W moim ogrodzie - reniazt cz.1
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
Witaj Reniu! Mam pytanie odnośnie robinii. Jest piękna, ale czy nie przemarza? Ijeszcze jedno. Bardzo podobaja mi się twoje zarośnięte kamienie. Mam kaskadę nad oczkiem ułożoną z kamieni( może zobaczysz? zapraszam), nie wiem, czy mogę miedzy te kamienie nasypać ziemi i posadzić roślinki skalniakowe? Jak myślisz? Na skarpę z kamieni niestety nie mam już miejsca. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
-
- 500p
Witaj Reniu! Mam pytanie odnośnie robinii. Jest piękna, ale czy nie przemarza? Ijeszcze jedno. Bardzo podobaja mi się twoje zarośnięte kamienie. Mam kaskadę nad oczkiem ułożoną z kamieni( może zobaczysz? zapraszam), nie wiem, czy mogę miedzy te kamienie nasypać ziemi i posadzić roślinki skalniakowe? Jak myślisz? Na skarpę z kamieni niestety nie mam już miejsca. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
-
- 500p
RENIU Obejżałam sobie szczegółowo okaz AGNIESI,robi duuuże wrażenie i od razu zmieniłam miejsce zaplanowane na działce dla mojego złotlina.Już nie mogę się doczekac , kiedy zacznie kwitnąc
Obserwuję robinię ,którą trzymam na strychu, wypuszcza coraz więcej pąków.Poradż mi czy posadzic ją teraz ,czy przeczekac jeszcze trochę
Pozdrawiam serdecznie.

Obserwuję robinię ,którą trzymam na strychu, wypuszcza coraz więcej pąków.Poradż mi czy posadzic ją teraz ,czy przeczekac jeszcze trochę

Pozdrawiam serdecznie.
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.
Pozdrawiam Małgosia
zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Pozdrawiam Małgosia
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Haniu - miło mi, że mnie odwiedziłaś. Co do robini - to u mnie rośnie już kilka lat i nie przemarza. W pierwszych latach jak była mała to ją kopczykowałam - tak jak róże. Teraz daje radę - ale powiedz sama co to za zimy.
Skorzystałam z twojego zaproszenia i odwiedziłam twój ogród - muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Obejrzałam twoją kaskadę. Zachwyciły mnie twoje grzybienie - napisz mi co ty robisz, że one tak ślicznie ci rosną.
A co do obsadzenia skalniakami - to ja nie widzę przeszkód. Spróbować zawsze warto - wydaje mi się, że efekt będzie rewelacyjny. Powiem ci, że sama zastanawiałam się w ubiegłym sezonie nad tym u siebie. Ale brak czasu - i po sprawie.
Skorzystałam z twojego zaproszenia i odwiedziłam twój ogród - muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Obejrzałam twoją kaskadę. Zachwyciły mnie twoje grzybienie - napisz mi co ty robisz, że one tak ślicznie ci rosną.
A co do obsadzenia skalniakami - to ja nie widzę przeszkód. Spróbować zawsze warto - wydaje mi się, że efekt będzie rewelacyjny. Powiem ci, że sama zastanawiałam się w ubiegłym sezonie nad tym u siebie. Ale brak czasu - i po sprawie.
- reniazt
Małgoś - ja to bym tę robinię, skoro tak sie rwie do rosnięcia - póki co posadziła do doniczki i postawiła najlepiej może na balkonie. Tak co by w razie powrótu silniejszych przymrozków schować ja do wewnątrz. Co prawda u Was we Wrocławiu jest zawsze cieplej, (wczoraj Zubilewicz straszył porotem zimy) ale jestem zdziwiona, że ona już wypuszcza listki. Robinia w gruncie - to jest krzew - czy drzewko, które opuszcza się chyba najpóźniej u mnie w ogrodzie.
-
- 500p
- reniazt
Haniu tak, masz racje, bo ja to nic nie pozostawiam w swoim ogrodzie do rosnięcia samemu sobie. I robinię też co jakiś czas przycinam. Ona się ładnie zagęszcza i odwdzięcza obfitym kwitnienie.
Haniu a te tabletki nawozowe do roślin wodnych można kupić bez problemu? Bo przyznam ci się szczerze, że nigdy nic takiego nie udalo mi sie spotkać.
Haniu a te tabletki nawozowe do roślin wodnych można kupić bez problemu? Bo przyznam ci się szczerze, że nigdy nic takiego nie udalo mi sie spotkać.
RENIU moja robinia jak na razie ma pąki ,ale coraz większe i pełniejsze.Zrobię tak jak mi radzisz.U nas dziś było pięknie, cieplutko i przyjemnie,aż żal było wracac do domu z działki.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.
Pozdrawiam Małgosia
Pozdrawiam Małgosia