Miłego i słonecznego dzionka życzę
Ogród
-
deszczowymaj
- 200p

- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród
Sylwuś ta moja mini rabatka,powstała w tamtym roku i jest bardzo mini
ze względu na to,że nie miałam zbyt wielu roślin ale mam zamiar sukcesywnie ją powiększać
Na razie są na niej dwa skalniaczki (nazwy niestety nie pamiętam
) hosty,iglaki płożące,dąbrówka rozłogowa,dwie żurawki,wrzos ,firletki kwieciste i to chyba wszystko.Wszystkie roślinki są jeszcze młodziutkie i niewielkich rozmiarów tylko czekać jak się rozrosną
Joanna
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Sylwuś
jestem mile ale to bardzo mile zaskoczona! Wspaniale to wszystko wymyśliłaś nie ma co masz zdolności dziewczyno na całego
patrzę patrzę i podziwiam! ekstra,bomba aż mi słów brak ...
Milutkiego dnia!
Milutkiego dnia!
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witajcie
Zrobiłam sobie małą przerwę w pracach
Beatko dzisiaj działam na całego rabatkę wysypuję korą i niestety ale mi zabrakło
Muszę dokupić chociaż 2 worki
Milenko, dziękuję
ojej musisz bardziej buzię smarować kremem z filtrem, wiem że człowiek zabiegany i zapomina. Cały czas działam przy nowej rabacie:)
Renatko reniuniek dziękuję
, coś tam się pojawia ale staramy się na ile to możliwe wyrywać.
Joasiu wszystko się szybko rozrośnie. Radzę stosować do podlewania gnojówkę z pokrzyw, najlepiej tych majowych. Zobaczysz jak sie wszystko pięknie rozrośnie. A wrzos Ci nie zmarzł. Bo minie niestety ale czeka go wyrwanie. jeszcze jeden mi został moze on sie utrzyma.
Renatko reniusia20 pomysł mojej mamy, ja nie mam takich zdolności, jedyne co to kiemienie pomagałam zbierać, myć, o układałam je sama, starałam sie dobierać żeby jak najmniej wolnego miejsca między nimi było, ale na jesieni wszedł kret i trochę porozrabiał.
Pozdrawiam Was cieplutko

Zrobiłam sobie małą przerwę w pracach
Beatko dzisiaj działam na całego rabatkę wysypuję korą i niestety ale mi zabrakło
Milenko, dziękuję
Renatko reniuniek dziękuję
Joasiu wszystko się szybko rozrośnie. Radzę stosować do podlewania gnojówkę z pokrzyw, najlepiej tych majowych. Zobaczysz jak sie wszystko pięknie rozrośnie. A wrzos Ci nie zmarzł. Bo minie niestety ale czeka go wyrwanie. jeszcze jeden mi został moze on sie utrzyma.
Renatko reniusia20 pomysł mojej mamy, ja nie mam takich zdolności, jedyne co to kiemienie pomagałam zbierać, myć, o układałam je sama, starałam sie dobierać żeby jak najmniej wolnego miejsca między nimi było, ale na jesieni wszedł kret i trochę porozrabiał.
Pozdrawiam Was cieplutko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
deszczowymaj
- 200p

- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Wrzos przeżył i cały czas kwitnie
troszkę go przycięłam co by się zagęścił
Mam nadzieję,że Twój też da radę
Może pozdrów go ode mnie to się obudzi 
Joanna
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Sywio
Ja tez zrobiłam sobie małą przerwę w pracach ,nie wyrabiam się ani z praca,ani z domem ani z ogrodem,ale jeszcze trochę i powinno być lużniej
Przyjdzie czas na delektownaie sie ogrodem i posiedzenie 
Ja tez zrobiłam sobie małą przerwę w pracach ,nie wyrabiam się ani z praca,ani z domem ani z ogrodem,ale jeszcze trochę i powinno być lużniej
Witaj Sylwiuś!
Z racji tego ,że pracujesz cały dzień z przerwami szybko nadgonisz w ogrodzie. Ja właśnie wróciłam z działki , bo czekam na kuriera . Jutro , jak dopisze pogoda znowu coś zrobię. Owocnej pracy. Wpadnę do Ciebie wieczorkiem, może pokażesz jakieś nowe zdjęcia?
Z racji tego ,że pracujesz cały dzień z przerwami szybko nadgonisz w ogrodzie. Ja właśnie wróciłam z działki , bo czekam na kuriera . Jutro , jak dopisze pogoda znowu coś zrobię. Owocnej pracy. Wpadnę do Ciebie wieczorkiem, może pokażesz jakieś nowe zdjęcia?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Oj krety tak lubią swoje trzy grosze wsadzić a w jego wypadku to kilka kopców tu i tam zrobić! Mi też zrobił na trawniku i na sadzie kilka kopców
gdzieś krąży gdzieś jest tylko gdzie oto jest pytanie 
- Sylwia85
- 1000p

