a do biedronki to nie wiem czy dojade a szkoda
Mój kawałek świata:)
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
wieniec super ,my robilismy też w tym tyg i poparzyłam sobie rece od kleju ale już zrobiony
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu śliczne hosty posadziłaś, to naprawdę świetne rośliny, kompletnie niekłopotliwe i pięknie ubarwiają cieniste zakątki
Wieniec dożynkowy super
..... a i zakupy świetne.... muszę i ja zacząć rozglądać się za cebulami.... planuję posadzić sporo krokusów, bo mnóstwo wyginęło mi poprzedniej zimy, a i tulipanków botanicznych chce troszkę dosadzić 
Wieniec dożynkowy super
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
No kochani ja już jestem po dożynkach. Tak mi się nie chciało jechać, lenia miałam niesamowitego, ale dobrze, że pojechałam, bo było super
Atmosfera wyluzowana, władze samorządowe normalnie z ludźmi pod namiotami siedzieli, nie gdzieś pochowani po kątach jak to zwykle bywa z Vipami, grochóweczka, flaczki, lody, zabawy dla dzieci, plac zabaw i podziwianie tego, co ludzie przygotowali. Największą atrakcją jednak, co może wydawać się dziwne była msza święta, którą poprowadził nasz proboszcz w wespół z zaprzyjaźnionym misjonarzem z Kamerunu, który aktualnie przebywa w naszej parafii na wakacjach.
Proboszcz najpierw przekazał swoje kazanie i potem zapytał misjonarza jak w Kamerunie obchodzą dożynki, no i Asun - imię misjonarza - się rozkręcił na dobre
Zaczął opowiadać jak u nich się to odbywa, a tym samym pociągnął do zabawy cały kośćiół Były pląsy
,
pt. Akuman - batata - podobno tak w Kamerunie nazywają się dożynki , grał na tam-tamie, oklaski
, no po prostu totalny luzik
.Tylko poczty sztandarowe stały nieugięte na baczność Moje dziecko oszalało

Po mszy przemarsz z wieńcami na pole, gdzie do białego rana trwała zabawa.
Trochę zdjęć - ludzie odwalili kawał dobrej roboty - coś pięknego

Atmosfera wyluzowana, władze samorządowe normalnie z ludźmi pod namiotami siedzieli, nie gdzieś pochowani po kątach jak to zwykle bywa z Vipami, grochóweczka, flaczki, lody, zabawy dla dzieci, plac zabaw i podziwianie tego, co ludzie przygotowali. Największą atrakcją jednak, co może wydawać się dziwne była msza święta, którą poprowadził nasz proboszcz w wespół z zaprzyjaźnionym misjonarzem z Kamerunu, który aktualnie przebywa w naszej parafii na wakacjach.
Proboszcz najpierw przekazał swoje kazanie i potem zapytał misjonarza jak w Kamerunie obchodzą dożynki, no i Asun - imię misjonarza - się rozkręcił na dobre

Po mszy przemarsz z wieńcami na pole, gdzie do białego rana trwała zabawa.
Trochę zdjęć - ludzie odwalili kawał dobrej roboty - coś pięknego

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ślicznie ślicznie ,wesoło i pomysłowo

- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Super że się dobrze bawiłaś
Pomysły na dekoracje świetne 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale świetny zwyczaj. Pierwszy raz widzę taki
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dożynki REWELACJA 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Boskie!!!!
Dożynki są fantastyczne te właśnie klimaty!
Dożynki są fantastyczne te właśnie klimaty!
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O kurcze ale jane te dożynki musiały być
A dekoracje rewelacyjne
A dekoracje rewelacyjne
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
czyli u Was każdy koło swojego domu robi dekoracje u nas tylko wience
Super są te dekoracje

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Dziękuję kochane za dobre słowo
Dożynki zawsze dla mnie są wyznacznikiem, że jesień tuż, tuż.
I faktycznie coraz bardziej daje o sobie znać. Noce i ranki zimne, liście zaczynają opadać.
Zaczęło się rykowisko - od zachodu słońca, przez całą noc do późnego rana na łąkach i lesie słychać potężne ryki jeleni, które roznoszą się po całej okolicy, myszy pchają się do domu drzwiami i oknami, rozchodniki w ogrodzie już w pełnej krasie - sama wsiowa natura

Rajska jałonka:

Niedawno wsadzone lilie chyba jeszcze zdążą zakwitnąć:

Gaura:

Aniu - Anym
Posadziłam rozsadę do ogrodu i pan ostrogowiec pokazał kwiatka:

I faktycznie coraz bardziej daje o sobie znać. Noce i ranki zimne, liście zaczynają opadać.
Zaczęło się rykowisko - od zachodu słońca, przez całą noc do późnego rana na łąkach i lesie słychać potężne ryki jeleni, które roznoszą się po całej okolicy, myszy pchają się do domu drzwiami i oknami, rozchodniki w ogrodzie już w pełnej krasie - sama wsiowa natura

Rajska jałonka:

Niedawno wsadzone lilie chyba jeszcze zdążą zakwitnąć:

Gaura:

Aniu - Anym
Posadziłam rozsadę do ogrodu i pan ostrogowiec pokazał kwiatka:

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu
wsiowa natura- piękna!
No to zrobił Ci niespodziankę, kolor kwiatów zabójczy. Mój też ma takie listeczki, oj latem będzie pięknie w naszych ogródkach
No to zrobił Ci niespodziankę, kolor kwiatów zabójczy. Mój też ma takie listeczki, oj latem będzie pięknie w naszych ogródkach
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
ANIU
Cudowne dożynki i ta atmosfera
. U nas na południu mamy"owocobranie " dawniej też zwano dożynkami. Właśnie w tym roku opuściłam tą imprezę , bo mocno padało. U nas takie uroczystości są w Łącku k/ Nowego Sącza gdzie produkuje się słynną ŚLIWOWICĘ ,która krasi lica 
Pozdrawiam Ewula
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Aniu
, przybiegłam z rewizytą do Ciebie chociaż już jakiś czas temu pozwoliłam sobie zajrzeć przez otwarta furtkę do Twojego ogrodu. Ciężko jest określić go jednym słowem czy nawet jednym zdaniem. Twój ogród jest pełen kolorów, barw, duże wrażenie robi dom porośnięty pnączem. Bardzo mi się podoba u ciebie, będę tutaj zaglądać.
Pierwszy raz widzę taki zwyczaj i jestem zachwycona. Uczestniczyć w czym takim to sama przyjemność. To prawda kawał dobrej roboty. Ciężko byłoby mi wybrać faworyta wiec wszystkim należą się z mojej strony
pokłony i złote medale.
Pozdrawiam
Pierwszy raz widzę taki zwyczaj i jestem zachwycona. Uczestniczyć w czym takim to sama przyjemność. To prawda kawał dobrej roboty. Ciężko byłoby mi wybrać faworyta wiec wszystkim należą się z mojej strony
Pozdrawiam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;