Marysiu u ciebie wiosna wcześnie zakolorowała ogród. Ranniki cudne w takiej dużej liczbie. Krokusy słodkie, tak na nie czekamy, rozjaśniają pozimową szarość. Dzieci piękny prezent ci zrobiły. Moi kupują książki, bo mam się nie przepracowywać. Nawet nie wiedzą ile czasu spędzam w ogrodzie.
Witaj
To samo województwo, a u mnie ani jeden krokusik nie kwitnie . No gdzie tu sprawiedliwość
Cudne masz widoczki na te kwitnące łany
Pozdrawiam Werka Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Majka jak uroczo wygląda Twój ogród wczesną wiosną, nie mogę przegapić w tym sezonie wczesnych cebulowych, zawsze jakoś odkładam a póżniej się okazuje, że to już po ptokach
Ale przy obcinaniu róż musisz mieć oczka dookoła głowy przy takich nasadzeniach ranników i przebiśniegów.
Już się cieszę bo wracamy do zdrowia, ostatnie dożylne się skończyły i dzisiaj ruszyłam troszkę do ogrodu.
Marysiu dziękuję za odpowiedź obawiam się, że mój bukszpan jest bardzo stary (kupiłam go razem z działką), ma 2 metry wysokości, raczej nigdy nie był przycinany i pewnie rośnie wolno
Pozdrawiam
Świetna ta szklarenka Maryś.
Masz całe łany przebiśniegów....z pewnością gromadzone przez lata. Ranniki uwielbiam...na jesieni się koniecznie muszę w nie zaopatrzyć.
Na dworze słonecznie i nawet fajnie ale przez okno.Ten zimny wiatr jest okropny i dokuczliwy.
Marysiu przyszłam się pochwalić - ranniki od ciebie zakwitły,a ile radości mi sprawiły
Wiosnę masz cudowną
Szklarnia istne cudo
Dla ogrodników takie prezenty to istne skarby.
27 po zimie otwiera się szkółka roślin : Kierzek, tuż pod Poznaniem w Chybach. Na stronie fb pokazali piękny ciemiernik biały odm. Christmas Carol - nie wiem czy go masz, na zdjęciu wygląda zjawiskowo.
Witam kochane koleżanki ,kilka dni mnie nie było a tu tyle gości
Jak wiecie sama muszę ogarnąć cały ogród a świeże powietrze powoduje ,że przychodzę z ogrodu padnięta.
Brak mi sił ,żeby na bieżąco bywać na forum, wybaczcie
Druga sprawa, to wpadam w hazart wydając pieniądze na rośliny po wizytach w Waszych ogrodach.
Ostatnio, aż sama się przestraszyłam ,bo wydałam wszystkie pieniądze jakie miałam na ciemierniki ale wybór był tak duży,
że było to ponad moje siły, żebym mogła obojętnie przejść koło takich piękności -zobaczcie sami.
cyma2704 Soniu jak też się cieszę ,że już mamy wiosnę .
Mam tak rozmieszczone te wiosenne wczesne kwiatki ,żebym widziała przez okno nawet jak jestem w domu.
Ranniki już przekwitły ale cieszyłam sie nimi dosyć długo .
bejsonki84 witam, sąsiadkę jest mi bardzo miło,że jesteśmy z tego samego województwa.
Mój ogród jest w klimacie nadmorskim i może dlatego taka różnica w kwitnieniu.
Ooo, matulu, jak cudnie Marysiu, wcale się nie dziwię, że pokusiłaś się na te cudne ciemierniki - są prześliczne i do tego takie rozrośnięte
Ja tez mam takiego bladoróżowego - mimo, że nie ma pełnych kwiatów, to jest jednym z najpiękniejszych
Bardzo ładne zakupy - sama widząc takie okazy zrobiłabym zapewne to, co Ty
Marysiu, człowiek nie ma umiaru z kupowaniem kwiatów, wiem coś o tym... A potem jeszcze marudzimy, że paznokcie połamane, że włosy rozwiane... ale fajnie! Uwielbiam rośliny kupować, bardziej mnie cieszą niż nowa torebka!
Cudowne ciemierniki masz!