Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
-
andrzejek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
Oczywiście ,że musiało mi to przypaść do gustu .Miałem swojego klona (tego padniętego) przesadzić na mini rabtke z wrzosami i Rh (te też niestety padły),ale choroby zlikwidowały mi plany
Koncert z pewnością będzie udany ,wzmocni cię i uskrzydli
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś
Bardzo urokliwy ten Twój ogród,,,zawsze go podziwiam,,
Piękny
a za tym nakład pracy włożonej pozostawia już piękne wrażenie,jest co podziwiać

Bardzo urokliwy ten Twój ogród,,,zawsze go podziwiam,,
Piękny
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witam, widzę że spełniłaś marzenie o klonie Orange Dream. Zazdroszczę i to bardzo. Mi też się on marzy już drugi rok ale nie podejmuję wyzwania. Z całą pewnością nie dałby sobie rady. Kupiłam tylko Atropurpureum w nadziei że choć ten się uchowa ale przyznam że zbyt dużych nadziei to nie mam.
Phoenix też miodzio.
Miłego dnia
(praca jest przereklamowana)
Phoenix też miodzio.
Miłego dnia
(praca jest przereklamowana)
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Dzień doberek, mam nadzieję, że chociaż Tobie się humor poprawił wraz z nowym tygodniem
Aga, oba klony są zjawiskowe! Kupując swoje pierwsze kloniki nawet nie podejrzewałam, że obdarzę je kiedyś taką wielką miłością. Gdzieś kiedyś słyszałam, że ludzi dzieli się na bukowych i wierzbowych. Nie sądzisz, że bardzo skąpy ten podział? Bo co z nami? Klonowymi panienkami?
Trochę Ci zazdroszczę dobrego sklepu ogrodniczego, w którym każda roślina jest dobrze opisana. Jesienią kupowałam dwa klony palmowe - oba pod nazwą Acer palmatum "Butterfly" - każdy z nich ma inne liście, inaczej wycięte, również inaczej rosną. Oczywiście mają przebarwienia różowe, tylko jeden żyłki, a drugi plamki. Szukam w necie - pod tą nazwą pokazują fotki obydwu moich ulubieńców. I bądź tu człowieku mądry!
Aguś, Twoich rabat nie da się nie akceptować
Twój roduś jest śliczny, w dodatku pięknie kwitnie, a że na mnie jakoś ich urok nie działa to już inna bajka.
Zmieniając temat - taaaki koncert to "bardzo dobra rzecz"! Pewnie gdyby nie muzyka i jej moc, dawno byśmy zwariowali w tym pokręconym świecie. Pozdrawiam i lecę zajrzeć co tam w blogu piszczy
Aguś, Twoich rabat nie da się nie akceptować
Zmieniając temat - taaaki koncert to "bardzo dobra rzecz"! Pewnie gdyby nie muzyka i jej moc, dawno byśmy zwariowali w tym pokręconym świecie. Pozdrawiam i lecę zajrzeć co tam w blogu piszczy
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś ciebie dopadł jakiś marazm? Niepotrzebnie
Smuteczki pięknie zakopane w dołkach Kloników....okazy upolowałaś zjawiskowe. Przecież nic tak nie poprawia nastroju jak zakupy w ogrodniczym
Głowa do góry....cieszmy się latem
Lecę poczytać bloga
Smuteczki pięknie zakopane w dołkach Kloników....okazy upolowałaś zjawiskowe. Przecież nic tak nie poprawia nastroju jak zakupy w ogrodniczym
Głowa do góry....cieszmy się latem
Lecę poczytać bloga
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, dziękuje za fotki kloników. Są zjawiskowe i wcale ci się nie dziwie, że na nie chorowałaś
Jak samopoczucie?
Pozdrawiam.
Jak samopoczucie?
Pozdrawiam.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agiś kloniki pięknie Ci rosną ,szkoda,że ja nie mam już miejsca .Zastanawiam sie czy ty byłaś w szkółce w Józefinie ,bo ja mając taki duży ogród ,jak Ty to bym z niej nie wyszła .Duży wybór i bardzo przystępne ceny .Twoje założenia roślinne bardzo udane

Przyszłam nadrobić zaległości i się zachwyciłam. Kolekcja hortensji - imponująca. Nie mogłam się napatrzeć na ten widoczek:

Widoczki ogólne też robią wrażenie
i zachęciłas mnie do zakupu rozchodników okazałych
Bo rozumiem, że na tym zdjęciu właśnie jest rozchodnik?

Widoczki ogólne też robią wrażenie

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
Aga chyba jednak przesiądę się na murawę by mieć rabatkę na okuaguniada pisze:Iwonko, bardzo się cieszę że leśna rabata w nowej odsłonie nadal Ci się podobaJak widzisz, Twoja ławeczka cały czas na miejscu ;-)
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguniu widoki z Twojego ogrodu są naprawdę bajeczne.... wiem, że się powtarzam....pisałam to już wielokrotnie.... ale wciąż się zachwycam.... uwielbiam wędrować po tych wspaniałych zielonych połaciach , posiadywać na ławeczce pod brzozami i delektować się obrazami....
Skrzynia wygląda rewelacyjnie......
Skrzynia wygląda rewelacyjnie......
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aguś
Może będę monotematyczna ale Twój ogród niezmiennie mnie zachywca i trudno mi tego nie wyrazić będąc tutaj, jest fantastyczny! Twoje ciągłe działania w celu udoskonalania już perfekcyjnego ogrodu sprawiają, ze człowiek nie czuje się dobrze
dołek gotowy...
Aguś... robisz to co kochasz a to najważniejsze. Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm to jakość a w dzisiejszych czasach jakośc to luksus... Motywujesz mnie do działania ogromnie i bardzo Ci za to
Rabata z nowymi klonami prezentuje się, jak?? Wspaniale....nic dodać, nic ująć, po prostu bajecznie!
Kompozycje donicowe w moim guście. Kocham rubrum tylko co roku nawet nie przetrzymuje mi się w garażu, gdzie jest w miarę ciepło, ale jest cudna...
A wianek od Agness
Aguś wspaniałych wrażeń Ci życzę na koncercie
Miłego dnia!!!
Może będę monotematyczna ale Twój ogród niezmiennie mnie zachywca i trudno mi tego nie wyrazić będąc tutaj, jest fantastyczny! Twoje ciągłe działania w celu udoskonalania już perfekcyjnego ogrodu sprawiają, ze człowiek nie czuje się dobrze
Aguś... robisz to co kochasz a to najważniejsze. Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm to jakość a w dzisiejszych czasach jakośc to luksus... Motywujesz mnie do działania ogromnie i bardzo Ci za to
Rabata z nowymi klonami prezentuje się, jak?? Wspaniale....nic dodać, nic ująć, po prostu bajecznie!
Kompozycje donicowe w moim guście. Kocham rubrum tylko co roku nawet nie przetrzymuje mi się w garażu, gdzie jest w miarę ciepło, ale jest cudna...
A wianek od Agness
Aguś wspaniałych wrażeń Ci życzę na koncercie
Miłego dnia!!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Dzień dobry!
Dzisiaj jest dobry dzień... pogoda spowodowała, że od rana działałam w ogrodzie przycinając część przekwitniętych kwiatostanów budlei i róż... przyjemnie i pożytecznie spędzony czas. Wrzosy kwitną już na całego, hortensje się przebarwiają, trawy uroczo powiewają na wietrze... Mamy jeszcze miesiąc kalendarzowego lata i chyba tę jego fazę lubię najbardziej.
Martwi mnie, że na kolejnych różach pokazuje się plamistość... na początku kolejnego sezonu będę chyba co tydzień pryskać profilaktycznie.
Wieczorem czeka nas mega przeżycie = koncert Rogera Watersa 'The Wall'. Spodziewam się niesamowitych efektów mozycznych i wizualnych
Czy ktoś z Was się wybiera?
Grażynko, Ty zawsze z serdecznym słowem... mam szczęście, że Cię znam - bezinteresownie życzliwą i zawsze uśmiechniętą osobę. Ty motywujesz mnie do czegoś więcej - do pozytywnego odbioru wszystkiego co mnie w życiu spotyka. Dziękuję!
Ogród ewoluuje, ale już powoli... nie spinam się i nie wykonuję na siłę kolejnych założeń... ten rok był na tyle pracowity, że teraz właśnie jest pora, żeby korzystać z uroków ogrodu i się nim cieszyć, tak po prostu. Pozdrowienia!
Agniesiu, dziękuję za odwiedziny i dobre słowo! Staram się dbać o ogród najlepiej jak potrafię... cieszy mnie, że podoba Ci się to, jak go widzę. Zapraszam jak najczęściej! Wianek jeszcze nie powieszony... może dziś M. da radę
Iwonko, murawa ciepła i przyjemna - czemu nie!
Dobrosiu, dzięki za wizytę... rozchodniki szczerze polecam - to zupełnie niekłopotliwe byliny. Ten drobniutki na zdjęciu to także rozchodnik
Ewo, jeszcze nie byłam w Józefinie, a to dlatego że słyszałam o tej szkółce i obsłudze różne opinie. Ale, z pewnością będę chciała przekonać się o tym osobiście. Dzięki za polecenie!
Reniu, samopoczucie lepsze, dziękuję! Fajnie, że klony przypadły Ci do gustu
Aga, marazm chyba częściowo zakopałam... wychodzę na prostą. Dziękuję za odwiedziny!
Neluś, zdecydowanie podział jest zbyt wąski... my, klonowe panienki, miałybyśmy być poza marginesem? ;-)
Na pewno widziałaś ile różnych odmian klonów istnieje... prawdę mówiąc, ciągle szukam miejsca dla kolejnych! Uważam, że to absolutnie wyjątkowe drzewa. Za bukami i wierzbami jakoś nie przepadam, a przynajmniej nie ruszają mnie w ten sposób co klony. Różnorodność pokroju drzew, kształtu i kolorów liści - to jest to!
Dziękuję, że zaglądasz
Jolu, jakoś pominęłam fakt że zaprosiłaś do swojego ogrodu Atropurpureum... w którym miejscu rośnie? Pozdrawiam!
Aniu, miło mi że jesteś i podoba Ci się to, co robię!
Andrzej, też tak myślę!
Gosiu, jeden rh został, ocalony... na rabatę w wolne miejsca posadzę w przyszłości kolejne wrzosy i azalie, właśnie japońskie. Jest pewna grupa zdecydowanie niekłopotliwa. Jak samopoczucie?
Dobrego dnia! U nas zanosi się na deszcz...
Dzisiaj jest dobry dzień... pogoda spowodowała, że od rana działałam w ogrodzie przycinając część przekwitniętych kwiatostanów budlei i róż... przyjemnie i pożytecznie spędzony czas. Wrzosy kwitną już na całego, hortensje się przebarwiają, trawy uroczo powiewają na wietrze... Mamy jeszcze miesiąc kalendarzowego lata i chyba tę jego fazę lubię najbardziej.
Martwi mnie, że na kolejnych różach pokazuje się plamistość... na początku kolejnego sezonu będę chyba co tydzień pryskać profilaktycznie.
Wieczorem czeka nas mega przeżycie = koncert Rogera Watersa 'The Wall'. Spodziewam się niesamowitych efektów mozycznych i wizualnych
Grażynko, Ty zawsze z serdecznym słowem... mam szczęście, że Cię znam - bezinteresownie życzliwą i zawsze uśmiechniętą osobę. Ty motywujesz mnie do czegoś więcej - do pozytywnego odbioru wszystkiego co mnie w życiu spotyka. Dziękuję!
Ogród ewoluuje, ale już powoli... nie spinam się i nie wykonuję na siłę kolejnych założeń... ten rok był na tyle pracowity, że teraz właśnie jest pora, żeby korzystać z uroków ogrodu i się nim cieszyć, tak po prostu. Pozdrowienia!
