Lilie niesamowite
Ogród Ignis05 cz 3
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Ignis05 cz 3
Krysiu, az mi siecieplej na sercu zrobiło...Edenka i Grahamek, moi pupile, którzy u mnie w tym roku raczej nie są, delikatnie mówiąc, u szczytu formy, a u Ciebie takie śliczne i tak się pięknie wybarwiły...no cóż, niektóre cuda przyszło mi w tym sezonie podziwiać u innych ;-)
Lilie niesamowite
Lilie niesamowite
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam koleżanki
Dzisiaj znowu narobiłam Edenkowi trochę zdjęć, ale już nie będę ich wstawiać, bo Was zanudzę.
Ale tak ładnie to mi jeszcze nigdy nie kwitł i nie mogę przestać go podziwiać.
Majeczko i Grażko
Holland Beauty przy tym wzroście, chyba są to największe lilie w ogrodzie, mają jeszcze najbardziej intensywny , wręcz duszący zapach.
Poprzednio rosły bliżej okna sypialni i nie można było spać przy otwartym oknie. Jesienią zostały posadzone trochę dalej, ale i tak ich zapach jest wyczuwalny z daleka.
Oleńko myślę, że to,jak lilia rośnie zależy na pewno od wielkości cebuli , jednak ważna jest też odmiana lilii.
Mam inne lilie, ale te nawet, jak rosną wysokie, to mają delikatniejsze i cieńsze łodygi. A Holland od razu mocno rosła w górę na bardzo grubych i sztywnych łodygach. Holland Beauty zalicza się do lili tzw Orientpet, które są mieszańcami lilii orientalnych i trąbkowych. Z tego rodzaju mam jeszcze lilie Sartarello, pomarańczowe, które rosną obok, ale te już nie są takie mocne.
Walentynko,
szkoda, że nie widać pąków. Chyba musisz go dobrze podkarmić jesienią obornikiem.
Moj dostał takie papu poprzedniej jesieni. W tym roku też mam już przygotowaną nową porcję tych delicji.
Kasiu
Eden rośnie u mnie już kilka lat. Po każdej zimie startował od poziomu kopczyka, bo nie pomagało żadne okrywanie. Ale dopiero w tym roku prezentuje się zadowalająco. Nie jest to niestety róża pnąca u mnie, jak u koleżanek we Francji, ale wyrasta w sezonie na taką trochę prawie parkową.
Charlesa nabyłam dopiero w tym roku i już mnie bardzo ucieszył. To naprawdę dobrze zapowiadająca się róża. Myślę, że z angielek będzie razem Fishermanem najlepszą różą w moim ogrodzie.
Aniu -Sweety
serdecznie Cię witam i zapraszam. Jak kwitną róże, to ich tak jakoś pełno na fotkach.
Ale postaram się nie zapominać o pozostałych moich roślinkach. Widzę, że z zapałem i ogromnym impetem tworzysz swój ogród.
Trzymam kciuki za Twoją kondycję i będę chętnie podglądała rezultaty Twoich starań.
Agnieszko
coś nie bardzo mi się chce wierzyć w Twoje słowa. Pewnie już Twoje kwiaty czekają na powtórne kwitnienie i może zaraz będą znowu czarowały swoją urodą. Moje po prostu są spóźnione jak zawsze. To ich pierwsze kwiaty w tym sezonie.

