ee tam ja mam od 10 lat w tym samym miejscu i nawet nie dbam zbytnio o nie tzn. nie nawożę, a rozłażą się wszędzieBufo-bufo pisze:Twoje orliki? Czytałam kiedyś że są krótkowieczne no i chyba to by się zgadzało
Mój ci on 2
- ra_barbara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ci on 2
Mirusiu masz śliczności roślinne, żarnowiec też mam z lasu, orliki białe także ale choruję na biały łubin, jak będziesz kiedyś miała nasionka to może mi podarujesz

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirciu leżaczki chyba przeszły pierwowzór
Cieszę się ,że moje leżanki tak Cię zainspirowały
M bardzo zdolny ,świetnie skopiował wzór moich...brawo !!
marzenia się spełniają! Dana
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z orlikami to jest tak,jak napisałam wyżej.Po prostu są,ba,jest ich coraz więcej,zauważyłam całe plantacje przy każdym krzaku
Wiem tylko,że kwitną w drugim roku po wysianiu, a ile żyje kępa? Nie wiem
Ewuniu,jak nadal masz za płotem te żarnowce,to w ogrodzie już taki widok by cię nie cieszył.Ja też muszę je tępić,ale 1-2 zostawiam,cudne są
Olu porywam się na przygotowywanie ekologicznych mikstur,ale tylko w myślach
a na to po prostu nie mam czasu,bo to musi odstać itd.Sięgnę po chemię chyba...
Robercie,nie pokazałam jeszcze wszystkich irysów
Dzisiaj pokażę kolejne.I w Sulejowie przyjmę następne nowości,gdyby u kogoś nadmiernie się rozrosły
Grażynko z łubinami to jak z orlikami.Nigdy nie wiesz,jaki kolor będzie w tym roku.Różowego za to nie dostrzegam nigdzie,a był,nawet zostawiłam strąki do wysiania
Basiu,masz,jak w banku

Zimowanie w donicy przyniosło efekt.Doczekałam się kwiatów hortensji .

Chryzantema kwitnie w najlepsze.

-- 25 maja 2014, o 22:43 --
Dziękuję Danusiu,wszystkie pochwały przekażę,wiem,że szczególnie czeka na twoje
Ewuniu,jak nadal masz za płotem te żarnowce,to w ogrodzie już taki widok by cię nie cieszył.Ja też muszę je tępić,ale 1-2 zostawiam,cudne są
Olu porywam się na przygotowywanie ekologicznych mikstur,ale tylko w myślach
Robercie,nie pokazałam jeszcze wszystkich irysów
Grażynko z łubinami to jak z orlikami.Nigdy nie wiesz,jaki kolor będzie w tym roku.Różowego za to nie dostrzegam nigdzie,a był,nawet zostawiłam strąki do wysiania
Basiu,masz,jak w banku

Zimowanie w donicy przyniosło efekt.Doczekałam się kwiatów hortensji .

Chryzantema kwitnie w najlepsze.

-- 25 maja 2014, o 22:43 --
Dziękuję Danusiu,wszystkie pochwały przekażę,wiem,że szczególnie czeka na twoje
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ra_barbara

- Kontakt:
Wdepnęłam jeszcze do Ciebie przed snem i dobrze bo zachwycam się hortensją i chryzantemą aaaa i wszystkim

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
-
Miriam

Zakwitł kolejny irys.Cudowny w tej swojej delikatności.

Do tej pory nie wysadziłam wszystkich mieczyków.Mam podpędzone już sporo,część wsadziłam w ostatnich dniach a reszta czeka
Przytłacza mnie niekontrolowany busz w moim ogrodzie.Wszystko wszędzie
Przekopuję co się da,gdy tylko mam czas.Ile z tego padnie,nie wiem.Zaraz,ja nie pochwaliłam się moimi zakupami

Lantana ma bardzo cukierkowy wygląd,mam nadzieję,że podrośnie sporo w sezonie.

Na balkon,jak co roku,pelargonie.Kupiłam jeszcze po dwie sadzonki surfinii;limonkowy i biskupi kolor.

Do tej pory nie wysadziłam wszystkich mieczyków.Mam podpędzone już sporo,część wsadziłam w ostatnich dniach a reszta czeka

Lantana ma bardzo cukierkowy wygląd,mam nadzieję,że podrośnie sporo w sezonie.

