Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Uda się :uszy Wierzę w to i już się cieszę. Co to za piękne kwiaty u Ciebie kwitną
http://images61.fotosik.pl/1114/369de80d7f892259.jpg ?
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

stokrotka afrykańska jaka dorodna ;:oj
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

No i znów dałaś kwiatami po oczach :wink: W marunie to ja się zakochałam, rozsiewałam przekwitnięte kwiatostany jesienią i mam jej więcej. Zmiany widać jak na dłoni, a jak się pomyśli, że będzie tylko piękniej, to już całkiem serce rośnie! Floksy masz cudne! A o zakupach różanych Ty mi nic nie mów - w czwartek na targu pan miał różę moich marzeń: ciemnofioletowa, pełna, pachnąca... A ja nie kupiłam ;:14 Jutro jadę z nadzieją, że jeszcze będzie :roll:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Fiu Kochana! ;:224 Kwiatami po oczach jak kwiatami... ale mnie dałaś po oczach nowym ślicznym awatarkiem ;:224

Bordowe lilie czy bardziej czerwone? One są śliczne!
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

anabuko1 lilii w tym roku sporo dosadziłam,ale dopiero jak rozkwitną będę mogła sprawdzić jakie mają kolory i wtedy dobiorę je jakoś,żeby do siebie pasowały.Trochę się smucę,że to nie jeżówka ale z drugiej strony ważne,że w ogóle coś wyrosło,bo z roślinami z marketów różnie bywa ;:224
Wolusia to stokrotka afrykańska,znana też jako osteospermum.Bardzo ładna roślinka jednoroczna ;:108
szostani po wsadzeniu do gruntu trochę zmizerniała ale teraz nadrabia ilością pięknych kwiatów :tan
wsiania życzę Ci,żebyś spotkała swoją wymarzoną różyczkę i oczywiście się nią pochwalisz.Przy takich moich roślinnych zakupach niezawodny jest mój mąż.Kiedy widzi że się waham to mówi:"Kupuj,bo jak nie weźmiesz dzisiaj to i tak jutro po to przyjedziemy" :;230
aneczko trochę się wahałam,bo ja to zawsze do zdjęcia jakąś głupią minę walnę i nie było z czego wybierać.Zdjęcie nie do końca aktualne,bo przeszedł mi szał na miedziany i teraz jestem 100% blondynką,cokolwiek to by znaczyło ;:306 Lilie bordowe ale dzisiaj objawiły się jasnoczerwone.

Byliśmy dzisiaj na chwilkę u moich rodziców (moje dziewczyny oczywiście są już od wczoraj) i chciałabym pokazać kawałek ogródka mojej Mamy.
Na początek mała sesja róży,którą zidentyfikowałam jako Kronenberg:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to moje dzisiejsze piękności:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu ależ cudnie kwitną Ci lilijki, z prawdziwą przyjemnością podziwiam fotki ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu! zostałam zwabiona tu wspaniałą kobietką z avatarka ;:108 Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje ogrodowe zakątki. Piękne różnorodne kwitnienia, powojniki super ;:108
Jestem tu stałym gościem, choć nie zawsze wpisuję się.Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Aniu :D
Jak widać biedronki potrafią nas zaskoczyć ;:7 Sama tego doświadczyłam i to nie raz.
W każdym razie i tak masz śliczne rośliny aż miło patrzeć ,uroczo ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu ja też miałam chyba wszelakie możliwe kolory włosów. Blondowi jestem wierna od trzynastu lat.
Powiedz mi jak długo kwitną juki?
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Był swego czasu szał na miedzie i rude włosy dużo osób się farbowało. Aniu ja tez kiedyś miałam blond ale u mnie to była totalna pomyłka wyglądałam tragicznie :D mam ciemną oprawę oczu ale kolor oczu niebieski i myślałam że będzie mi ten blond pasował. Jednak jak pomalowałam na blond to nie mogłam na siebie patrzeć po dwóch miesiącach przefarbowałam się na miedziany i wyglądałam super jednak wolałam trochę ciemniejszy kolor i farbowałam się przez kilka lat na czekoladę bo to zdecydowanie był mój kolor. Jednak zatęskniłam za moim naturalnym kolorem i wróciłam do natury :D Teraz mam swój ciemny brąz i jak na razie nie mam zamiaru tego zmieniać.

Aniu różyczka twojej mamy śliczna taka ładnie rozrośnięta i taki niebanalny kolor.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

AGNESS dziękuję za miłe słowa ;:168 Sezon liliowy dopiero się zaczyna i z niecierpliwością czekam na dalsze kwitnienia ;:65
bwoj54 Bogusiu cieszę się,że do mnie zaglądasz ;:196 Zdjęcia z Twojego ogrodu pokazałam mężowi ze słowami: "I to jest mój wymarzony ogród".Ciężkie czeka nas zadanie ale wierzę,że to marzenie uda się spełnić ;:108
e-babcia Jadziu kochana życzę Ci udanego wypoczynku ;:168 Mam nadzieję,że zdrówko i siły dopiszą i zajrzysz do mnie czasem ;:108
aneczko i ja najlepiej czuję się w blondzie,chociaż ten miedziany jest bardzo twarzowy.Co do kwitnienia juki to nie umiem Ci odpowiedzieć bo dużo zależy od stanowiska i pogody.
szostani wydaje mi się,że farbując włosy najważniejsze to kierować się typem urody i nie robić nic na siłę.Wszelkie radykalne zmiany niekoniecznie dobrze wyglądają,chociaż czasem trzeba samemu się o tym przekonać.Ja też miałam różne kolory na głowie,poza czarnym.Mam jasną karnację i jasną oprawę oczu ale kolor tęczówki ciemny brąz.Miedziany fajnie wygląda ale szybko się spłukuje a ja nie wyobrażam sobie,żeby nie umyć codziennie włosów.Jednak blond to dla mnie najlepsze rozwiązanie ;:108

Kochani wszyscy się chwalą to ja też.Nie wiem dlaczego ale sukcesy moich dziewczyn cieszą mnie bardziej niż własne w tym wieku :tan Byłam na zakończeniu roku szkolnego i z każdą kolejną nagrodą,którą odbierała córcia wzrastał poziom radości i dumy.Nigdy jakoś specjalnie nie naciskałam na wyniki bo dla mnie zawsze liczyła się zdobyta wiedza ale jestem miło zaskoczona ;:167
Obrazek
Świadectwo dzisiaj wróciło do domu,bo okazało się,że córcia spakowała je jako najważniejszą rzecz na wakacyjny wyjazd do dziadków :lol:

Dla odmiany od ogrodowych piękności mam też kilka parapetowców:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Aniu!
Gratuluję czerwonych paseczków! Znam to uczucie rozpierającej matczynej dumy z osiągnięć dzieci!
Uściskaj dzieciaki!
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Aniu ten pierwszy storczyk ;:oj Gratuluję dzieciaków :D ja oblewałam maturę najstarszej córki ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu! :wit
Anna55 pisze:Aniu!
Gratuluję czerwonych paseczków! Znam to uczucie rozpierającej matczynej dumy z osiągnięć dzieci!
Uściskaj dzieciaki!
Ja też kochana ;:63
Piękne lilie,Tą pod kosmosem też mam już kilka lat ale nazwy nie znam :cry:
Storczyki piękne ;:108
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »