Moja działeczka ROD zielony domek
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka ROD zielony domek
Witaj Maju
Dziękuję za miłe słowa
już wróciłam, po wakacjach jestem wypoczęta, zwarta i gotowa do działania dziś własnie jadę na działkę, remontów altany ciąg dalszy i może uda mi się skosić trawę więc roboty trochu będzie. Pozdrawiam Cieplutko życzę miłego dnia 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Alu
przepiękną porcję zdjęć lilii nam zapodałaś
muszę przyznać, że gradiole Ci pięknie wyrosły, moje jakieś małe i niskie, przy Twoich to krasnalki 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ach te lilie wszelakie .
Co jedna to piękniejsza.
Dalia też lubię . A jest ich taką różnorodność Wielka.
Ale dla każdego cos się zajdzie. I twoje są piękne.
I mieczyki.
Co jedna to piękniejsza.
Dalia też lubię . A jest ich taką różnorodność Wielka.
Ale dla każdego cos się zajdzie. I twoje są piękne.
I mieczyki.
- Alicja125

Witam wszystkich 
Dziś byłam na działeczce pojechałam sama już do południa by nadrobić zaległości i mogę powiedzieć, że się udało. jeszcze jeden dzień i będzie porobione potem leżaczek i odpoczynek na łonie natury. Remont altanki idzie powolutku do przodu zostały tylko kafelki, malowanie i składanie nowych mebli, ale się nie mogę doczekać.
Witaj Aniu dziękuje Ci za miłe słowa
Witaj Mateuszu oj wyrosły mi spore mieczyki wyrosły
To kilka mieczyków, które kwitną reszta jeszcze w pąkach

Kolejne kwitnące jeżówki, aż nie chce mi się wierzyć że wsadzone były na jesień w zeszłym roku

to mój nowy nabytek od sąsiadki z działki

pięknie wyglądają w słońcu

to moje aronie obrodziły tylko co ja z nimi będę robiła

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam w wolnej chwili w moje skromne progi
Dziś byłam na działeczce pojechałam sama już do południa by nadrobić zaległości i mogę powiedzieć, że się udało. jeszcze jeden dzień i będzie porobione potem leżaczek i odpoczynek na łonie natury. Remont altanki idzie powolutku do przodu zostały tylko kafelki, malowanie i składanie nowych mebli, ale się nie mogę doczekać.
Witaj Aniu dziękuje Ci za miłe słowa
Witaj Mateuszu oj wyrosły mi spore mieczyki wyrosły
To kilka mieczyków, które kwitną reszta jeszcze w pąkach

Kolejne kwitnące jeżówki, aż nie chce mi się wierzyć że wsadzone były na jesień w zeszłym roku

to mój nowy nabytek od sąsiadki z działki

pięknie wyglądają w słońcu

to moje aronie obrodziły tylko co ja z nimi będę robiła

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam w wolnej chwili w moje skromne progi
Pozdrawiam Alicja
- Alicja125

Witam w ten piątkowy wieczór. Wróciłam z działki zadowolona bo prace w altanie zaś poszły do przodu. Tak wygląda aneks kuchenny na dzień dzisiejszy na razie zrobione gładzie gipsowe i robimy kafelki na podłodze potem fugi malowanie i listwy oraz najważniejsze nowe mebelki

Wiem, że jeszcze dużo do zrobienia, ale już nie mogę się doczekać. Jutro postój, jadę na wieś do rodziny mój mężulek chce iść na grzyby, a ja z córką na spacer i w odwiedziny do cioci i kuzyna. W niedzielę wypad na działkę z całą rodzinką będzie grillowanie i odpoczynek pełny relaks. Mam nadzieję, że pogoda nie spłata mi figla i będzie ładnie. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego słonecznego weekendu.

