Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
U Ciebie to jest to co ja bym chciała osiągnąc u siebie, to że ciągle coś kwitnie i zawsze jest pięknie i kolorowo 

- stasia_ogrod
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też, najwięcej cienia daje jabłonka Linda, o wspaniałych soczystych jabłkach, to stara odmiana.
Dobrze, że w końcu u Ciebie polało i obniżyła się temperatura bo duchota nas zabijała.
Ostatnio podobają mi się pustaczki różane , Twoje aż mienią się kolorami i te wspaniałe lilie.

Dobrze, że w końcu u Ciebie polało i obniżyła się temperatura bo duchota nas zabijała.
Ostatnio podobają mi się pustaczki różane , Twoje aż mienią się kolorami i te wspaniałe lilie.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
LATO...
Wstał pogodny dzień ale znowu ma być deszczowo-burzowy u mnie
albo upał albo leje...a letni czas upływa...

patusia336 dziękuję za wizytę i miło , że Ci się podoba u mnie a jeszcze milej , że zechciało Ci się to napisać!
Doczekasz się szybciutko takiego ogrodu bo dzisiaj są zupełnie inne ku temu możliwości niż miałam przed laty ja...
A stare powiedzonko mówi , że... " i Kraków nie od razu zbudowano"..
a cierpliwość cnotą ogrodnika jest !

Stasiu następne dni będziemy odpoczywać od upałów a w nowym tygodniu od nowa ! Moja jabłoń to odmiana close , zrzuca jabłka i tylko zbierać trzeba i na wysypisko wynosić
...ale bronię jej jak niepodległości przed piłą...Jej cień jest bezcenny ! Doceniam to bo kiedyś przed laty miałam istną patelnie na działce zanim drzewa porosły nie było gdzie się schronić przed słońcem a i dla niektórych roślin cienik jest zbawienny !
jeżówki zaczynają się rozkręcać powolutku

udało mi się zimowanie pennisetum rubrum

Wstał pogodny dzień ale znowu ma być deszczowo-burzowy u mnie

patusia336 dziękuję za wizytę i miło , że Ci się podoba u mnie a jeszcze milej , że zechciało Ci się to napisać!

Stasiu następne dni będziemy odpoczywać od upałów a w nowym tygodniu od nowa ! Moja jabłoń to odmiana close , zrzuca jabłka i tylko zbierać trzeba i na wysypisko wynosić

jeżówki zaczynają się rozkręcać powolutku

udało mi się zimowanie pennisetum rubrum

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie nieustannie upał. Całe szczęście, że wieje wiatr, człowiek się nie dusi
Nie jestem taka zawzięta, żeby w upał pielić i kopać, najwyżej przebiegam szybko, żeby zobaczyć, co rozkwitło i siedzę w domu do wieczora. Trzeba podlewać
Perowskia po zimie niby zaczęła rosnąć, teraz nie widzę, żeby miała coś zielonego. O kwitnieniu w ogóle nie ma mowy. A bardzo mi się podoba i chyba zaryzykuję jeszcze raz kupno.

Nie jestem taka zawzięta, żeby w upał pielić i kopać, najwyżej przebiegam szybko, żeby zobaczyć, co rozkwitło i siedzę w domu do wieczora. Trzeba podlewać

Perowskia po zimie niby zaczęła rosnąć, teraz nie widzę, żeby miała coś zielonego. O kwitnieniu w ogóle nie ma mowy. A bardzo mi się podoba i chyba zaryzykuję jeszcze raz kupno.
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Maryna lubię tu zaglądać. Twój ogród daje pozytywną energię na cały dzień 

- marpa
Ewciu zakup perowskii to nie takie znowu ryzyko...kupiłam na targach za 4 zeta...
właściwie to nie potrzebna mi była ale podobno to niższa odmiana...listki troszkę inne ma..może się uda..Jakby co to koleżanka kupiła 2 odmiany Jak będzie inna faktycznie to się już cieszę
U mnie dziś cudowny dzień na działce spędzony ...twórczo !
Posadziłam wreszcie wszystkie zalegające w doniczkach nabytki ...Szkoda,że nie przesadziłam perowskii kolejny raz
bo jest ziemia wilgotna i zapowiadają deszcze... Ale może jutro się uda ...choć zapowiadają, deszcze, burze, grady ....
Nie padało i nie było za gorąco ...
Iwka miło mi!!!
Mój fan club nieliczny ale publiki nie brak
...fotki dzisiejsze a jakże ..dzień bez aparatu ...to dzień stracony dla mnie
...chyba najgorzej nie jest skoro odsłon mojego wątku troszkę odnotowano
... mam nadzieję,że Ci co zaglądają...czynić to będą nadal
...a peanów nie oczekuję bo i ja nimi nie obdarzam zbytnio... !
Bo tutaj na fo zwykło się chwalić ...i tylko chwalić inne wtręty nawet nie są popularne ani mile widziane...tak jakoś odczuwam ...wolę więc się nie odzywać w innych wątkach za wiele...Stąd i vice versa... ale nie rozpaczam z tego powodu..mniej zobowiązań i luzik...
Nie mniej wszystkich serdecznie witam i zapraszam !
moja wyczekiwana przez lata lilijka cieszy mnie w domu! Cebulka nie była duża ale się udało !
lilium candidum zwana lilią św.Antoniego

czas floksów i u mnie się zaczyna , jakieś 2-3 odmiany nowe powinny się pokazać

niezawodne i długotrwale kwitnące ale jakoś nie dbam o inne odmiany i gatunki

szałwia muszkatołowa

liliowce moje mało atrakcyjne... falbanek im brak...ale zdobią moje rabaty aż miło ,dla mnie wystarczające i innych nie pragnę

jeżówka Leilani ,kupiona na placu za połowę ceny oferowanej gdzie indziej spisuje się doskonale,kupiłam 2 szt odmianowych ,szkoda bo można było więcej nabyć ... sprzedawała ogrodniczka- amatorka...

