Dzięki wszystkim za oglądanie moich badylaków i komentowanie. Tyle komentarzy pod zdjęciem chyba jeszcze nie miałem ;) Cieszy mnie mocno, że w tym roku rebucjopodobne z mediolobiwkami wychodzą na forum z cienia ;)
Dziś po ulewnym poniedziałku piękne słoneczko, więc trochę nowości no i trochę dubli. Zresztą wczorajsza, wieczorna przepiękna podwójna tęcz pogodę zapowiadała. Jutro ponoć ma być jeszcze lepiej.

Widok na dzisiejszy stół.

Mediolobivia steinmannii var. christinae WR 492a

Mediolobivia haagei WR 35 (?)

Mediolobivia haagei var. orurensis WR 210

Mediolobivia haagei var. mudanensis WR 689

Mediolobivia pygmaea var. diersiana WR 631

Mediolobivia steinmannii WR 208 (?)

Mediolobivia atrovirens var. haefneriana WR 515

Mediolobivia euanthema var. sarothroides FR 405

Mediolobivia pygmaea var. minor WR 630

Mediolobivia pygmaea MN 328

Mediolobiva haagei var. eratensis

Mediolobivia atrovirens var. pseudoritterii RH 204

Mediolobivia atrovirens var pseudoritterii WR 506

Mediolobivia steinmannii var. applanata WR 486

Mediolobivia steinmannii var. costata (nilssonii n.n.) WR 508

Mediolobivia pygmaea var. knizei WR 676a

Mediolobivia haagei var. nazarenoensis WR 484 - całkowicie zgodne siewki z opisem.

Mediolobivia haagei var. nazarenoensis WR 484 - a ta mi się nie podoba nie tylko ze względu na kwiat. Chyba pójdzie out.

Mediolobivia atrovirens var. ritterii WR 700a

Mediolobivia pygmaea var. gavazzii WR 828

Mediolobivia haagei var. orurensis sobie 134

Mediolobivia pectinata, czyli haagei orurensis - moja pierwsza mediolobiwka od Hinzów. W tym roku ma piękne barwy, jak na orurensis. Intensywność żółci i czerwieni to nie przekłamanie, tak jak i fioletowawe końcówki płatków.Bez numerka, ale zostanie na pamiątkę, jak trzy pozostałe wtedy kupione :]

Tu właśnie dwie kolejne - Mediolobivia atrovirens ritterii i Mediolobivia atrovirens var. haefneriana (choć u Hinzów inne nazwy miały...;)

Aylostera brunescens WR 480

Aylostera brunescens L 383

Aylostera albiareolata FR 761

Aylostera heliosa

Aylostera albifora - mała zapowiedź ;)

I jeszcze na stole z chwastami nabytek z wystawy gliwickiej dał ładne kwiatuszki.