Mój kawałek raju...cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek raju...cz.3

Post »

Żałuję, że nie umiem nazwać róż :( "Czymże jest nazwa? To, co zowiem różą, pod inną nazwą równie by pachniało" :D Tym razem bardzo dosłownie :wink:
Liliowce śliczne, zaczynają i u mnie kwitnąć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pochwalam pomysł z letnią kuchnią ;:138 , to tak na czas remontu ? Że też ja o tym wcześniej nie pomyślałam ;:223 , tyle tylko, że altana budowana od 3ch lat ciągle bez dachu ;:306 .
Piękne lilie, liliowce, róże. Azyl w ogrodzie, fajna sprawa. Ja w ogrodzie wyładowuję stres i zapominam o wszystkich troskach, choć na czas tyrania w perzowisku
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu ze ślimakami walki w tym roku nie wygram ;:145 jak posypałam wokół pryzmy kompostowej to było tego baaaardzo mnogo ;:223 muszę zerknąć na swój agreścik :heja
Grażynko pozazdrościłam balkoniku :roll: i wpadłam na pomysł..... kuchnia ogrodowa ;:306 też widok przez cały dzień :;230 a czy garnki nie będą spalone trudno przewidzieć ;:7
Ewuś majowa kupowałam róże na targowisku, w supermarkecie i od znajomych prezent więc większość bez nazw ale są ładne, pachną i mnie jak na razie to wystarcza, może kiedyś ktoś się znajdzie i w realu je zobaczy ....... może wtedy będą nazwy ;:108
Marzenko nasza altanka powstawała 20 lat ;:306 to jeszcze masz duuużo czasu ;:224
teraz zapraszam na relaks :heja
Obrazek
'Eye Liner'
Obrazek
'Tiger Babies'
Obrazek
NN
Obrazek
Obrazek
miały być inne zostają NN
Obrazek
Obrazek
kolega obgryzacz
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kolejne NN
Obrazek
czyściec 'Humelo'
Obrazek
słoneczniczek szorstki
Obrazek
Obrazek
kolejne NN
Obrazek
rutewka delavaya
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
to jest mój przedogródek ;:224
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Maryś pokazuj, bo znowu nie mamy szczęścia na żywo oglądać. Kuchnię zostawiłabym do jesieni, bo masz wszystko pod kontrolą ;:333 Pytałam o amorfę, bo moja już przekwitła za to rudbekia ani myśli kwitnąć u mnie ona bardziej jesienna jest. Rutewka ;:215
No i te Twoje lilie ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu masz ogród pełen róż, pięknych liliowców i lilii, a ta nakrapiana Lankon przecudnej urody. ;:167
Bardzo fajny pomysł na kuchnię w ogrodzie, gdzie gotowanie wśród kwiatów jest przyjemnością.
U mnie na szczęście nie ma ślimaków, ale za to w oczku wodnym się rozmnożyły, nie wiedziałm, że istnieją wodne ślimaki, takie czarne skorupki mają.
Miłego dnia Ci życzę. :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liliowce świetne :D Zastanawiam się, czy ta rutewka kwitnie tak późno, czy to skutek tego, że stosunkowo niedawno ją posadziłaś i opóźnienie może być skutkiem przesadzania. Tak czy inaczej-śliczna jest i na pewno chcę ją mieć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Maryś na fotce z konewką czy to Mikołajki czy cusik innego .Pierwsza lilia ;:167 Twojego raju śliczna czyli Eye Liner no i pieguski Tiger Babies. Może zrobilibyśmy machniom na żółte pieguski bo tych mam mnóstwo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Marysiu pełnia lata wszystko pięknie kwitnie ;:138
Liliowce pięknie wybarwione,ale lilie największy skarb ;:167 ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu,,,piekne lili,piekne liliowce ,taki ciemny fiolet mi sie marzy ;:31 ;:124
I piekne rózyczki ;:333
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Marysiu, pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie, oglądając cudne róże oraz lilie i liliowce, których to kolekcję masz już na prawdę sporą, zauroczyły mnie zwłaszcza "pająki" (mi właśnie dziś zakwitł pierwszy taki i jedyny zresztą z tej serii), a letnia kuchnia super, przypomniały mi się czasy, kiedy to mieliśmy działkę ROD, kuchnia nie stała co prawda na zewnątrz, ale wystarczyło wejść jedną nogą, aby zerknąć, co w garnku słychać ;:306 pozostała część mogła być na tarasie ;:306. Teraz mieszkam co prawda na wsi, ale to już zupełnie co innego, nie mówię, że gorzej, ale tam jechało się typowo rekreacyjnie, a tu odpoczywać jakoś nie umiem ;:223
Fajne wygląda niebieska ostróżka i w tle żółte słoneczniczki, a czerwona pysznogłówka bombowa.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysieńko pokazuję ale dzisiaj niestety nic nowego nie zdążyłam sfocić bo pracuję za zaopatrzeniowca i szofera ;:306 a amorfa zastanawiała się czy aby nie pomyliła ogrodów ale przyjęła do wiadomości, że to teraz jej miejsce i nie ma wyboru ;:224 albo pokaże kwiatki albo zasili kompost ;:306 wybrała to pierwsze ;:215
Tereniu ciężko będzie się przyzwyczaić do kuchni w domu ;:306 znów będzie obiad spalony ;:7
co do ślimaków w oczku to musiałaś przynieść z roślinami to może być błotniarka stawowa lub zatoczek rogowy one szkód nie czynią na rabatach a u mnie ubiegłej nocy zjadły pęd na nowym liliowcu pająku ;:145
Lankon na pewno będzie jesienią w sprzedaży ;:108
Ewuś majowa rutewkę kupiłam teraz 29 czerwca na wystawie i dlatego może dopiero kwitnie bo miała opóźniony start ale już dawno na nią polowałam i udało się :heja
Jadziu wiedziałam gdzie mam postawić konewkę ;:306 przynajmniej nie musiałaś liczyć fotek ;:7 to mikołajek alpejski, co do piegusków to to możem pomachać nie koniecznie pieguskami ;:306
Wiolu lilie to księżniczki ogrodu, tylko w tym roku bardzo wyrośnięte ;:oj
Aniu coś liliowców będę jesienią dzielić bo się rozrosły ale które to jeszcze nie wiem, nie wszystkie się do tego nadają, część z nich jest młoda i kupowana na naszym forum a zwłaszcza pająki ;:215
Ilonko to moja pasja od wielu, wielu lat i marzeniem było mieć swój ogród, najpierw była namiastka ROD ale od 25 lat / jak to leci ;:306 / mam ogród przy domu i to moja odskocznia i nie tylko bo przerodziło się to w kolekcjonerstwo :heja jeden zbiera obrazy, drugi numizmaty a ja rośliny, może nie te najdroższe i najwyższej półki ale na moją kieszeń, czasami się trafi jakiś rarytasik, ale w większości to takie najzwyklejsze, które się potem odwdzięczają pięknymi kwiatami ;:167
dzisiaj spaceru nie będzie ale pokażę moje wiszące doniczkowe przy altance i zabudowaniach gospodarczych ;:202
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
następny będzie już spacer po ogrodzie ;:3
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Wroblica
200p
200p
Od: 10 lis 2009, o 14:31

Post »

;:oj Fuksje piękne..czy to od naszego Adriana z forum?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu nie od Adriana chociaż go mam za przysłowiowym płotem, kupuję takie duże rozrośnięte na giełdzie bo i tak nie mam ich gdzie przetrzymywać i traktuję je jako jednoroczne ;:108
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Swoje fuksje przechowuję, choć ostatnia zima dała im się trochę we znaki. Marnie podlewałam :oops: Potem przeniosłam je do domu, gdzie świeże gałązki z upodobaniem obgryzły koty. Może teraz będzie lepiej :D Dostałam na wymianę dwie sadzonki, które jeszcze nie kwitły, mają pąki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Świetny pomysł z tą kuchnią polową, wyobrażam sobie jak cudownie jest gotować i spożywać posiłki słuchając śpiewu ptaków i oglądając piękny kwiecisty widok. Najbardziej smakowałby mi chyba w takiej scenerii dojrzały, soczysty i słodki arbuz ;:108
'Eye Liner' koniecznie muszę sobie zafundować, bo jest przepiękna ;:138
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”