Na balkon,jak co roku,pelargonie.Kupiłam jeszcze po dwie sadzonki surfinii;limonkowy i biskupi kolor.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Miriam, a jak się nazywa ten piękny irys o delikatnym, pięknym kolorze?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
mnie równiez wpadł w oko ten różowy irys, "dzikie" żarnowce kilka razy przynosiłam do ogrodu ale żaden sie nie przyjął i kupiłam sobie ogrodowy za całe....1 zł po przecenie pomarańczowo-żółty i bordowykocica pisze:Miriam, a jak się nazywa ten piękny irys o delikatnym, pięknym kolorze?
-
Miriam

Nie znam nazwy żadnego mojego irysa
Może jak powiększę kolekcję(odkryłam ich urok) to zimową porą zajmę się identyfikacją.
Ewuniu,niemożliwe
Ja tych kupionych nie mogę utrzymać,przemarzają.A kiedy je kupiłaś? Zimowały u ciebie?
Ewuniu,niemożliwe
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Mireczko juz dwie zimy maja za soba chociaż ta ostatnia nie wiadomo czy to zima była bo nawet lwie paszczki mi przezimowały o zapomniany mieczyk też 
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Mireczko wiesz dwa lata temu uprawiałam bób, który uwielbiają mszyce. Walkę z nimi oparłam na pokrzywie. Wystarczy dzień wcześniej zalać sporą ilość tego ziela wodą i potem prysnąć nie rozcieńczając. Do mikstury pokrzywowej dodawałam kilka kropel mydła potasowego dla lepszej przyczepności). Za każdym razem oprysk był skuteczny (na mszyce działają też kwiaty i liście czarnego bzu i rumianek). W mieszance zioła są skuteczniejsze. W tym roku znowu uprawiam bób, ale pędziłam go więc na razie nie ma mszyc, w razie czego zastosuję stary przepis.
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witaj Mireczko.
Przyjemny był "spacerek" po Twoim ogrodzie. Przejrzałem cały wątek z pominięciem zimowych widoków,bo nie cierpię zimy nawet na zdjęciach. Zgromadziłaś ładną kolekcję ciekawych roślin nawet niektórych Ci zazdroszczę (ale to nieszkodliwe)
Będę tu częściej zaglądał, bo to dopiero początek sezonu i pewnie nie jedną piękność pokażesz.
Przyjemny był "spacerek" po Twoim ogrodzie. Przejrzałem cały wątek z pominięciem zimowych widoków,bo nie cierpię zimy nawet na zdjęciach. Zgromadziłaś ładną kolekcję ciekawych roślin nawet niektórych Ci zazdroszczę (ale to nieszkodliwe)
Będę tu częściej zaglądał, bo to dopiero początek sezonu i pewnie nie jedną piękność pokażesz.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
-
Miriam

Witaj Januszu
Zawsze mi bardzo miło,jak ktoś skręci na moje rabaty
Zapraszam serdecznie.
Olu,jak czytam o tym,co piszesz,to stwierdzam,jakie to proste...Zmobilizuję się jutro i zaleję pokrzywy.Mydło tez mam.Czereśnie majowe już dojrzewają a do drzewa niemiło dojść przez te mszyce.
Ewciu,ta zima to rzeczywiście była wyjątkowa :roll:A kiedy nowy wąteczek
?
Olu,jak czytam o tym,co piszesz,to stwierdzam,jakie to proste...Zmobilizuję się jutro i zaleję pokrzywy.Mydło tez mam.Czereśnie majowe już dojrzewają a do drzewa niemiło dojść przez te mszyce.
Ewciu,ta zima to rzeczywiście była wyjątkowa :roll:A kiedy nowy wąteczek
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ra_barbara

- Kontakt:
Mirko Ty Pszczółko , Mróweczko.Po za tym super się z Tobą rozmawia, jestem naprawdę pod wrażeniem
Twojej osoby i szczęśliwam ja.... że Cię poznałam
A irysek różowiutki, śliczności
A irysek różowiutki, śliczności
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MIRKO....znalazłam Cię......wieczorkirm przejdę twoje ary a teraz pozdrawiam
miło było Ciebie poznać......
-- Pn 16 cze 2014 15:17 --
BASIU-BARABELLA..... a Twój wątek to istnieje czy na razie odpoczywa....pewno czasu brakuje w natłoku tych remontów i kopania w ogrodzie
miło było Ciebie poznać......
-- Pn 16 cze 2014 15:17 --
BASIU-BARABELLA..... a Twój wątek to istnieje czy na razie odpoczywa....pewno czasu brakuje w natłoku tych remontów i kopania w ogrodzie
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Mireczko nareszcie dotarłam do Twojego ogrodu
Pospacerowałam sobie, popodziwiałam rośliny, fajnie wkomponowane murki, nowe leżaki i jestem zauroczona. Masz piękny ogród, z mnóstwem wspaniałych roślin, dokładnie taki jaki lubię