Mój kawałek raju ...część 2
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ...część 2
Tosiu mam jeszcze dwa opakowania z Aldi z ubiegłego roku i były po 9.99 a ile w worku to powiem jutro jak się do mojego ogrodowego przybytku dostanę 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkim się żalę, że to moje przyspieszenie ogródkowe skończyło się przeziębieniem
Naciągnęłam coś w nodze i kuleję. W ogrodzie w rezultacie nic nie zrobiłam, pozostaje mi tylko śmiać się ze swojej nadgorliwości. Chodzę jak jednonogi pirat pociągając nosem i mamrocząc brzydkie słowa, kiedy muszę się przemieszczać po schodach
Zamiast papugi na ramieniu mam teraz kota Hamleta na kolanach 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A co to są wióry rogowe? Maryś, u mnie temperatura rośnie godzinę temu było +5 teraz +7 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też pierwszy raz spotkałam się z tymi wiórami były w ALDI ale mnie to nie interesowało nie wiedziałam na co to jest.
Marysiu może wybierasz się na giełdę do Tychów, ja bym podjechała tam autobusem i byśmy się spotkały.Gdzieś mnie niesie ,nie wiem po co, to chyba tęsknota za zielenią ale to takie plany a może to tylko sen, zobacz która godzina.

Marysiu może wybierasz się na giełdę do Tychów, ja bym podjechała tam autobusem i byśmy się spotkały.Gdzieś mnie niesie ,nie wiem po co, to chyba tęsknota za zielenią ale to takie plany a może to tylko sen, zobacz która godzina.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Dzisiaj nie wybieram się na działkę, bo w domu mam zaległości (pranie, sprzątanie, gotowanie i trzeba mi coś wysiać w resztkę ziemi jaką mam). Wszystkie okrycia jakie zdjęłam przesuszyłam po dachem i jutro pójdę okryć wrażliwsze rośliny przed mrozem.
Jak dzisiaj się czujesz
Miłego dnia
- mar33

Ewo najgorsze przeziębienie podobno listopadowe i marcowe, obytylko skończyło się z kotem na kolanach a nie z kotem pod pierzyną
jak tak kuśtykasz to może rwa Cię dopadła
trzymaj się ja łykam leki za całe forum
Marysiu mączka rogowa i wióry rogowe dobre na wszystko, mają dużo fosforu i innych mikr i makro elementów, ja obsypuję nimi róże
Irenko tu buszujesz od nocy a u Ciebie cisza, czyżbyś teraz zmieniła noc na dzień i odwrotnie
Lidziu tak też mówił mi Stasiu o P.Majewskim, że solidny sprzedawca, cieszę się że nie zawiódł no to zaczynają Ci się paczki sypać oj będzie pracy, będzie.Zastosuj się do jego zaleceń bo chyba wie co robić
Marysiu mączka rogowa i wióry rogowe dobre na wszystko, mają dużo fosforu i innych mikr i makro elementów, ja obsypuję nimi róże
Irenko tu buszujesz od nocy a u Ciebie cisza, czyżbyś teraz zmieniła noc na dzień i odwrotnie
Lidziu tak też mówił mi Stasiu o P.Majewskim, że solidny sprzedawca, cieszę się że nie zawiódł no to zaczynają Ci się paczki sypać oj będzie pracy, będzie.Zastosuj się do jego zaleceń bo chyba wie co robić
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu, fajnie, że do CIebie weszłam i dowiedziałam się znów nowego, wióry rogowe. Jak spotkam to kupię, choć już bankrut jestem a to dopiero początek sezonu w ogrodzie 
- mar33

Marzenko Lidl i Aldi mają ten sam asortyment tylko w tym drugim czasami jest taniej, ale warto 
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu tez musze poczytac o tych wiórach. Niedaleko mojego ogródka jest duży park i tam co roku przycinaja drzewa i mam darmowe wiórki ale czy to o takie chodzi? Zimnica idzie...
- slila1

Marysiu zapomniałam Ci jeszcze dzisiaj powiedzieć, że z L. jako gratis dostałam trzy cebule lilii L.A. 'Linkwood'. Maja mieć duże miskowate, malinowe kwiaty, o subtelnym zapachu.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Zakupy , zakupy , zakupy i ....... dobrze gdy tylko konto puste
A po 30 kilowych paczkacch i debet nawet może być 
- mar33

Tadziku nie tak strasznie, 30 kg ale waaarto było, Lidzia się i z sąsiadem może podzielić tymi nowymi sadzonkami
oczywiście jak sąsiad wart tego
Lidziu ja też dzisiaj dostałam powiadomienie o wysłanej paczce, ziemniaczki posadzone, jeszcze jutro posadzę resztę od sympatycznego darczyńcy bo zabrakło mi ziemi i będę czekać na poprawę pogody
Lidziu ja też dzisiaj dostałam powiadomienie o wysłanej paczce, ziemniaczki posadzone, jeszcze jutro posadzę resztę od sympatycznego darczyńcy bo zabrakło mi ziemi i będę czekać na poprawę pogody
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1

Tadziu robienie debetów to nie w moim stylu. Miałam trochę grosza, bo dostałam zwrot nadpłaty za prąd, a więc jej część przeznaczyłam na roślinki, a że było tego 17 doniczek (niektóre wcale niemałe), to trochę ważyło. Nie masz pojęcia jak cieszę się z tych zakupów. A jak tylko wszystko się ładnie rozrośnie, to oczywiście będę się dzielić 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Z debetem to żart , choć na kasę uważać wskazane
A z sąsiadką także dzielę się wszystkim , ona też mi odpłaca . Z doniczki także , jakże by inaczej
Pół kasy zostaje.
Kilka roślin kupiłem , rok kryzysowy , może coś jeszcze bliżej lata , no i wymiany będą.