Nareszcie się dzisiaj wygrzałam na działce. Dzień rano pochmurny i dość chłodny szybko zmienił się w radosny słoneczny dzionek z temperaturą dochodzącą do 26*C.
Dosadziliśmy jeszcze dziesięć pomidorów od sąsiada oraz 30 ogórków i przeflancowałam z inspektu kolejną odmianę sałaty, wsadziłam też wczoraj zakupione kwiatki, podlałam wszystkie nasadzenia, poplotkowałam z sąsiadami, cyknęłam kilka fotek i wróciłam do domu.
Tereniu - pierwiosnek 'Sieboldi' pałęta się u mnie po różnych miejscach, albo się rozsiewa, albo ... W każdym razie mam go prawie wszędzie.

Byłam u Ciebie, widziałam pięknie kwitnące różyczki, a jeśli ze dwie zmarzły, to i tak tego nie widać. Sądzę że odbiją od korzeni i jeszcze będą cieszyły, czego życzę Ci z całego serca.

Maryniu - szczęśliwie moje krzewuszki nie zmarzły, choć nieco podmarzły dwie i one mają mniej kwiatów niż zwykle. Jedna z nich jeszcze w pąkach, których trochę mało.

No, popatrz, a u mnie piękna słoneczna pogoda z wysoką temperaturą.

Pozdrawiam wzajemnie równie serdecznie.

Asiu - działkę mamy już kilkanaście lat, a jeżyki pokazały się dopiero po raz drugi, jest więc nadzieja, że i do Twojego ogrodu kiedyś przytuptają.

Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej działeczki.

Oby już zimny maj sobie poszedł i niech choć czerwiec nam dogodzi, czego życzę Tobie, sobie, nam wszystkim, a nade wszystko naszym roślinkom.

Dorciu - miło mi przywitać Ciebie w moim skromnym królestwie.

Pięknie dziękuję za ciepłe słowa pod adresem moich kwiatuchów i zapraszam do częstych odwiedzin. Furteczka otwarta dla miłych Gości.

Roślinka, o którą pytasz, to istotnie Floks Kanadyjski.

Dorotko - moje żurawki mieszkały na rabacie kilka lat i nawet jeśli przez zimę zbrzydły, to potem się odradzały i stanowiły fantastyczną obwódkę, ale miały więcej cienia. Po wykopaniu dużej suchej śliwy dostały za dużo słońca, do tego suche przedwiośnie i pooooooszły sobie

Myślę, że Twoje poradzą sobie, trzymam kciuki.

sobie kupiłam drugą hortensję, co by jedynaczce nie było smutno.

Dzisiaj już każdy kwiatek na swoim miejscu.

A teraz to, co na działce kwitnie.

Dobrej nocy, pogodnego czwartku.