jak zwykle mammillarki uchwycone, że lepiej się nie dało, mistrzostwo świata

może zechcesz zagościć tu na dłużej
 może zechcesz zagościć tu na dłużej  

Jak Ty te pączki wypatrzyłeś?!
 Jak Ty te pączki wypatrzyłeś?!

Te ciernie
  Te ciernie 

CUDOMarek L pisze:z powodu prac polowych i lenistwa nastąpiła dłuższa przerwa ....ale .....
dziś po raz kolejny zakwitła mammillaria blossfeldiana.
Mała roślinka z dosć dużym kwiatem jak większość mammillari z Baja California.
Jedyni co można jej zarzucić to totalne bezguście .... jak można połączyć czarne hakowate ciernie
z różem majtkowym w kwiatach ....do tego białe paski ja gumki od majtków i jeszcze zielony słupek.
Totalna cepelia

to chociaż na Twoich nienagannych fotkach popodziwiam.
  to chociaż na Twoich nienagannych fotkach popodziwiam. 
  )ale urodziwa bestyjka
 )ale urodziwa bestyjka 

Nie, no to musi robić wrażenie!!!Marek L pisze:a to dla tych , co narzekaja na brak miejsca

Heniu lekarstwo musi być odpowiednio dawkowane ..... przedawkowanie szkodzi zdrowiuhen_s pisze:Marek się odnalazł!
I to jak zwykle z ładnymi roślinami. Dlaczego tak rzadko je nam pokazujesz dozując je jak lekarstwo?!

Żanetko wcale a wcale nie jestem temu winien że kwitną ..one tak same z siebiepiasek pustyni pisze:No wreszcie! Jak ja bym tak chciała, żeby moje kaktusy chciały kwitnąć aż do spoczynku. Żeby w ogóle chciały kwitnąć!

mineralne podłoże i ograniczone podlewanie i to roślinka nie do zajechania..... kwitnie też bezproblemowo. Ja mam swoje z siewów i nigdy nie było problemów.
  mineralne podłoże i ograniczone podlewanie i to roślinka nie do zajechania..... kwitnie też bezproblemowo. Ja mam swoje z siewów i nigdy nie było problemów.

Marku ale moją i Twoją skalę trudności toMarek L pisze:Marto hernandezii nie jest taka trudna jak ją malują mineralne podłoże i ograniczone podlewanie i to roślinka nie do zajechania..... kwitnie też bezproblemowo. Ja mam swoje z siewów i nigdy nie było problemów.
 kosmos dzieli
  kosmos dzieli   

Wpisałam na listę, chociaż nie wiem czy kupię...
 Wpisałam na listę, chociaż nie wiem czy kupię...