Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiem coś o rezygnowaniu z niektórych roślin ja już zrezygnowałam z dali, mieczyków ,marcinki wkopałam pod działkę.
Budleje też dobrze że są jeszcze nie duże więc bez problemu sie przyjęly. Pod drzewami maala piękny klomb ale też wiosną wykopalam i porozdawalam at eraz żałuję bo wiosną ten klomb był najladniejszy . Ale wsadzilam dzieciom trochę truskawek, jak nie będa dbały i dadzą zarosnąc to spryskam randapem i znowu posadze kwiaty
Genia
Budleje też dobrze że są jeszcze nie duże więc bez problemu sie przyjęly. Pod drzewami maala piękny klomb ale też wiosną wykopalam i porozdawalam at eraz żałuję bo wiosną ten klomb był najladniejszy . Ale wsadzilam dzieciom trochę truskawek, jak nie będa dbały i dadzą zarosnąc to spryskam randapem i znowu posadze kwiaty
Genia
Witaj Geniu dawno już zrezygnowałam z dalii, budlei, chryzantem i marcinków, zbyt wiele miejsca zajmowały. Budleja wyrosła na wielki krzaczor, prawie tak duży jak bez. Zlikiwdowałam truskawki a posadziłam poziomki o dużych owocach, owocowały do jesieni, też już ich nie mam, zastąpiłam borówkami. Nigdy niczego nie niszczyłam chemicznie, nie mogę patrzeć jak te rośliny giną, mam takie duże widły "amerykany" i nimi wszystko wykopuję co niepotrzebne. Może też zmień chemię na ręczną pracę. Masz mężczyzn w domu to Ci pomogą zrobić co trzeba. Pozdrawiam
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
U Ciebie pięknie jak w najlepszym ogrodzie botanicznym 
Kolory zachwycające i jaki smak w urządzeniu całości !! Ja zupełnie nie mam ręki do rododendronów i azalii, może za mało się staram.. ale odpuściłam sobie. za to wiem gdzie zaglądać jak za nimi zatęsknię
Floksów masz ogromne kępy, śliczne, ja mam tylko 2 odmiany i nie takie duże.
Kolory zachwycające i jaki smak w urządzeniu całości !! Ja zupełnie nie mam ręki do rododendronów i azalii, może za mało się staram.. ale odpuściłam sobie. za to wiem gdzie zaglądać jak za nimi zatęsknię
Floksów masz ogromne kępy, śliczne, ja mam tylko 2 odmiany i nie takie duże.
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
i jak tam Irenko ;:12
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Wcale nie zbytIrena37 pisze:Agusiu zbyt wysoko mnie oceniasz, dziękuję za takie miłe słowa. Z różanecznikami jest trochę pracy, mają pewne wymagania i trzeba im dogadzać. Staram się je dopilnować i dać im to czego potrzebują, przede wszystkim kory i torfu. O inne rośliny też dbam, żeby ładnie rosły.
Ja swoim różanecznikom też niby dogadzałam, i ziemia odpowiednia i kora i nawozy... jedyne czego zabrakło to chyba opryski, dlatego coś je zaatakowało. Liście mają częściowo zbrązowiałe, zwłaszcza te dolne, starsze.
Nawet nie musiałaś dodawać, że o inne rośliny też dbasz
Geniu cieszę się, że zmieniłaś zdanie i będziesz usuwać niepotrzebne rośliny ręcznie.
Zosiu nie ciekawie, szaro, buro, małe porządki w domu. Dobrze, że niedługo święta. A Ty co robisz, zauważyłam, że działkę masz super przygotowaną na wiosnę.
Agusiu różaneczniki nie należą do kwiatów łatwych w uprawie. Ja jeszcze moich Rh nie opryskiwałam, a to, że opadają dolne liście to jest normalne, u mnie też każdego roku trochę spada.
Miłego wieczoru.
Zosiu nie ciekawie, szaro, buro, małe porządki w domu. Dobrze, że niedługo święta. A Ty co robisz, zauważyłam, że działkę masz super przygotowaną na wiosnę.
Agusiu różaneczniki nie należą do kwiatów łatwych w uprawie. Ja jeszcze moich Rh nie opryskiwałam, a to, że opadają dolne liście to jest normalne, u mnie też każdego roku trochę spada.
Miłego wieczoru.
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
niezupełnie,
muszę jeszcze palisady skończyć ,ale czekam może wczesną wiosną ,tak tęskniem za latem no ale musimy czekać cierpliwie nie zauważyłam że jest tak póżno dobranoc Irenko
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Irenko! Przepiękne azalie i różaneczniki! One przy odpowiedniej pielęgnacji zawsze są piekne, natomiast "wydobyłaś" piękno z floksów, co nie zdarza się często. Po prostu floksy traktowane są po macoszemu - niestety nawet i u mnie. Dopiero Twoje zdjęcia uświadomiły mi, ile radości i piękna mogą nam dać te kwiaty. Chyba sobie wezmę do serca tę naukę.
Jeden Twój floks jest szczególnie ładny - taki czerwony. Do tej pory wsystkie, jakie miałem, były w odcieniach różu i bieli. Niedawno pokazałem u mnie krzyżówkę floksów - białego i różowego. Ciekawe, czy i Tobie się krzyżują
Jeden Twój floks jest szczególnie ładny - taki czerwony. Do tej pory wsystkie, jakie miałem, były w odcieniach różu i bieli. Niedawno pokazałem u mnie krzyżówkę floksów - białego i różowego. Ciekawe, czy i Tobie się krzyżują
Moim gościom
najpiękniejszych
najmilszych
naprzyjemniejszych
Świąt Bożego Narodzenia
oraz
pomyślnego
szczęśliwego
i przychylnego dla naszych ogrodów
Nowego Roku
życzy Irena z mężem

Podobno w Wigilię zwierzęta mówią, nasza Bobunia i Balbinka przesyłają też życzenia
żeby wszystkie zwierzątka były kochane
nie były głodne
i żeby były traktowane dobrze

najpiękniejszych
najmilszych
naprzyjemniejszych
Świąt Bożego Narodzenia
oraz
pomyślnego
szczęśliwego
i przychylnego dla naszych ogrodów
Nowego Roku
życzy Irena z mężem

Podobno w Wigilię zwierzęta mówią, nasza Bobunia i Balbinka przesyłają też życzenia
żeby wszystkie zwierzątka były kochane
nie były głodne
i żeby były traktowane dobrze

- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Irenko trochę spóźnione, ale szczere;
Pięknego stołu z przysmakami, Mikołaja z wymarzonymi prezentami, najjaśniejszej gwiazdki na niebie, aby świeciła przez 2009 roczek dla Ciebie, drzewka strojnego w różne korale, uśmiechu i radości ponad miarę, atmosfery rodzinnej wiele i niech będzie świątecznie od środy po niedzielę, życzy Asiorek Ci tego oraz wszystkiego najlepszego
Pięknego stołu z przysmakami, Mikołaja z wymarzonymi prezentami, najjaśniejszej gwiazdki na niebie, aby świeciła przez 2009 roczek dla Ciebie, drzewka strojnego w różne korale, uśmiechu i radości ponad miarę, atmosfery rodzinnej wiele i niech będzie świątecznie od środy po niedzielę, życzy Asiorek Ci tego oraz wszystkiego najlepszego