Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Elu..bardzo ładny hibiskus, czy okrywasz na zimę :?: Dawno temu miałam dwa, oba zmarzły. :wink: Kwitnie ci coraz więcej różyczek , bardzo ładne i widać liście zdrowe. Pogody na działce ;:168 . U mnie widać zapowiada się ładny dzień. :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Różyczki śliczne kolorki mają, ta crocus jest bardzo ładna ;:215 , fajnego pobytu na działeczce Elu, z hibiskusami poradzisz sobie na pewno :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co to za piękny floks w tej wielkiej fioletowej kępie na poprzedniej stronie :?:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie :wit

Jestem już w domu .Dzisiejszy dzień był pracowity ale nie było pośpiechu ,zrobiłam jeszcze trochę nasadzeń na nowej rabacie , zebrałam ogórki ,pomidorki ,kabaczka ,maliny ,jeżyny i borówki . Zrobiło się tego całkiem sporo ,szczególnie malin jeżyn i borówek .Pościnałam przekwitłe kwiatostany ,zrobiłam trochę różnych sadzonek w donice , pospacerowałam z aparatem i do domu .Po drodze widać już coraz więcej pustych bocianich gniazd a i żurawie coraz mniej krzyczą na łakach .Robi się jesiennie niestety . Ten rok jest niedobry dla naszych róż ,najlepiej wyglądają u mnie Novalisy ,Lavender Ice , Herkulesy ,Old Port,Crocus Rose ,Lampiony ,.Pozostałe niestety chorują ,najgorzej wygladają angielki bez wyjątku i Pastelki ,które od startu wiosennego się męczą .Zawziełam się jednak i nie będę pryskała chemią . Zobaczymy za rok .

Zeniu , akurat tej zimy nie okrywałam go ale siedział w donicy w osłoniętym miejscu ,w tym sezonie chyba go trochę okręcę agrowł. bo będzie na przewiewie przy siatce .

Iwonko , poradzę sobie na pewno ,ale muszę poczekać jeszcze z tydzień żeby trochę przekwitł bo szkoda mi obcinać pędy z pąkami kwiatowymi a innych młodych odrostów brak .

Moniczko ,Bardzo fajny jest ten floks bo sztywny, wysoki i ma niebieski kolor ,w pełnym słońcu potrafi zmieniać kolor, żeby znowu wrócić do swojego a ponadto bardzo długo utrzymuje kwiaty .Na dzisiejszych fotkach pokazuję też ciekawego o prawie bordowym kolorze , moim zdaniem jest śliczny .Zdjęcie nie oddaje jego koloru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Elu!
Czyżbyś już do pracy wracała? ;:oj
Piękne floksy a ta dalia ;:63 czy ma taki kolor jak na zdjęciu?
Trzykrotka jeszcze Ci :?: kwitnie u mnie już dawno przekwitła i kwitnie tylko raz. Dobrego tygodnia ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu do pracy wracam tylko na 3-4 dni i jadę znowu do ogrodu na jakiś tydzień . Trzykrotka w pełnym słońcu kwitnie mi nieprzerwanie od wiosny , a dalia z marketu jest niesamowita . Będę musiała ją dobrze przechować . Lecę do pracy . Pa ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja trzykrotka też już dawno przekwitła, a u Ciebie nie przerwanie, co to za trzykrotka Elu?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , domyślam się dlaczego u mnie tak długo kwitnie trzykrotka , otóż co roku na wiosnę mam pełno świeżych siewek , większość usuwam ,ale kilka zostawiam i one sobie rosną i zaczynają kwitnąć, rozrastają się i kwitną aż do jesieni po czym je po prostu wywalam wiosną z rabaty a zostawiam młode i tak wkółko, ot i cała tajemnica .

Obrazek[/URL

To jest zdjęcie z końca maja i jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz pomiędzy posadzonym głogiem a zielonym słupkiem ogrodzeniowym niebieskie kwiatki , to własnie jest kwitnąca trzykrotka , jak zakończy kwitnienie to dam znać kiedy , ale myślę że przez sierpień będzie kwitła na pewno .Teraz trochę na bieżąco .

