie się rozłaziła na wszystkie strony, wolę czarną malinę.
Hibiskusy pełne, tak samo jak pełne powojniki, przynajmniej u mnie, nigdy nie miały nasion.Te puste same się sieją.
- iwona0042

Karolka jak zechcesz, to będę cięła patyczki dla Ciebie, tylko czy teraz, czy wiosna?, zresztą chciałaś jeszcze ode mnie LEYCESTERIA FORMOSA, to pewnie na wiosnę patyczki utnę, bo ciężko się ukorzenia, albo jak chcesz to teraz, ale w domu przezimujesz i ukorzenisz 
- karolacha

Stasiuto tak mówisz o truskawkomalinie
to dałam się nabrać , a właściwie Stasiu
Ale to nic , najwyżej wywalę tak jak jeżynę bezkolcową, rośnie jak szalona a owoce kwaśne do niczego-wywaliłam . A jest czarna malina ?
Hibiskusy pełne chyba nie wszystkie nie mają owoców. Bo mój niebieski pełny miał w ub.r. A w tym i biały chyba będzie miał. Ale ten bordowy to nigdy nie miał
-- 25 sie 2015, o 14:17 --
Iwonko wiosną , wiosną bo i tak nie umiałabym przechować. Powiedz co byś chciała ? hibiskusy? glicynie? bylin nie mam raczej
Hibiskusy pełne chyba nie wszystkie nie mają owoców. Bo mój niebieski pełny miał w ub.r. A w tym i biały chyba będzie miał. Ale ten bordowy to nigdy nie miał
-- 25 sie 2015, o 14:17 --
Iwonko wiosną , wiosną bo i tak nie umiałabym przechować. Powiedz co byś chciała ? hibiskusy? glicynie? bylin nie mam raczej
- iwona0042

Karolka tak jakieś hibiskusy, patyczki, z tych co nie mam, powiem Ci który
, a z jeżyn własnie sok robię, teściowa narwała jeżyn, a wielkie porosły 
- karolacha

Iwonko powiedz , powiedz...niektóre hibiskusy mam siewki, no i co tam jeszcze i zbieram rózne nasiona....
- iwona0042

Karolka no i byłam na działeczce dzisiaj, zakwitł ten co żółty miał być, jest biały, taki jak mam, więc, jak by co