Dzisiaj znowu narobiłam Edenkowi trochę zdjęć, ale już nie będę ich wstawiać, bo Was zanudzę.
Ale tak ładnie to mi jeszcze nigdy nie kwitł i nie mogę przestać go podziwiać.
Majeczko i Grażko
Oleńko myślę, że to,jak lilia rośnie zależy na pewno od wielkości cebuli , jednak ważna jest też odmiana lilii.
Mam inne lilie, ale te nawet, jak rosną wysokie, to mają delikatniejsze i cieńsze łodygi. A Holland od razu mocno rosła w górę na bardzo grubych i sztywnych łodygach. Holland Beauty zalicza się do lili tzw Orientpet, które są mieszańcami lilii orientalnych i trąbkowych. Z tego rodzaju mam jeszcze lilie Sartarello, pomarańczowe, które rosną obok, ale te już nie są takie mocne.
Walentynko,
Moj dostał takie papu poprzedniej jesieni. W tym roku też mam już przygotowaną nową porcję tych delicji.
Kasiu
Charlesa nabyłam dopiero w tym roku i już mnie bardzo ucieszył. To naprawdę dobrze zapowiadająca się róża. Myślę, że z angielek będzie razem Fishermanem najlepszą różą w moim ogrodzie.
Aniu -Sweety
Ale postaram się nie zapominać o pozostałych moich roślinkach. Widzę, że z zapałem i ogromnym impetem tworzysz swój ogród.
Trzymam kciuki za Twoją kondycję i będę chętnie podglądała rezultaty Twoich starań.
Agnieszko
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twoje rabatki są dokładnie takie, jak najbardziej mi się podobają 
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Wszystkie zdjęcia piękne ale to pierwsze zwaliło mnie dosłownie z nóg
. Taka ładna kompozycja, aż chciałoby się rozłożyć kocyk, odpoczywać i podziwiać bez końca
.
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Ależ pięknie Ci wszystko kwitnie
i tak zdrowo wszystko wygląda
jak dla mnie jak najwięcej zdjęć edenka
przecież to rasowa modelka

jak dla mnie jak najwięcej zdjęć edenka
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Ach, rozumiem, to pewnie Nidiformis mi sie spodobał z Fairy. To fajnie,bo tez go mam, akurat w pobliżu Pomponelki!
Fajnie, że pokazałaś trochę innych roślin, bo wyglądało, że tylko róże i róże (piękne skądinąd)!
Fajnie, że pokazałaś trochę innych roślin, bo wyglądało, że tylko róże i róże (piękne skądinąd)!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla mnie pierwsze i trzecie to dowód na to, że nie tylko róże mogą tworzyć piękne zakątki. 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Bylinki też są super 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Krysiu, zestawy bylin nawet podobne w składzie do moich 
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Ignis05

Witam wszystkich po krótkiej przerwie.
Aniu i Kaniu
Dziękuję wam za zachwyty nad moimi skromnymi bylinkami.
Wciąż je poznaję i usiłuję sadzić.
Jednak często zderzam się z moim wyobrażeniem, jak powinny wyglądać a tym , co rośnie w ogrodzie.
Doszłam już do tego, że muszę wiele roślin poprzesadzać , ale na razie nie mam na to czasu ani ochoty.
Niestety , mam wrażenie, że wiele roślin męczy się na swoich miejscach.
Dzidziu
to dla Ciebie postaram się jeszcze przemycić jakiś obrazek z Edenką.
Agatko,
przecież byłaś u mnie i widziałaś, że rośnie w ogrodzie jeszcze sporo innych roślin, a nie tylko same róże.
A czasami też wstawiam fotki z widoczkami ogólnymi a nawet z kotkiem.
Grażynko
ciągle usiłuję tworzyć takie bylinkowe zakątki, ale różnie to wychodzi.
Iza
wiem, że bylinki są super, tylko po co ja nasadziłam tyle iglaków .
Justynko
to, co piszesz to dla mnie komplement. Twoje kompozycje są dla mnie inspiracją.

Aniu i Kaniu
Wciąż je poznaję i usiłuję sadzić.
Jednak często zderzam się z moim wyobrażeniem, jak powinny wyglądać a tym , co rośnie w ogrodzie.
Doszłam już do tego, że muszę wiele roślin poprzesadzać , ale na razie nie mam na to czasu ani ochoty.
Niestety , mam wrażenie, że wiele roślin męczy się na swoich miejscach.
Dzidziu
Agatko,
A czasami też wstawiam fotki z widoczkami ogólnymi a nawet z kotkiem.
Grażynko
Iza
Justynko
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Krysiu,
moje rozczochrańce
Aż mi się buzia śmieje do twojego posta
.
Aż mi się buzia śmieje do twojego posta
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
- Ignis05

- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Jejku, jaka cudna Anabelka! Kiedy moje się tak rozrosną! 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Ignis05

Justynko,
sama się przekonałam, jaką masz wiedzę o bylinkach i widzę , z jakim wyczuciem
łączysz je w swoim ogrodzie.
Agatko ,