Wiem, że jeszcze dużo do zrobienia, ale już nie mogę się doczekać. Jutro postój, jadę na wieś do rodziny mój mężulek chce iść na grzyby, a ja z córką na spacer i w odwiedziny do cioci i kuzyna. W niedzielę wypad na działkę z całą rodzinką będzie grillowanie i odpoczynek pełny relaks. Mam nadzieję, że pogoda nie spłata mi figla i będzie ładnie. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego słonecznego weekendu.
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1

Przepiękne mieczyki
No i jeżówki.Śliczności.No i jak ich nie kochać. Jak one takie piękne
Trzymam kciuki za prace w altanie
No i jeżówki.Śliczności.No i jak ich nie kochać. Jak one takie piękne
Trzymam kciuki za prace w altanie
- Alicja125

Witam
. Właśnie wróciłam z działki do domu bo czekałam na męża jak przyjedzie po mnie po drugiej zmianie i jestem zadowolona z dzisiejszego dnia. Jestem zmęczona, ale porobiłam wszystko co było do zrobienia teraz tylko leżeć na leżaczku i wypoczywać. Mieczyki prawie wszystkie się rozwinęły i wyglądają niesamowicie.

to moja papryczka

Tuberoza podobno rzadko kwitnie ja posadziłam pierwszy raz trzy cebulki i dwie już mają pączki więc jeszcze czekam na te jedna. Ciekawa jestem zapachu, o którym się tyle mówi nie mogę się doczekać.

Aniu dziękuje.
Pozdrawiam

to moja papryczka

Tuberoza podobno rzadko kwitnie ja posadziłam pierwszy raz trzy cebulki i dwie już mają pączki więc jeszcze czekam na te jedna. Ciekawa jestem zapachu, o którym się tyle mówi nie mogę się doczekać.

Aniu dziękuje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1

Jeżówki ci ładnie rozrastają się .piękne.
moje nie wszystkie ładnie rośną.Nie wiem od czego to zależy.
WAW!!Sporo masz tych mieczyków.Ślicznie.Ja też je mam.Trochę.
Te bordowe cudeńka.

moje nie wszystkie ładnie rośną.Nie wiem od czego to zależy.
WAW!!Sporo masz tych mieczyków.Ślicznie.Ja też je mam.Trochę.
Te bordowe cudeńka.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Alu śliczne mieczyki. Kolorową ścieżką aż chce się iść w stronę altanki.
Fajnie że wszystko sobie porobiłaś, ja nie mogę tego powiedzieć.
Możesz odpoczywać
Fajnie że wszystko sobie porobiłaś, ja nie mogę tego powiedzieć.
Możesz odpoczywać
- Alicja125

Witaj Kasiu dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Porobione mam wszystko przypłaciłam to bólem pleców i rąk bo strasznie twardo, ale teraz spokojnie biorę się za zaprawianie. Na razie sałatka jedna zrobiona, a dziś ogórki na ostro co wszyscy uwielbiają. Jutro jadę na działkę trzeba podlać i siedzieć w cieniu bo zięć robi płytki na podłogę w altanie. Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Cudna ta alejka wśrod kwiat?w.
Domek taki czysty i fajny,że wam zazdroszczę
super.
Domek taki czysty i fajny,że wam zazdroszczę
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu..alejka mieczykowa robi wrażenie , bardzo ładnie wygląda
.Domek także bardzo ładny, środeczek na wykończeniu..coś mi się wydaje że tylko patrzeć jak nie będzie ci się chciało wracać do domu
. U mnie zbiera się na burzę, oby nie przeszła bokiem bo już nie pamiętam kiedy choć kropla z nieba spadła
, Pozdrawiam 
- Alicja125