Agniesiu, dziękuję za odwiedziny i dobre słowo! Staram się dbać o ogród najlepiej jak potrafię... cieszy mnie, że podoba Ci się to, jak go widzę. Zapraszam jak najczęściej! Wianek jeszcze nie powieszony... może dziś M. da radę
Iwonko, murawa ciepła i przyjemna - czemu nie!
Dobrosiu, dzięki za wizytę... rozchodniki szczerze polecam - to zupełnie niekłopotliwe byliny. Ten drobniutki na zdjęciu to także rozchodnik
Ewo, jeszcze nie byłam w Józefinie, a to dlatego że słyszałam o tej szkółce i obsłudze różne opinie. Ale, z pewnością będę chciała przekonać się o tym osobiście. Dzięki za polecenie!
Reniu, samopoczucie lepsze, dziękuję! Fajnie, że klony przypadły Ci do gustu
Aga, marazm chyba częściowo zakopałam... wychodzę na prostą. Dziękuję za odwiedziny!
Neluś, zdecydowanie podział jest zbyt wąski... my, klonowe panienki, miałybyśmy być poza marginesem? ;-)
Na pewno widziałaś ile różnych odmian klonów istnieje... prawdę mówiąc, ciągle szukam miejsca dla kolejnych! Uważam, że to absolutnie wyjątkowe drzewa. Za bukami i wierzbami jakoś nie przepadam, a przynajmniej nie ruszają mnie w ten sposób co klony. Różnorodność pokroju drzew, kształtu i kolorów liści - to jest to!
Dziękuję, że zaglądasz
Jolu, jakoś pominęłam fakt że zaprosiłaś do swojego ogrodu Atropurpureum... w którym miejscu rośnie? Pozdrawiam!
Aniu, miło mi że jesteś i podoba Ci się to, co robię!
Andrzej, też tak myślę!
Gosiu, jeden rh został, ocalony... na rabatę w wolne miejsca posadzę w przyszłości kolejne wrzosy i azalie, właśnie japońskie. Jest pewna grupa zdecydowanie niekłopotliwa. Jak samopoczucie?
Dobrego dnia! U nas zanosi się na deszcz...
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Agnieszko czytam, że zapraszam azalie japońskie do siebie. Podpowiedz jakie? Ja jak wiesz posadziłam w tym roku 10szt, dosadziłam do nich inne 5 i mam 15 w jednym miejscu. Ciekawe czy wiosną zakwitną? Jeśli tak, to będzie jarmarcznie, bo mam tu białe, różówe, fioletowe, pomarańczowe i czerwone
Pozdrawiam i życzę udanego koncertu. Lecę na bloga
Pozdrawiam i życzę udanego koncertu. Lecę na bloga
Marzenko, tak zamierzam... myślę, że jestem w stanie zapewnić im podłoże o odpowiedniej kwasowości, a to jest podstawa w powodzeniu w uprawie. Chciałabym zaprosić tylko trzy odmiany: Karmeshina Rosea, Karmeshina Alba oraz Marushkę. Jakie odmiany Ty masz? Takie skupisko będzie robiło nie lada wrażenie podczas kwitnienia! 
Dzięki za odwiedziny!
Dzięki za odwiedziny!
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aguś świetny jest Twój blog .
Przeczytałam całość i jestem pod wrażeniem zmian jakie zaszły w Twoim ogrodzie .
Nie wiem czy przeoczyłam , czy Ty nie pokazywałaś jednej z moich ulubionych hortensji w Twoim ogrodzie , czyli Choco Bleu ?
Pozdrawiam i udanego koncertu życzę
Przeczytałam całość i jestem pod wrażeniem zmian jakie zaszły w Twoim ogrodzie .
Nie wiem czy przeoczyłam , czy Ty nie pokazywałaś jednej z moich ulubionych hortensji w Twoim ogrodzie , czyli Choco Bleu ?
Pozdrawiam i udanego koncertu życzę