W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Dzisiaj rano był u nas przymrozek, na szczęście jeszcze nie było bardzo zimno i nie poważyło roślin, ale to już robi się coraz bardziej jesiennie. Teraz świci piene słoneczko ale jeszcze dwie godziny temu było tak
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie było podobnie,dachy sąsiadów cełe oszronione.
No nic,trzeba się juz przyzwyczajać :cry:
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Przymrozki i u mnie już się zdarzyły, ale też nie poważyły roślin - więc jeszcze nie jest zupełnie łyso, co mnie cieszy.
Lubię delektować się ostatnimi roślinami sezonu, a mocne przymrozki pokrzyżowałyby plany :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko piękne oszronione fotki.
Przymrozek w moim ogrodzie był duży, co widać po zbrązowiałych kwiatach hortensji, a tak pięknie jeszcze kwitły.
Wokół mnóstwo liści z jesionu, dobrze, że będzie jeszcze ciepło, to może przed zimą uda mi się je wyzbierać z rabat.
Wiesz, że ja uwielbiam jesienne mgły?
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

I do mnie doszły te przymrozki, ścięło koleusy, heliotropy i wilec ziemniaczany. Chyba mróz nie był duży bo nasturcja ostała a zawsze mi się wydawało, że ona pierwsza zimę wyczuwa.
Takie zamglone fotki maja swój urok, pod warunkiem, że po mgle wstaje słońce. Pozdrowienia.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu już mamy jesień więc masz rację musimy się pomału przyzwyczajać do zimna i czekać na wiosnę...
Piterek ja lubię jesień szczególnie jak właśnie za szybko nie ma przymrozków, kidy można jeszcze przed zimą nacieszyć się kolorami jesiennych kwiatów.
Tajeczko dziękuję, ja też lubię jesienne mgły rano gdyż są takie tajemnicze...Przymrozki jeszcze nie były na tyle duże i jeszcze kwiatów nie poniszczyły, ale sprzątania w ogrodzie już troszkę jest choć u mnie jeszcze brak drzew które zrzucałyby duże ilości liści.
Ewa u mnie jeszcze nie ścięło kwiatów ale dziś widziałam u Twojej mamy,ze heliotropy już trafiło.
Ja lubię jesienne mgły jest w nich jakaś nuta tajemniczości ale tak jak Ty wolę kiedy po nich wychodzi piękne słońce.

Dziś byłam pierwszy a zarazem ostatni raz w sezonie w lesie na grzybach, niestety za wiele nie było ale razem z M tyle nam się udało nazbierać
Obrazek
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

Gdzie nie zajrzeć to grzyby,no ale w końcu sezon grzybowy mamy :;230
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Jak ja lubię taką mglistą, tajemniczą pogodę. Wszystko takie osnutę mgłą, do tego jeszcze te oszronione roślinki. Naprawdę pięknie. A zupę grzybową to chętnie bym zjadła, nie powiem, chętnie......
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu ja też do tej pory do kogo nie zajrzałam to widziałam gdzyby, ale na szczęście dziś sama mogłam troszkę pochodzić po lesie.
Kleo :wit u mnie
Jak masz ochotę na zupke grzybową to zapraszam jutro będę gotować. ;:108
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

A to wpadnę - wirtualnie, ale wpadnę. ;:138
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wszędzie gdzie wejdę królują grzyby, hi,hi na święta chyba sobie kupię gotowe ze sklepu...straszna bieda w naszym lesie. Jedynie opieńki można znaleźć.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Iwonko.U nas nie ma grzybów,wczoraj zebraliśmy małe wiaderko we dwóch,po ususzeniu bedzie garstka.W ogrodzie mam wszystko prawie zmrozone,najbardziej żal begonii,które były całe w kwiatach.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

A w naszych pobliskich lasach grzybów jak na lekarstwo... a taką miałam nadzieje na jakieś większe grzybobrania - może teraz jak pogoda się zmieni na lepszą to jeszcze się pokażą...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kleo zupka się właśnie gotuje...
Aniu u mnie w lasach też starsznie mało grzybów, jedynie trochę opieniek można nazbierać, chociaż tam gdzie byliśmy też nie było za dużo.
Małgosiu to co pokazałam to zebraliśmy we dwoje, dzisiaj będzie zupka, i na dwa razy zamrożę na sos i troszke zasuszę i tyle. U mnie jeszcze nie było aż takich przymrozków więc w ogrodzie jeszcze kolorowo, bardzo szkoda że Twoje śliczne begonie pomarzły już.
Jagusiu u mnie w pobliskim lesie też mało grzybów, jedynie opieńki. Mój dziadek kiedyś jeździł na grzyby do Gołębia, ciekawe czy tam są czy też nie?
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

W Gołębiu tez nie ma... koleżanka, grzybiara, jeździ do pracy do Dęblina codziennie i zajeżdża do lasu sprawdzać czy są :(
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”