Witam
. Kolejny dzień upałów, a wody jak na lekarstwo trochu pokropiło i dalej nic zostało tylko podlewać z węża oj przydał by sie deszczyk
.
Dziś byłam na zakupach dokupiłam kafelki, farbę do altany i patrzyłam się za blatami do mebli kuchennych w sumie to mam już wybrany, ale zastanawiam się, czy zmniejszać go, ponieważ meble maja głębokość 47 cm, a blat 60 cm, a wy jak sądzicie?
Jutro rano jadę na działkę trzeba dorobić kilka kafelek na podłodze bo brakło i docinki, a potem fugę i zostaje malowanie, zakup mebli i składanie.
Szkoda, że lato powoli się kończy i mało będzie czasu aby się tym nacieszyć. Zrobiłam już zamówienie i kupiłam 4 róże pnącą Amadeusza oraz Aphrodite, Augusta Luise i Nostalgie. Pnącą juz posadziłam reszta w doniczkach czeka na posadzenie. W tym roku bardzo dużo mam aronii i śliwek węgierek więc na początek zaczynam od soków i placka drożdżowego ze śliwkami no i oczywiście knedle mniam reszta do słoi i może winko zobaczymy.
To nowy nabytek własnie mi zakwitł
Augusta Luise piękna jak na razie nie czułam zapachu, ale może jak będzie w gruncie to poczuję.

to moje dalie

Witaj Zuzia oj tak tak jakbym mogła to już bym tam spała i nie wracała do domu, ale mam taką głupią naturę i brzydzę się spać na tym łóżku po dawnym właścicielu. i jak była burza? u mnie tylko pogrzmiewało i pokropiło. Pozdrawiam Życzę słoneczka i od czasu do czasu małego deszczyku dla roślinek
Golden Climber

Witaj Maju dziękuję za miłe słowa ale jeszcze duzo mi brakuje żeby było ładnie pozdrawiam
Dziś byłam na zakupach dokupiłam kafelki, farbę do altany i patrzyłam się za blatami do mebli kuchennych w sumie to mam już wybrany, ale zastanawiam się, czy zmniejszać go, ponieważ meble maja głębokość 47 cm, a blat 60 cm, a wy jak sądzicie?
Jutro rano jadę na działkę trzeba dorobić kilka kafelek na podłodze bo brakło i docinki, a potem fugę i zostaje malowanie, zakup mebli i składanie.
Szkoda, że lato powoli się kończy i mało będzie czasu aby się tym nacieszyć. Zrobiłam już zamówienie i kupiłam 4 róże pnącą Amadeusza oraz Aphrodite, Augusta Luise i Nostalgie. Pnącą juz posadziłam reszta w doniczkach czeka na posadzenie. W tym roku bardzo dużo mam aronii i śliwek węgierek więc na początek zaczynam od soków i placka drożdżowego ze śliwkami no i oczywiście knedle mniam reszta do słoi i może winko zobaczymy.
To nowy nabytek własnie mi zakwitł
Augusta Luise piękna jak na razie nie czułam zapachu, ale może jak będzie w gruncie to poczuję.

to moje dalie

Witaj Zuzia oj tak tak jakbym mogła to już bym tam spała i nie wracała do domu, ale mam taką głupią naturę i brzydzę się spać na tym łóżku po dawnym właścicielu. i jak była burza? u mnie tylko pogrzmiewało i pokropiło. Pozdrawiam Życzę słoneczka i od czasu do czasu małego deszczyku dla roślinek
Golden Climber

Witaj Maju dziękuję za miłe słowa ale jeszcze duzo mi brakuje żeby było ładnie pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1

Ta Golden Climber podobna do mojej nn.
I śliczne te dalie. Ta zolciotka igielkowa słuszności.
Muszę sobie zapisać jakich mniej-więcej nie mam.
I śliczne te dalie. Ta zolciotka igielkowa słuszności.
Muszę sobie zapisać jakich mniej-więcej nie mam.
-
Danka65
- 100p

- Od: 18 mar 2012, o 11:12
Bardzo ładna działka, kwiatów pięknych całe mnóstwo. Jest co oglądać 
Alejka z mieczykami zachęca do ponownej wizyty
Alejka z mieczykami zachęca do ponownej wizyty
Pozdrawiam, Danka
Miejsce , w którym serce się raduje
Miejsce , w którym serce się raduje