Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Piękne kompozycje :) metal, glinka i rośliny i znowu rośliny i jeszcze więcej...a Chenel normalnie zazdroszczę Ci tak po babsku :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie mam szczęścia do Hakuro :( Kiedyś miałam dwa olbrzymie krzewy, ale z dnia na dzień zmarniały i padły.
Na pocieszenie kupiłam sobie szczepioną na pniu i widzę, że ostatnia zima nie oszczędziła jej.
Cały czas czekam na pierwszy listek, ale kiedy patrzę na Twój egzemplarz, to zaczynam wątpić, że przeżyła.
Widzę Kasiu, że obsadziłaś już donice, a ja ciągle czekam na cieplejszą pogodę...oby już jutro :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Robaczku, piękny nabytek ta Chanell. Mam ale maleńką i troche zmarzła. Nie będzie kwiatków. Polecam Ci również pachnącą Golden Light i Irene Koster. Dla pięknych i niezawodnych kwiatów koniecznie Orlice. Właśnie u mnie kwitnie, nie straszne jej mrozy i susza, co za azalia. ;:215
Hakuro obłędna. Moja zmarzła, mocno ciachnęłam i wypuszcza nowe gałązki. Za chwilę będzie ładnym krzaczkiem.
Foty jak do katalogu roślin, superaśne. :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, dziękuję ;:196 U mnie zioła to podstawa letniej kuchni, dobrze gdy są pod ręką :uszy
Aguś, mów mi tak dalej ;:171 Ja też miałam obawy przed kolejnymi gratami z metalu, nie chcę przedobrzyć choć głowa pełna pomysłów ;:173 Na razie jednak wystarczy - teraz pierwsze skrzyce grają roślinki. Podpory już mają, a teraz do roboty i rosnąć mi tu proszę, ale to już! ;:138
Ania, dzięki, to nabytek z Gardenii, na razie się puszcza, jakby to ujęła Jule, zobaczymy kiedy zakwitnie... ;:224
Ewa, bardzo się cieszę z tej Chanelki, bo zakup spontaniczny i takie lubię najbardziej ;:215 Szkoda, że na Forum nie mogę przekazać jej zapachu.... ;:170
Iwonko, przykro mi z powodu Twoich Hakuro..szkoda takich dojrzałych krzaczków. Nie wiem w czym może leżeć problem..może stanowisko? u mnie stoją w podmokłym miejscu i na wygwizdowie...nic im nie przeszkadza jak dotąd :uszy U nas już w miarę ciepło - egzotyczne powoli tarasuję, bugenwilla troche marna, ale dam jej szansę. Reszta ok ;:333
Ewuniu, jak miło, że wpadłaś ;:196 Chanelka jest cudna, napatrzeć i nawąchać się nie mogę :D I cena była korzystna, ma ponad metr i kosztowała jedyne 35 zł ;:224 Pozostałe sobie zapiszę, azalie polubiłam na dobre ;:167 Trzymam kciuki za Twoją Hakuro ;:215

Dzisiaj nie miałam czasu na nic, masakra jakaś. Doba mi się kurczy, czyżby zagięcie czasoprzestrzeni?!? Muszę się uwinąć z pracami ogrodowymi do piątku, bo weekend spędzam wyjazdowo :tan Już nie mogę się doczekać spotkania z Forumkami ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hehe jakby można było przekazywać zapachu przez neta to każda z nas by siedziała nosem w ekranie :;230 bo zapach Chanel oj ma........ ;:173
a ja dziś nie mogłam się oderwać od kwiatka rabarbaru.....rany ten to ma zapach, cały ogród mi pachniał ;:173
też się nie moge doczekać.....jeszcze tylko troszkę i........ :tan
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No fiufiu.... i pogoda się szykuje piękna na weekend. A gdzie spotkanko organizujecie?
