Już podpisałam - bardzo dziękuję za pomoculina pisze:Roślinka na fotce 2529 to zatrwian szerokolistny :P
Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2009r cz.1
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A na DOBRANOC - 2 nasze wiecznie walczące ( z przerwami na jedzonko ) zwierzaczki
Dżeki - którego już znacie i Nika ...
Na początku myślałam , że nic z tego - ale dzięki cierpliwości M - mogą przebywać razem ..
Dżek - w pogoni za Niką ..

Polowanie na skalniaku ... skuteczne !!!!!

Nika

Dżek i Nika - zgoda przy misce

Dżeki - którego już znacie i Nika ...
Na początku myślałam , że nic z tego - ale dzięki cierpliwości M - mogą przebywać razem ..
Dżek - w pogoni za Niką ..

Polowanie na skalniaku ... skuteczne !!!!!

Nika

Dżek i Nika - zgoda przy misce

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Portret Dżeka wspaniały !
Nie boisz się że Nika wejdzie na drzewo i nie zejdzie ???
Co do nornic to swoich pozbyłam się ( chyba ) przez zimowe "dokarmianie" trutką.
Trzeba położyć np.plastikowy talerzyk a na nim opakowanie po serku z wyciętym małym otworkiem.
Obciążyć od góry kamieniem i sypać trutkę.
Kamień i mały otworek nie pozwolą struć się ptakom czy większym zwierzaczkom.
Nie boisz się że Nika wejdzie na drzewo i nie zejdzie ???
Co do nornic to swoich pozbyłam się ( chyba ) przez zimowe "dokarmianie" trutką.
Trzeba położyć np.plastikowy talerzyk a na nim opakowanie po serku z wyciętym małym otworkiem.
Obciążyć od góry kamieniem i sypać trutkę.
Kamień i mały otworek nie pozwolą struć się ptakom czy większym zwierzaczkom.
- Miiriam

Witaj miły gościu Mariolko
Jeżeli Nika będzie miała kłopoty - to Michał jej pomoże
O dzięki za pomysł na pozbycie się nornic - tego jeszcze nie próbowałam . Na razie z wszystkich sposobów najskuteczniejszym okazał się Dżeki .. i chociaż konsekwencje tego są np. w postaci rozkopanego trawnika czy wykopanych roślin - ale jest skuteczny.. naprawdę mam zdecydowanie mniej gryzoni - chociaż jeszcze są...
Za to po raz pierwszy mam ślimaki - ogromne wredne ślimaki .. miałam cichą nadzieje, że zdołam ich uniknąć- skoro do tego czasu ich nie było - ale nie ...
Jeżeli Nika będzie miała kłopoty - to Michał jej pomoże
O dzięki za pomysł na pozbycie się nornic - tego jeszcze nie próbowałam . Na razie z wszystkich sposobów najskuteczniejszym okazał się Dżeki .. i chociaż konsekwencje tego są np. w postaci rozkopanego trawnika czy wykopanych roślin - ale jest skuteczny.. naprawdę mam zdecydowanie mniej gryzoni - chociaż jeszcze są...
Za to po raz pierwszy mam ślimaki - ogromne wredne ślimaki .. miałam cichą nadzieje, że zdołam ich uniknąć- skoro do tego czasu ich nie było - ale nie ...
- Miiriam

Witaj Madziu -
Cieszę się że podobają ci się moje roślinki - i mnie spodobały się te bratki i łatwość ich pielęgnacji - już wysiałam następne
Jak pisałam u Gabrysi - najbardziej byłam w tym roku dumna z Ismeny - cebulę dostałam od Forumowicza i z niecierpliwością czekałam ..
Przecudnie zakwitła - byłam zachwycona jej kwiatami - zrobiłam jej całą sesję zdjęciową - tak bardzo chciałam wam pokazać .. ale zostały na skradzionym aparacie - i tych fotek naprawdę mi szkoda ...
Cieszę się że podobają ci się moje roślinki - i mnie spodobały się te bratki i łatwość ich pielęgnacji - już wysiałam następne
Jak pisałam u Gabrysi - najbardziej byłam w tym roku dumna z Ismeny - cebulę dostałam od Forumowicza i z niecierpliwością czekałam ..
Przecudnie zakwitła - byłam zachwycona jej kwiatami - zrobiłam jej całą sesję zdjęciową - tak bardzo chciałam wam pokazać .. ale zostały na skradzionym aparacie - i tych fotek naprawdę mi szkoda ...
- Miiriam

Madziu - bardzo dziękuję za miłe słowa
Dorotko - witam Cię serdecznie .
Wysłałam do Ciebie pw - z nr tel - bo tylko tak byłam osiągalna .. może nie dotarł ? Wakacji to ja już praktycznie nie mam - bo już za pasem konferencje i przygotowania - ale może w którąś sobotę września .. baaardzo bym chciała
Mizianka dla Twoich pupilków
Dorotko - witam Cię serdecznie .
Wysłałam do Ciebie pw - z nr tel - bo tylko tak byłam osiągalna .. może nie dotarł ? Wakacji to ja już praktycznie nie mam - bo już za pasem konferencje i przygotowania - ale może w którąś sobotę września .. baaardzo bym chciała
Mizianka dla Twoich pupilków
- Miiriam

2581. Karmnik ościsty - ten ciemniejszy zniszczyły mi nornice ... ale powoli odrasta

2582.

2583. Nowa rabatka

2584.

2585. Róża NN - bardzo chciałabym jeszcze taką paskowaną o żółto - czerwonym kolorze .. ale nie wiem gdzie ją znaleźć

2586.

2587. Nazwę tej Gaj... ndii - muszę chyba nosić zapisaną - ciągle nie mogę zapamiętać jej poprawnej pisowni
2588. Jukka ogrodowa - nabytek wiosenny
- Czy ona zimuje w ziemi???

2589. Pierwsze kwiaty żeleźniaka

2590. Dzwonek...............

2582.

2583. Nowa rabatka

2584.

2585. Róża NN - bardzo chciałabym jeszcze taką paskowaną o żółto - czerwonym kolorze .. ale nie wiem gdzie ją znaleźć

2586.

2587. Nazwę tej Gaj... ndii - muszę chyba nosić zapisaną - ciągle nie mogę zapamiętać jej poprawnej pisowni
2588. Jukka ogrodowa - nabytek wiosenny

2589. Pierwsze kwiaty żeleźniaka

2590. Dzwonek...............