Leśny ogród Moni68 cz.2
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Monia, cieszę się że z Pawełkiem już lepiej.
U mnie też lipna pogoda - niby 12 stopni, niby słońce pół na pół z chmurami, ale wiatrzysko takie zimne, że już nawet z rozsądku lepiej w domu siedzieć, żeby później nie smarkać przez tydzień. Prognozy uparcie podają, że ma już być ślicznie, barometr od ponad dwóch tygodni powoli ale konsekwentnie idzie w górę, tylko głupia pogoda nie chce się podporządkować.
U mnie też lipna pogoda - niby 12 stopni, niby słońce pół na pół z chmurami, ale wiatrzysko takie zimne, że już nawet z rozsądku lepiej w domu siedzieć, żeby później nie smarkać przez tydzień. Prognozy uparcie podają, że ma już być ślicznie, barometr od ponad dwóch tygodni powoli ale konsekwentnie idzie w górę, tylko głupia pogoda nie chce się podporządkować.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Ula, nie zazdroszczę Ci tych wiatrów... zdecydowanie posiedź w domu
U mnie rozpadało się na dobre, ale zaraz wychodzę na trochę- dla własnego dobra
Zajrzę do ogrodniczego, powinni mieć już więcej roślin. Gdybyś miała jakieś cebulowe chciejstwa, wyślij smsa
Nie namawiam Cię na sadzenie w gruncie teraz
, ale może coś do donic?
- Tula

- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Monika dzięki ogromne za dobre chęci, ale... ja wczoraj wysadzałam tulipany do donic, jeszcze mi zostało jakieś 60 cebul + około półtora litra krokusów i zero chęci do roboty
A muszę jeszcze naszykować ziemię pod truskawki (pierwsza przesyłka powinna przyjść w tym tygodniu, 40 sztuk) i po kryjomu kupić wielkie donice na porzeczki, agrest i maliny
I wymyslić jakiś system podlewania na ten rok, bo maj tu mamy deszczowy, ale już od połowy czerwca trzeba podlewać, czyli akurat jak ja już będę na walizce siedziała 
Chyba też się zmuszę do wyjścia, chleb trzeba kupić
Chyba też się zmuszę do wyjścia, chleb trzeba kupić
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Izuniu, dziękuję za dobre słowo
Dzisiaj jest o niebo lepiej, zjadł już nawet sporo zupy
Przez pięć lat chorował tylko raz, podłapał jakiego wirusa w Rydze. Trochę gorzej sytuacja się przedstawia, odkąd zaczął chodzić do przedszkola...oby do prawdziwej wiosny
Majko, to najważniejsze
W ogrodzie i tak niczego nie zrobiłabym- dzisiaj padał deszcz ze śniegiem, dopiero teraz się przejaśnia.
Joluś, nawet nie masz pojęcia, jak dobrze mi zrobił
Pogoda była paskudna, ale to mi wcale nie przeszkadzało
Wstąpiłam oczywiście do ogrodniczego
Roślin coraz więcej, ale nie było na razie eucomisów i tygysówek. Samych mieczyków naliczyłam 50 odmian
Było też sporo lilii, wybrałam dwie azjatyckie "Italia" i "Sorbet", bo jeszcze takich nie mam
Poza tym kupiłam dwa hiacynty do domu, niebawem zakwitną
Humor od razu mi się poprawił 
Majko, to najważniejsze
Joluś, nawet nie masz pojęcia, jak dobrze mi zrobił
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zamówiłam iryski na All
Miałam dosyć czekanie na Pana z rynku bo on dopiero się rozłoży z towarem jak będzie ładnie....
...tylko pytam - kiedy to nastąpi
Odmiany ,żadna rewelacja ale te , które sobie wymyśliłam to i tak mało realne do zdobycia
Zakupy zrobione, humor od razu wrócił

Miałam dosyć czekanie na Pana z rynku bo on dopiero się rozłoży z towarem jak będzie ładnie....
...tylko pytam - kiedy to nastąpi
Odmiany ,żadna rewelacja ale te , które sobie wymyśliłam to i tak mało realne do zdobycia
Zakupy zrobione, humor od razu wrócił
Pozdrawiam słonecznie - Baśka