Efekt kurczącej się doby jest mi doskonale znany :roll:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Madziu, w Sulejowie jest ogólnopolskie spotkanie.Kasia pewnie tam jedzie. Już Wam wszystkim zazdroszcze , mi nie pasuje termin :(
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek co do Ciebie zajrzę to jestem w szoku ;:oj tak piękne zestawienia tworzysz że z chęcią chciałoby się coś zmałpować. ;:215
Azalię Chanel też mam, w zeszłym roku mi przemarzła i nie kwitła ale teraz pokazuje na co ją stać, choć z tym zapachem to mam wątpliwości, ogólnie w powietrzu czuć u mnie zapach bzów i azalii ale po wsadzeniu nosa w kwiatek nie czuć tego zapachu. ;:185
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, to kiedy robisz ciasto z rabarbarem? :lol: w piątek..? ;:65
Lulka, tak jak Renia napisała, zjazd jest w Sulejowie - może dołączysz..? ;:138
Reniu, szkoda, że Cię nie będzie...bardzo chciałabym Cię poznać ;:168
Majka, dzięki - kopiuj do woli ;:196 Nie wiem od czego to zależy (może mix zapachów to neutralizuje u Ciebie?) ale moja Chanel ma mocny zapach ;:170 Marta też wąchała więc raczej nie mam urojeń :;230 jest cudna :tan
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ode mnie, to chyba trochę daleko jest niestety ;:108
Kasiu, czy po zakupie clematisow rozplatujesz je? Matko ile ja sie nameczlam przy Janie P II ;:112
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudownie u Ciebie !!!
Za kazdym razem podziwiam Twoje kompozycje ;:180 Masz niesamowite wyczucie smaku i piekna ;:108
Bardzo mi się u Ciebie podoba ;:173 Rozmarzyłam się !!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zazdroszczę perspektywy spotkania :D Ja mam nadzieję spędzić weekend w ogrodzie, nie w łóżku, jak ostatnio. Na razie usilnie nie martwię się zimną Zośką, a jutro zacznę wynosić rośliny schowane w domu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj dziewczynki spokojnie z tym wynoszeniem bo wczoraj słyszałam że Zośka może zabalować na imieninach do soboty ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Twoje sasanki wyglądają teraz jak łąka pełna dmuchawców! ;:204
Rozsiewają Ci się one? Czy jeszcze nie zdążyły? ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lulka pisze:Ode mnie, to chyba trochę daleko jest niestety ;:108
Lulka, żarty sobie robisz? :;230 Ja mam 270 km w jedną stronę.. ;:71
Clemków nie rozplątuję, rosną jak lubią, a z czasem wspinają się na podpory, które im wymyślam :uszy
Danusiu, dziękuję ;:196 Miło mi, że Ci się u mnie podoba, zwłaszcza, że Twój ogród jest taki wyjątkowy ;:173
Ewa, szkoda, że nie będzie Cię na zjeździe, byłoby fajnie się spotkać ;:4 Mam nadzieję, że to koniec przymrozków od Ciebie i odetchniesz z ulgą ;:168 Przez tą pogodę, zośki i inne kataklizmy osiwieć można ;:219
Dawid, sasanki rozrosły się jak szalone i fajnie bo tymi puchatymi kulami zasłaniają liście tulipanów i komponują się z czosnkami ;:333 Szczerze, nie wiem czy się wysiewają, bo rosną wszystkie w ogromnych kępach, ale w jednym rzędzie.. ;:131

Dzisiaj wpadłam do ogrodu dopiero wieczorem i zdążyłam jedynie zrobić oprysk bioseptem. Majka poleca, a to dla mnie wystarczająca rekomendacja jeśli idzie o róże ;:215 Wszystkie roślinki dostały porcję odżywczego grejpfruta, teraz mają zdrowo i pięknie rosnąć ;:65
Przy okazji obejrzałam roślinki i wygląda na to, że wschodzą lilie, które spisałam na straty ;:173 Jesienią posadziłam kilka orientalnych, trąbkowych i azjatyckich (nieświadoma zupełnie, że mogę przemarzać) i większość się pokazuje ;:138
Poza tym na kilku powojnikach pękają pąki, krzewuszka zaczyna kwitnąć, a First Lady pokazuje już kolorek na pąku... ;:224
Jutro postaram się o fotki - dzisiaj podziwiam Wasze ogrody :wit
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”