Ogród na wichrowym cz.10
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Witaj. Rzeczywiście chwastu tam jest cała masa
. Strasznie Ci współczuję
. Jestem zachwycona tymi roślinkami między kamieniami przy stoliczku
. Amanogawa przepięknie kwitnie a Royal Burgundy widzę pierwszy raz w ogóle
. Ten ogrodowy domek jest bardzo piękny i w ogóle wszystko u Ciebie takie dopasowane , przemyślane . Gratuluję Ci
.
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Moniko gdzieś kiedyś czytałam, że podagrycznik rośnie na urodzajnych glebach, u ciebie to się sprawdza?Alania pisze: Ognisko nie ma odpływu, ponieważ nie ma takiej potrzeby - mamy bardzo przepuszczalny grunt. Całość wpuszczona jest do ziemi naokoło 30cm.
Domek
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko nie sposób nie napisać kolejny raz, że domek śliczny, a ekran cisowy przed nim piękny.
Plac wypoczynkowy uroczy z floksami.
Niestety ogród wśród ugorów stale zarasta chwastami. Współczuję ci tępienia tego paskudztwa.
U mnie brzydki płot, ale murek betonowy trochę ogranicza przerastanie chwastów.
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Witam Cię, Moniko, w Twoim własnym ogrodzie i od razu proszę o przyjęcie gratulacji. Gratuluję pięknego ogrodu, ale każdy z nas wie, ile ciężkiej pracy, wytrwałości, dbałości oraz serca taki ogród potrzebuje. Jeden rzut mojego oka wystarczył, żebym doceniła i zachwyciła się tym , co pokazujesz na zdjęciach. Wszystko już zostało powiedziane, napisane na temat Twojego ogrodu, więc nie będę siebie i innych powtarzać - powiem tylko, że to jest Wasze cudowne miejsce na Ziemi. Wydaje się, że "obejście" jest już stare, zasiedziałe od wielu lat, przekazywane z pokolenia na pokolenie, aż tu nagle... czytam, że kupiliście kilka lat temu działkę rolną z niczym, poza chwastem. Tym bardziej gratuluję i cieszę się na widok tych pięknych, ukochanych przeze mnie róż. I oczywiście zapraszam do siebie.
Monika pomysł placyku z kamieniami i roślinkami płożącymi między mini rewelacyjny. Chyba to zgapię od Ciebie
Może mnie nie zabijesz

