Moja działka-danutab cz.4
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.4
Danusiu-na parapecie pięknie,aż chce się być obok!
Maju jeżeli nie ma się wiosny w ogrodzie trzeba ja sobie stworzyć na parapecie. Może jest i trochę cieplej ale noce ciągle chłodne.
Izuniu straty w różach u mnie będą tylko jeszcze nie wiem dokładnie ile.Co do drobnych narcyzów to j co roku kupuję je do domu a potem sadzę w ogródku i tam sobie rosną.
Jadziu i Ewuniu ja też uwielbiam te zapachy i wokół siebie przy komp. parapetową wiosnę.

piwonia koperkowa tak wyglądała 8 kwietnia ale nazywa się Peonia tenutifolia Rubra Plena
sasanka biała
Izuniu straty w różach u mnie będą tylko jeszcze nie wiem dokładnie ile.Co do drobnych narcyzów to j co roku kupuję je do domu a potem sadzę w ogródku i tam sobie rosną.
Jadziu i Ewuniu ja też uwielbiam te zapachy i wokół siebie przy komp. parapetową wiosnę.

piwonia koperkowa tak wyglądała 8 kwietnia ale nazywa się Peonia tenutifolia Rubra Plena
sasanka biała- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Gdzie nie spojrzę wszędzie koperkowe piwonie pokazują a ja nie umiem jej nigdzie zlokalizować . Chyba będe musiała poprosić Baśke ,zeby mi ją gdzieś poszukała ,może u p. Kołodziejskiego jesienią
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Tak szybko rośnie ta piwonia
Ona ma piękne kwiaty, widziałam ją u Ewy-majowej.
Któryś z panów ją tam pokazywał i chyba ją sprzedaje.

Któryś z panów ją tam pokazywał i chyba ją sprzedaje.
Jadziu i Maju mam tą piwonię już 3 rok, dostałam ją od mojej sąsiadki z domu. W pierwszym roku miałam jeden kwiat, pokazywałam go AniDs ponieważ jej róża w dawnym awatarku miała podobny kwiat do tej piwonii koperkowej. W drugim roku miała 3 kwiaty, a w tym będzie miała 7 kwiatów.Jak widać na zdjęciu na każdej łodyżce ma pączek kwiatowy. Ja nie widziałam ją u nikogo na forum widocznie mi umknęło.
W tym roku zauważyłam że ma boczne przyrosty, jesienią muszę ją okopać i zobaczyć jak będzie ją można podzielić bo te przyrosty są około 30 cm od matecznika.
W tym roku zauważyłam że ma boczne przyrosty, jesienią muszę ją okopać i zobaczyć jak będzie ją można podzielić bo te przyrosty są około 30 cm od matecznika.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Danusiu, na temat tej piwonii koperkowej dużo wie Zbyszek G.
Podam Ci link, on u Ewy pisał na jej temat. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=224
Podam Ci link, on u Ewy pisał na jej temat. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=224
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Danusiu Basia też ma koperkowa już parę lat i zawsze też ją u niej podziwiam . Pierwszy raz widziałam ją u Peonii i od tego czasu mnie fascynuje
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Danusiu, te małe narcyzy rosną Ci w ogródku bez okrywania?
Ja je co roku okrywałam liśćmi i jakoś rosły, a teraz, w tę najmroźniejszą zimę zapomniałam
Ale nie chcę już zmarzlaków.
Piwonia koperkowa to to wyjątkowa roslina! Rzadka i bardzo piękna, zarówno ze względu na kwiaty, jak i liście. Twój ogród jest dla niej odpowiednim miejscem
Ja je co roku okrywałam liśćmi i jakoś rosły, a teraz, w tę najmroźniejszą zimę zapomniałam
Ale nie chcę już zmarzlaków.
Piwonia koperkowa to to wyjątkowa roslina! Rzadka i bardzo piękna, zarówno ze względu na kwiaty, jak i liście. Twój ogród jest dla niej odpowiednim miejscem
Maju jak już pisałam mam tą piwonię od mojej sąsiadki z bloku a ona ma ja ponad 10 lat a kupiła ją w Czechach na wystawie. Od niej więc wiem coś nie coś na jej temat a za link dziękuję.
Jadziu wcale się nie dziwię że Cię fascynuje bo jest tego warta.
Izuniu tak zimują i kwitną w ogrodzie bez okrywania, ale w tym roku wychodzą ale nie widzę na razie żeby kwitły zresztą wiele roślin w rym roku nie ma kwiatów są tylko liście. Jeśli uda mi się ją rozmnożyć może zdobić i twój ogród
Jadziu wcale się nie dziwię że Cię fascynuje bo jest tego warta.
Izuniu tak zimują i kwitną w ogrodzie bez okrywania, ale w tym roku wychodzą ale nie widzę na razie żeby kwitły zresztą wiele roślin w rym roku nie ma kwiatów są tylko liście. Jeśli uda mi się ją rozmnożyć może zdobić i twój ogród
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
Ładny okaz piwonii tenuifolia 
Ile lat już ją masz u siebie?
Ile lat już ją masz u siebie?
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
To o piwonii Danusiu?danutab pisze:(...) zimują i kwitną w ogrodzie bez okrywania, ale w tym roku wychodzą ale nie widzę na razie żeby kwitły zresztą wiele roślin w rym roku nie ma kwiatów są tylko liście. Jeśli uda mi się ją rozmnożyć może zdobić i twój ogród
Nie śmiałabym prosić, ale gdyby Ci coś nadbyło ...
Czy Ty masz dwie takie piwonie? Na zdjęciach tak wygląda ...
Ale są pączki, będą kwiaty!
Tosiu to najmarniejsze kwitnienie od kilka lat ciemierników, zawsze miałam ładne kępy a teraz tylko kilka kwiatów. No jeśli Basia ma tą piwonię to będziesz miała na pewno od niej sadzonkę.
Izuniu tak o piwonii, Mam tylko jedną sadzonkę tą na pierwszym zdjęciu, na drugim i trzecim to jej odnogi i też mają już kwiaty.
Izuniu tak o piwonii, Mam tylko jedną sadzonkę tą na pierwszym zdjęciu, na drugim i trzecim to jej odnogi i też mają już kwiaty.