hortensje ruszają ...też cieszą niezwykle...

lilie - wszystkie doniczkowe , ale starają się pokazać z jak najlepszej strony jeszcze kilka zakwitnie

nawet takie drobiazgi cieszą w ogrodzie , uwielbiam je wszystkie i każda eksmisja nie jest mi miła,pozbywam się roślin naprawdę rzadko choć ostatnio staram się być twarda i przerzedzam gdzie trzeba...

Cdn jutro...

U mnie dziś cudowny dzień na działce spędzony ...twórczo !

Nie padało i nie było za gorąco ...
Iwka miło mi!!!

Mój fan club nieliczny ale publiki nie brak

Nie mniej wszystkich serdecznie witam i zapraszam !

moja wyczekiwana przez lata lilijka cieszy mnie w domu! Cebulka nie była duża ale się udało !
lilium candidum zwana lilią św.Antoniego

czas floksów i u mnie się zaczyna , jakieś 2-3 odmiany nowe powinny się pokazać

niezawodne i długotrwale kwitnące ale jakoś nie dbam o inne odmiany i gatunki

szałwia muszkatołowa

liliowce moje mało atrakcyjne... falbanek im brak...ale zdobią moje rabaty aż miło ,dla mnie wystarczające i innych nie pragnę

jeżówka Leilani ,kupiona na placu za połowę ceny oferowanej gdzie indziej spisuje się doskonale,kupiłam 2 szt odmianowych ,szkoda bo można było więcej nabyć ... sprzedawała ogrodniczka- amatorka...

hortensje ruszają ...też cieszą niezwykle...

lilie - wszystkie doniczkowe , ale starają się pokazać z jak najlepszej strony jeszcze kilka zakwitnie

nawet takie drobiazgi cieszą w ogrodzie , uwielbiam je wszystkie i każda eksmisja nie jest mi miła,pozbywam się roślin naprawdę rzadko choć ostatnio staram się być twarda i przerzedzam gdzie trzeba...

Cdn jutro...

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
U nas pada, więc tym bardziej fajnie popatrzeć na słoneczko 

- marpa
Iwonko i u mnie
nie ma !
Nuda!!!! 

- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
To prawda cierpliwosc. Czasami u mnie z tym roznie,ale mam nadzieje,ze juz w przyszlym roku bedzie u mnie bardziej kolorowo.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ty to masz szczęscie z tymi pańciami na ryneczku. U mnie takich rarytasów nie ma. Nawet w sklepach ogrodniczych.
Dlatego jedynym wyjściem jest internet i forumki.
Dlatego jedynym wyjściem jest internet i forumki.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A ja chciałabym deszczu,tyle dzisiaj przesadzałam,że przydałoby się naturalne podlewanie,Maryniu bardzo ciekawe kwiatostany ma Twoja budleja ,bo chyba się nie mylę ?
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
A co to za kwiatuszki nad juka? A te niebieskie gwiazdeczki wyżej?
- marpa
LATO...
I znowu wracają upały...wolałabym bardziej umiarkowane temperatury no ale cóż...lato swoje prawa ma!
patusia336 - będzie,będzie kolorowo i u Ciebie
widzę ,że bardzo się starasz!
Margo2 Gosiu to prawda , dostęp do jakich takich " rarytasów" mam , na wyciągnięcie ręki ! Wokół kilka ogrodniczych , szkółki , ryneczek z pańciami /ale one zawsze mi mówią...pani to ma już wszystko
/ ale gdzie mi tam wszystkiego mieć się nie da a i ja też nie wszystko już chcę...wybredna jestem
..Z tej innej formy tj.internet czy forumki - nie korzystam .
Dorcia7- u mnie chwilowo deszczu - dość! Wszystko podlane wystarczająco no ale znowu upały idą !A budleja jest fioletowa.
Trochę moich widoków na niedzielę
Margaret2014 Nad jukką zawilce wieńcowe a niebieskie gwiazdeczki to dzwonek poszarskiego .

I znowu wracają upały...wolałabym bardziej umiarkowane temperatury no ale cóż...lato swoje prawa ma!

patusia336 - będzie,będzie kolorowo i u Ciebie

Margo2 Gosiu to prawda , dostęp do jakich takich " rarytasów" mam , na wyciągnięcie ręki ! Wokół kilka ogrodniczych , szkółki , ryneczek z pańciami /ale one zawsze mi mówią...pani to ma już wszystko

Dorcia7- u mnie chwilowo deszczu - dość! Wszystko podlane wystarczająco no ale znowu upały idą !A budleja jest fioletowa.

Trochę moich widoków na niedzielę

Margaret2014 Nad jukką zawilce wieńcowe a niebieskie gwiazdeczki to dzwonek poszarskiego .

- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Piękny masz ten ogród
Brak słów, żeby to opisać!
Aż się nie chce wychodzić z tego pięknego raju 

Piękny masz ten ogród