Może mnie nie zabijesz
-
rikkuu
- 200p

- Od: 26 gru 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monika, dzięki tobie, a może przez ciebie mam nowe chciejstwa. Tym razem są to irysy. W zeszłym roku dostałam od znajomej kilka, ale nie wiem jakie, bo juz nie kwitły. Brałam je bez przekonania, darowanemu koniowi...itd.
Twoje irysy tak mnie zachwyciły, że nie mogę się już doczekać, żeby wiedzieć jakie mam
poza tym jutro wyjeżdżam na urlop, który zaczniemy od Pruhonic w Czechach. Czytałam, że mają tam piękna kolekcję irysów. Mam tylko nadzieję, że chociaż kilka będzie kwitło 
Ula
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Moni, wzbogaciłaś domek o cudne latarenki
Widzę, że floks szydlasty zaczyna swój spektakl pomiędzy płytami
Uwielbiam tą Twoją kompozycję
Pumilki są słodkie, czemu ja ich nie mam?
Widzę, że floks szydlasty zaczyna swój spektakl pomiędzy płytami
Pumilki są słodkie, czemu ja ich nie mam?
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Podziwiam domek
Dopieszczony w szczegółach. Spodobała mi się ta falbaneczka drewniana pod dachem. Takie smaczki dają świetny obraz całości. No ale ty artystka, wiesz co z czym połączyć
Bajeczny ten fioletowy orlik
Bajeczny ten fioletowy orlik
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Masz tak piękny ogród, że aż ciężko uwierzyć, że masz tyle problemów a to sarenki a to masa chwastów w około działki. Szacunek dla ciebie Moniczko że w tak ciężkich warunkach stworzyłaś takie cudo
stolik z dwoma krzesłami jest tak śliczny, że się napatrzeć nie mogę
gdzie kupiłaś ten komplet?
stolik z dwoma krzesłami jest tak śliczny, że się napatrzeć nie mogę
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Przybiegłam z ciekawości do Twojego wątku ogrodowego i jestem zachwycona.
Sceneria zimowa bardzo interesująca, a wiosenne kwitnienia jeszcze ciekawsze.
Wyobrażam sobie co będzie się działo potem.
No i ta świetna architektura ogrodowa!
Brawo!
Sceneria zimowa bardzo interesująca, a wiosenne kwitnienia jeszcze ciekawsze.
Wyobrażam sobie co będzie się działo potem.
No i ta świetna architektura ogrodowa!
Brawo!
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Moniś, bardzo dziękuję za informację dotyczące fundamentów pod murek i przepraszam że odpisuję dopiero po tak długim czasie ale nie miałam "głowy do buszowania w internecie" bowiem mój pies, dumny zdrowy CAO pomimo zabezpieczeń zachorował na babeszjozę i walczyliśmy o niego
. Dziś mogę już powiedzieć że psina zaczyna wychodzić na prostą i mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży i że wróci do pełni sił. Pozwoliłam sobie o ty napisać bo jak przeczytała Twoje wątki widzę, że kochasz nie tylko kwiaty ale też i zwierzęta. Mam pytanie dotyczące kocimiętki, która jak przeczytałam odstrasza kleszcze, czy łatwo ją podzielić z jednej kępy (kupiłam taką o średnicy 20 cm) i czy szybko się rozrasta.
A wracając do Twojego pięknego ogrodu jak patrze na domek ogrodnika, ławeczki, zegar i poidełko to już nie muszę jechać do Anglii wystarczy odwiedzić Twój ogród i już lepiej człowiekowi na duszy, pięknie jest, czekam
na kolejne zdjęcia,
pozdrawiam Agnieszka
A wracając do Twojego pięknego ogrodu jak patrze na domek ogrodnika, ławeczki, zegar i poidełko to już nie muszę jechać do Anglii wystarczy odwiedzić Twój ogród i już lepiej człowiekowi na duszy, pięknie jest, czekam
pozdrawiam Agnieszka
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Cudne drzewka. ja się przymierzam do zakupu przynajmniej jednego. Chciałabym choć trochę urozmaicić rabaty.
Domek, cóż, marzenie chyba wszystkich.
Coś pięknego, wpisuje się rewelacyjnie w Twój ogród.
U mnie też coraz więcej irysków zaczyna kwitnienie
Chociaż kilka nie zakwitnie.
Domek, cóż, marzenie chyba wszystkich.
Coś pięknego, wpisuje się rewelacyjnie w Twój ogród.
U mnie też coraz więcej irysków zaczyna kwitnienie
Chociaż kilka nie zakwitnie.
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uroczy ten domek z tą falbanką i latarenkami. Trochę Ci zazdroszczę tak dużego ogrodu, ale z drugiej strony nie zazdraszczam ogromu pracy w nim
Orlik fioletowy jest piękny. Co do szafirków i ich odmian (stosuję zresztą to do wszystkiego) - jak kupię cebulki zapisuję zdjęcie poglądowe z nazwą. Potem w notesie zaznaczam miejsca nasadzeń (taki pseudoplan robię). I jakoś to staram się ogarnąć, ale mój ogród jest mały.
Orlik fioletowy jest piękny. Co do szafirków i ich odmian (stosuję zresztą to do wszystkiego) - jak kupię cebulki zapisuję zdjęcie poglądowe z nazwą. Potem w notesie zaznaczam miejsca nasadzeń (taki pseudoplan robię). I jakoś to staram się ogarnąć, ale mój ogród jest mały.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
ewelkacha88 pisze:Witaj. Rzeczywiście chwastu tam jest cała masa. Strasznie Ci współczuję
. Jestem zachwycona tymi roślinkami między kamieniami przy stoliczku
. Amanogawa przepięknie kwitnie a Royal Burgundy widzę pierwszy raz w ogóle
. Ten ogrodowy domek jest bardzo piękny i w ogóle wszystko u Ciebie takie dopasowane , przemyślane . Gratuluję Ci
.
Ewelinko, chyba wszystkie wiśnie ozdobne są piękne
Ostatnio zachorowałam też na kilka jabłonek rajskich i dzisiaj wróciłam do domu z kolejną - tym razem Brandywine

No, jeszcze nie widziałam jabłoni o pełnych kwiatach. Ja mam tylko jedną. Też ostatnio kręciłam się koło kolejnej, ale ona rosnie duża a mój ogród to "Namiastka"