Właśnie wróciłam z ogrodu i ledwo idę, jestem padnięta, ale rabataka ukończona. Wybaczcie mi proszę że nie mam zdjęcia, postaram się jak najszybciej wstawić.
Joasiu pozdrawie ale jutro. Jednego wrzosa już dzisiaj wyrzuciłam, suchy , zmarzł
Aniu dzisiaj miałam urlop i to co zamierzałam to zrobiłam, jestem zadowolona. Myślę że w maju to juz sobie spokojnie siądziemy przy herbatce i popatrzymy na ogród a teraz praca, praca, praca.
Jualianko niestety ale nie zrobiłam zdjęć , chciałam sie wyrobić. Postaram sie jutro wstawić. Kochana a co zamówiłaś?
Renatko na rabatce z kamieni kopców mi nie robią bo pod kamieniami ułożyłam agrowłókninę tylko podnoaszą kamienie, chca sie przedostać ale nie mogą. Dzisiaj na trawniku koło nowo posadzonej roślinki widziałam nowy kopiec ale już odpuściłam, jutro sie nim zajmę.
Joasiu pozdrawie ale jutro. Jednego wrzosa już dzisiaj wyrzuciłam, suchy , zmarzł
Aniu dzisiaj miałam urlop i to co zamierzałam to zrobiłam, jestem zadowolona. Myślę że w maju to juz sobie spokojnie siądziemy przy herbatce i popatrzymy na ogród a teraz praca, praca, praca.
Jualianko niestety ale nie zrobiłam zdjęć , chciałam sie wyrobić. Postaram sie jutro wstawić. Kochana a co zamówiłaś?
Renatko na rabatce z kamieni kopców mi nie robią bo pod kamieniami ułożyłam agrowłókninę tylko podnoaszą kamienie, chca sie przedostać ale nie mogą. Dzisiaj na trawniku koło nowo posadzonej roślinki widziałam nowy kopiec ale już odpuściłam, jutro sie nim zajmę.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Sylwuś ,widzę że krety Ci dokuczają ,ja też mam to dziadostwo .Zawsze znajdą najpiękniejsze rośliny i tam kopią .Ciężko się ich pozbyć i to jest najgorsze . 
- Sylwia85
- 1000p

Ewuniu właśnie najgorsze jest to ze cieżko się ich pozbyć ale może kiedyś nam się uda.
W tamtym roku był karbid i w tym roku na początek też a później to zastawie pułapkę.
W tamtym roku był karbid i w tym roku na początek też a później to zastawie pułapkę.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Trzeba się wielkim sprytem wykazać ,żeby się pozbyć natręta. 
Sylwio ja dziś czekałam na te clematisy o których pisałam w wątku u Madzi. Czytałaś , ale chyba zapomniałaś. To są" Sir Trevor Lavrense ", "Jerzy Popiełuszko","Arabella", "Ville de Lyon",Beautifull Bride" i "Princess Diane". To by było na tyle.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Sylwia85
- 1000p

Julianko przeprasza, faktycznie pisałaś że czekasz na dostawę powojników. Pnącza ładne?julianna pisze:Sylwio ja dziś czekałam na te clematisy o których pisałam w wątku u Madzi. Czytałaś , ale chyba zapomniałaś. To są" Sir Trevor Lavrense ", "Jerzy Popiełuszko","Arabella", "Ville de Lyon",Beautifull Bride" i "Princess Diane". To by było na tyle.
-- 23 kwi 2013, o 21:01 --
Ewuniu, Jadziu zakładam że skoro są krety to muszą sie czymś żywić. O ile mi wiadomo jedzą dżdżownice, które są dobre dla ziemi, spólchniają ją. Dzieczymy tak więc mam duźo robaczków w ziemi
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sposób na kreta.Należy zakupić śledzia całego z wnętrznościami i na 2 tygodnie umieścić na parapecie, na słońcu. Następnie (nosek trzeba zatkać)) śledzia zdejmujemy i
wpychamy głęboko do pierwszej lepszej nory kreta. Śledź działa w promieniu 50 metrów. Kret nie wraca.
wpychamy głęboko do pierwszej lepszej nory kreta. Śledź działa w promieniu 50 metrów. Kret nie wraca.