Mój ogród dopiero powstaje
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Iwonko nie da rady- brak dalszych oszronionych zdjęć, wiosna na całego.
Cebulowe na wierzchu, ciemierniki całe w pąkach, zaczynają kwitnąć wrzośce. I ptaki zaczęły budować gniazda- już 3 iglaki mam zarekwirowane
Najgorsze jest to, że ja też poczułam wiosnę
i zaczęłam ogrodnicze zakupy. Jak rano podliczyłam rachunek .....
a to na pewno nie koniec 
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu ja co prawda wiosnę mam w sercu cały rok, ale zakupów jeszcze nie zrobiłam
U mnie w ogrodniczym pewnie jeszcze pustki, ale już boję się pomyśleć, ile znowu wydam kasy...
U mnie w ogrodniczym pewnie jeszcze pustki, ale już boję się pomyśleć, ile znowu wydam kasy...
U mnie w ogrodniczych też pustki- zresztą z dojazdem kiepsko. Na razie szaleję z internecie.
Trzeba nadrobić lokalne pustki
A co do kasy .....
Na szczęście M. przyjeżdża tylko na weekendy więc nie widzi jak przychodzą paczki.
Najgorsze jest to że muszę kupić nową folię do oczka, trochę kasy pójdzie
Najgorsze jest to że muszę kupić nową folię do oczka, trochę kasy pójdzie
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
anka_ pisze: Na szczęście M. przyjeżdża tylko na weekendy więc nie widzi jak przychodzą paczki.
Kiedyś miałem tak samopamelka pisze:anka_ pisze: Na szczęście M. przyjeżdża tylko na weekendy więc nie widzi jak przychodzą paczki.![]()
![]()
a u mnie do pracy przychodzą i już trochę się czuję niewojo
![]()
Jolu u mnie tylko sąsiad luka co w tych pudłach- bo on z tych 'życzliwych". No ale ja z tych co nie bardzo się przyjmuje co mówią inni
Pawle u mnie paczki do domu przychodzą i mam wrażenie że te co niedawno zamówiłam nie będą ostatnie w najbliższym czasie
Pawle u mnie paczki do domu przychodzą i mam wrażenie że te co niedawno zamówiłam nie będą ostatnie w najbliższym czasie
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
U mnie byl taki okres ze czasem po dwie dziennie przychodziły, a jak mnie w domu nie bylo to mama odbierala i juz myslala ze to jakies pomylki bo nic jej nie mowilam ze przyjada
potem mowila ze juz calkowicie sfiksowalam, i za kazdym razem jak kolejna przychodzila pytala ile jeszzce takich ma przyjsc 
-
malgoska141
- 500p

- Od: 5 mar 2011, o 08:21
witam śliczny ogród pokazujesz gdzie kupujesz takie piękne hotsy
anka_ pisze:Trzmielina może wreszcie będzie miała owoce
Kwitnienie pustynnika w tym roku to po prostu żenada- 50 cm wys i 2 kwiatostany![]()
chociaż dobrze że ten się uchował, bo dwa inne padły.
Może chociaż juka się popisze, na razie zapowiada się nieźle
Taki tam ogrodowy gość
Moja Undulata Erromena
Moje nowe nabytki
Niestety nie wszystkie jeszcze na miejscu docelowym
Elizo
u mnie niestety tak dobrze nie ma, po dwie naraz nie przychodzą
Przesyłki tak ustalam, żeby chata była wolna. Choć raz było 'gorąco'- przyszła dość pokaźna paczka- zarówno gabarytowo jak i cenowo- a mój M. akurat zrobił sobie wolne. Tak przyjmowałam przesyłkę, że gościu się patrzył jak na lekko szurniętą
Małgosiu
bardzo ci dziękuję za miłe słowa, choć to moje 'coś' to na razie bardziej zbieranina roślin niż ogród. Ale pracuję nad tym.
Hosty o które pytasz zamawiałam w http://www.funkie.pl/ Zamawiałam u nich też inne rośliny i jestem bardzo zadowolona z ich jakości. Co do zakupu host to polecam do przeczytania Gdzie kupić zdrowe Hosty?
Małgosiu
Aniu jesień u ciebie jest tak piękna i kolorowa, że można zachwycać się bez końca, również oszronione roślinki wyglądają przepięknie. Robisz super zdjęcia, rośliny na nich wyglądają niesamowicie jak z bajiki. 
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Irenko bardzo ci dziękuję
Elizo oj uważaj dziewczyno, uważaj
Zamawiaj przed ślubem ile się da
A tak na poważniej troszkę- to co ma się mój biedny M. stresować, "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal". No i moja głowa spokojniejsza, bo co się nagada przy takich okazjach... 
Elizo oj uważaj dziewczyno, uważaj
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
wiesz... teraz jesienia to ja jego juz nawet stopowalam, bo jesienia troszku zakupow bylo i mowil ze jak cos chce jeszcze to abym dokupila bo bedzie ladnie w ogrodzie, ale jakos tak serca nie mialam i powiedzialam ze trochu chyba za duzo tych zakupow bylo i sobie odpuszcze
. Ale z tym powiedzeniem to w sumie masz racje... on bedzie sobie zyl w blogiej nieswiadomosci, a i Ty nie musisz sluchac "zbednych" pogaduszek
i wszyscy sa zadowoleni... oczywiscie Ty bardziej
wiadomo czemu 
I właśnie o to chodzi, żeby wszyscy byli zadowoleni
A następna paczuszka w drodze 
No i paczuszka przyszła.
Fotki nowych nabytków zrobione, ale..... hhhhym- iglaczki na zdjęciach robionych przy lampie błyskowej nie najlepiej wychodzą.
Ale i tak się pochwalę
Ci co mają- wiedzą, że są piękne.
Reszta musi uwierzyć na słowo.
Thuja occidentalis Golden Tuffet - pięknie przebarwiona (znowu mój M. powie, że uschnięte kupuję
)
Trzy kolejne- dwukolorowe
Pinus parviflora Shikoku

Pinus parviflora Goldilocks

Pinus parviflora Fukai

Picea abies Hana- cudny morski kolorek

Thuja occidentalis Golden Tuffet - pięknie przebarwiona (znowu mój M. powie, że uschnięte kupuję

Trzy kolejne- dwukolorowe
Pinus parviflora Shikoku

Pinus parviflora Goldilocks

Pinus parviflora Fukai

Picea abies Hana- cudny morski kolorek