[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/c4f351c3276c33c7]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Elu u Ciebie to dopiero kipi kwieciem ja ciągle pokazuję te same miejsca :roll:
Musiałam ścisnąć kwiaty ze względu na remont ogrodu ,a kiedy je rozluźnię to nie wiem bo niby w domu siedzę ,ale czasu jakoś brak .Myslę ,ze zacznę we wrześniu jak już przedszkola ruszą .Oby pogoda dopisał i zdrowie czego i Tobie życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu na razie widzę grzeczne rabatki, ale jak Ci to za 2 - 3 lata podrośnie to będzie busz, trochę taki jak na ostatniej fotce...tylko gęściejszy :D ale ja lubię taki. Ładnie masz ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Elu kochana, jak masz fajnie że możesz troszkę popracować i znów wolne...
Jak ci już kwitną astry. ;:oj Tak jakoś jesiennie się zrobiło.
Pozdrawiam cię mocno i miłego wieczorku ci życzę... ;:173
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu , bardzo lubię astry ale one u mnie są tylko przejściowo ,dopóki na rabatach się nie ustabilizuje .Mogę Cię pocieszyć ,że też będę robiła we wrześniu przesadzanie i to wcale nie małe bo część zostanie jeszcze na wiosnę a może i do jesieni przyszłorocznej .Ogród przecież nigdy nie jest skończonym dziełem ,więc niech się w nim dzieje dużo , czego i Tobie życzę . ;:167

Marysiu ,na rabatkach jest jeszcze bałagan i na wiosnę będą już widoczne zmiany ,ale wszystko powoli bo pracy sporo a ręce dwie ,ale ja lubię jak mam zadanie przed sobą do wykonania ,wtedy nie ma monotoni życiowej i coś nowego się dzieje .Wiesz ,moja sytuacja jest nieco inna niż większości z Was na tym forum bo ja muszę sama sobie stawiać zadania ,które dają mi życiowego kopa oraz powód do budzenia się każdego ranka .Mam nadzieję że mój ogród zaskoczy i mnie na wiosnę . ;:167

Oleńko , widzę Twój wpis i nie widzę , ot zagadka . Niestety idzie nam jesień chociaż wcale tego nie chcemy . Czas wiosenno -letni intensywnie spędzamy na pracach ogrodowych a czas nieubłaganie nam ucieka i z wiosny robi się jesień , zupełnie jak w życiu . Dzięki za pozdrowienia i wzajemnie ;:167

Obrazek
Princes Alexandra of Kent

Obrazek
Novalis

Obrazek
NN

Obrazek
Lady of Sharlot
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No idzie nam jesień, choć jeszcze lato przecież mamy, ale zapach jesieni już czuć mocno ;:219 pracy na działkach coraz więcej, a ja tą jedną ręką niewiele mogę, oj chciała bym doczekać czasu kiedy to będę miała sezon w pełni zdrowy i ogród swój będę mogła doprowadzić do końca super ;:108 , pięknie różyczki powtarzają chyba? no i piękna kępa tych floksów ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , daj Sobie trochę czasu na pełne wyzdrowienie i nie popędzaj organizmu ,inaczej przedobrzysz i zamiast krócej to będzie dwa razy dłużej . Jestem na siebie zła ,bo nie zabrałam z domu aparatu i nie mogę robić zdjęć a jestem właśnie w ogrodzie , może syn mi dowiezie ,może ?Róże właśnie powtarzają ,ale coś słabo w tym roku .Największy problem mam z czerwonymi , są po prostu byle jakie i dlatego prawie ich nie pokazuję Czeka mnie trochę pracy w tym miesiącu , ale takiej przyjemnej .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu..róże masz piękne, oby syn dostarczył aparat pokarzesz ich jeszcze więcej. ;:215 Co do róż czerwonych, u mnie to samo...mało pokazuję bo nie fotogeniczne. :;230 To znaczy kwiaty mają ale cała reszta... ;:222 . Ciekawe jak u ciebie z pogodą bo u mnie ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”