. Ogród coraz gęściejszy, chociaż ciagle staram się go rozluźniać
 . Ogród coraz gęściejszy, chociaż ciagle staram się go rozluźniać  .
 .moja fotergilla

PEPSI - Gosiu, fajnie nazwałaś sąsiada, nie ma co
 . Mam nadzieję, że zanim zapomnę o Twoim ekscentrycznym sąsiedzie, to jeszcze coś uda Ci cię obejrzeć i poopowiadać. Każdy ma jakąś wizję swojego otoczenia
 . Mam nadzieję, że zanim zapomnę o Twoim ekscentrycznym sąsiedzie, to jeszcze coś uda Ci cię obejrzeć i poopowiadać. Każdy ma jakąś wizję swojego otoczenia  . Mogą być i palmy, czemu nie, tylko, co będzie zimą?.
 . Mogą być i palmy, czemu nie, tylko, co będzie zimą?.marpa - Maryna, ostatnio nie wysadzałam 'nosa' z domu, ale już lepiej (chyba).
Wczoraj popodcinaliśmy gałęzie świerków i 2 uschnięte zostały wycięte, tylko to wszystko od wschodu. Od południa 1 tuja będzie wycięta i to już wszystko z drzew. Będzie w sam raz. Swoich sosen 'nie oddam' pod piłę
 .
 .Wykopuję kilka 20-letnich borówek i wkładam tam donice z różami, bo na razie całkiem dobrze w nich rosną. Wiosną będzie miejsce na dalie. Tak, że ciężko jeszcze pracuję
 , ale mam pomoc do szpadla i nawet kompost mam przesiany do okrycia róż
 , ale mam pomoc do szpadla i nawet kompost mam przesiany do okrycia róż  .
 .Zrobiłam kilka zdjęć, ale jak u Ciebie pisałam, nie widzę tyle, co Ty
 .
 .Bodziszek Rosanne dalej kwitnie

Gospel - jak ona cudnie pachnie

jak to się pory roku mieszają cudnie
  jak to się pory roku mieszają cudnie  
 .
 .   
  .
 .

. Tę żółtą chryzantemę muszę mieć od kilku lat, a dopiero teraz znalazłam jej kwiaty - jest cudnie 'mięsista'
 . Tę żółtą chryzantemę muszę mieć od kilku lat, a dopiero teraz znalazłam jej kwiaty - jest cudnie 'mięsista'  . Zapamiętam i zadbam. Teraz podsypię kompostu, a wiosną przesadzę w jaśniejsze miejsce. Co do śniegu, to padał wczoraj, a ja chciałam pokazać, że oliwnik osiwiał, ale listki trzyma
 . Zapamiętam i zadbam. Teraz podsypię kompostu, a wiosną przesadzę w jaśniejsze miejsce. Co do śniegu, to padał wczoraj, a ja chciałam pokazać, że oliwnik osiwiał, ale listki trzyma   U mnie też dzisiaj białe leciało z nieba. Na szczęście nie zostało. Ale jeszcze trochę i zostanie i to na dłużej.
 U mnie też dzisiaj białe leciało z nieba. Na szczęście nie zostało. Ale jeszcze trochę i zostanie i to na dłużej.  Nie mogę się doczekać, aż ozdobi ogród na święta
 Nie mogę się doczekać, aż ozdobi ogród na święta 
 .
 .
 Szkoda, że one tak późno kwitną...dla mnie na działce praktycznie bezużyteczne ,nad czym ubolewam...
 Szkoda, że one tak późno kwitną...dla mnie na działce praktycznie bezużyteczne ,nad czym ubolewam...  

A z czołówką latać po ogrodzie to już przesada. Wekendy mam zajęte, a najbliższy wolny dzień to wigilia
 A z czołówką latać po ogrodzie to już przesada. Wekendy mam zajęte, a najbliższy wolny dzień to wigilia  
 .
 . .
 . 

Ja się nie mogę moim chwalić...2 mi już padło a ten który mam też nieszczególny...Pierwszy rósł mi ładnie  więc go przesadziłam...
 Ja się nie mogę moim chwalić...2 mi już padło a ten który mam też nieszczególny...Pierwszy rósł mi ładnie  więc go przesadziłam...  i umarzł...
 i umarzł...