Z kwiatowego dworku "M & M" cz.1
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na pocieszenie Ci powiem, że nic do foliaków jeszcze nie wyniosłam, bo trochę obawiam się niskich temperatur. Na parapetach taki tłok, ze wszystkie kwiaty domowe wylądowały na meblach w pokoju ustępując miejsce na parapetach sadzonkom. Wszędzie coś stoi, trudno dom nazwać domem mieszkalnym...panują rośliny. I trochę mnie to już męczy.
Ciekawe, kiedy Chłop nie zdzierży i wybuchnie???!!!
Z niecierpliwością czekam chwili, aby móc wysadzać to wszystko, lub chociaż przenieść do tunelu.
Mam nadzieję, ze przed świętami pomidory się zahartują, a pogoda i temperatury pozwolą wynieść je do tunelu. Przynajmniej zwolnią miejsce na papryki i w domu zrobi się trochę luzu.
U mnie jakoś w marcu i kwietniu przeważnie tak jest
najpierw jest-"byle do wiosny", a potem jest- "byle do lata"..... 
Ciekawe, kiedy Chłop nie zdzierży i wybuchnie???!!!
Z niecierpliwością czekam chwili, aby móc wysadzać to wszystko, lub chociaż przenieść do tunelu.
Mam nadzieję, ze przed świętami pomidory się zahartują, a pogoda i temperatury pozwolą wynieść je do tunelu. Przynajmniej zwolnią miejsce na papryki i w domu zrobi się trochę luzu.
U mnie jakoś w marcu i kwietniu przeważnie tak jest
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Maju u mnie też dwie doniczki stoją przykryte folią i zaglądam czy aby coś się pokarze na razie też nic może trzeba poczekać nie wiem ile jeszcze będę miała cierpliwości.A jakie kwiatki posiałaś?
Judytko jednak mamy nie najgorszych mężów, skoro znoszą to ze stoickim spokojem ja dla swojego po pikowałam na wszelki wypadek pomidory które bardzo lubi a nigdzie w tamtym roku nie udało nam się kupić no i może dlatego się nie czepia
U mnie dzisiaj jest szron na ogrodzie więc był lekki przymrozek. Miłego dnia wam życzę. 
Judytko jednak mamy nie najgorszych mężów, skoro znoszą to ze stoickim spokojem ja dla swojego po pikowałam na wszelki wypadek pomidory które bardzo lubi a nigdzie w tamtym roku nie udało nam się kupić no i może dlatego się nie czepia
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu. Miłego dzionka życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Edytko glicynię to jednak najlepiej kupić gotową sadzonkę , heliotrop jest trochę wymagający więc też go nie mam ale na glicynię to chyba się skuszę
Maju to tak jak ja siedzę i popijam kawę ale słońce coraz bardziej mnie ciągnie na powietrze a wczoraj byłam połamana i ledwo się ruszałam po całym dniu na ogrodzie. Ale ty to masz cierpliwość chociaż ślicznie kwitnie to drzewo, jeszcze nie widziałam w naturze.
Adodziękuję wzajemnie .

Maju to tak jak ja siedzę i popijam kawę ale słońce coraz bardziej mnie ciągnie na powietrze a wczoraj byłam połamana i ledwo się ruszałam po całym dniu na ogrodzie. Ale ty to masz cierpliwość chociaż ślicznie kwitnie to drzewo, jeszcze nie widziałam w naturze.
Adodziękuję wzajemnie .
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Marysiu przyszła paczka od Ciebie, rośliny dzielnie zniosły podróż i są w bardzo dobrym stanie-część już posadziłam, część czeka na jutrzejsze poszerzenie rabaty
Ponoć się nie dziękuje, ale wiesz
Ponoć się nie dziękuje, ale wiesz
serdecznie pozdrawiam, judyta.
przesyłka dotarła .Zaraz wszystko posadziłam.