W moim ogrodzie - reniazt cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu jestem pod wrażeniem. Śliczny. A mój pustynnik chyba się zbuntował bo nic a nic na razie nie rośnie. Nie wiem co ty swojemu obiecałaś? A ja do swojego nie umiem trafić.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusia według mnie złotlin jest bardzo wdzięczny, niewymagający i na dodatek powtarza kwitnienie. Fajny jest kolor i kształt jego kwiatuszków.
Pozdrawiam, Renia
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Witaj Reniu! Mam pytanie odnośnie robinii. Jest piękna, ale czy nie przemarza? Ijeszcze jedno. Bardzo podobaja mi się twoje zarośnięte kamienie. Mam kaskadę nad oczkiem ułożoną z kamieni( może zobaczysz? zapraszam), nie wiem, czy mogę miedzy te kamienie nasypać ziemi i posadzić roślinki skalniakowe? Jak myślisz? Na skarpę z kamieni niestety nie mam już miejsca. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
hanna_1962
500p
500p

Post »

Witaj Reniu! Mam pytanie odnośnie robinii. Jest piękna, ale czy nie przemarza? Ijeszcze jedno. Bardzo podobaja mi się twoje zarośnięte kamienie. Mam kaskadę nad oczkiem ułożoną z kamieni( może zobaczysz? zapraszam), nie wiem, czy mogę miedzy te kamienie nasypać ziemi i posadzić roślinki skalniakowe? Jak myślisz? Na skarpę z kamieni niestety nie mam już miejsca. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
hanna_1962
500p
500p

Post »

Kliknęłam dwa razy i oto efekt.
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

RENIU Obejżałam sobie szczegółowo okaz AGNIESI,robi duuuże wrażenie i od razu zmieniłam miejsce zaplanowane na działce dla mojego złotlina.Już nie mogę się doczekac , kiedy zacznie kwitnąc :lol:

Obserwuję robinię ,którą trzymam na strychu, wypuszcza coraz więcej pąków.Poradż mi czy posadzic ją teraz ,czy przeczekac jeszcze trochę :)

Pozdrawiam serdecznie.
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu - miło mi, że mnie odwiedziłaś. Co do robini - to u mnie rośnie już kilka lat i nie przemarza. W pierwszych latach jak była mała to ją kopczykowałam - tak jak róże. Teraz daje radę - ale powiedz sama co to za zimy.
Skorzystałam z twojego zaproszenia i odwiedziłam twój ogród - muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Obejrzałam twoją kaskadę. Zachwyciły mnie twoje grzybienie - napisz mi co ty robisz, że one tak ślicznie ci rosną.
A co do obsadzenia skalniakami - to ja nie widzę przeszkód. Spróbować zawsze warto - wydaje mi się, że efekt będzie rewelacyjny. Powiem ci, że sama zastanawiałam się w ubiegłym sezonie nad tym u siebie. Ale brak czasu - i po sprawie.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś - ja to bym tę robinię, skoro tak sie rwie do rosnięcia - póki co posadziła do doniczki i postawiła najlepiej może na balkonie. Tak co by w razie powrótu silniejszych przymrozków schować ja do wewnątrz. Co prawda u Was we Wrocławiu jest zawsze cieplej, (wczoraj Zubilewicz straszył porotem zimy) ale jestem zdziwiona, że ona już wypuszcza listki. Robinia w gruncie - to jest krzew - czy drzewko, które opuszcza się chyba najpóźniej u mnie w ogrodzie.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie - wystarczylo dwa cieplejsze dni i popatrzcie nareszcie i u nas zakwitły:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A inne też szykuja się już do kwitnienia - hiacynty:

Obrazek Obrazek

a tutaj coś zakwitlo na niebiesko - takie maluśkie:

Obrazek
Pozdrawiam, Renia
hanna_1962
500p
500p

Post »

Reniu, grzybienie posadziłam do dużej donicy z ziemią gliniasto - kompostową. Wiosną zasilam je nawozem do roślin wodnych w tabletkach. Mam jeszcze pytanie, czy robinię kupuje się jako drzewko? A może sama uformowałaś?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

reniazt pisze:a tutaj coś zakwitlo na niebiesko - takie maluśkie:
To cebulica syberyjska Reniu.
Wreszcie i TY doczekałaś pięknych krokusików :P
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu tak, masz racje, bo ja to nic nie pozostawiam w swoim ogrodzie do rosnięcia samemu sobie. I robinię też co jakiś czas przycinam. Ona się ładnie zagęszcza i odwdzięcza obfitym kwitnienie.
Haniu a te tabletki nawozowe do roślin wodnych można kupić bez problemu? Bo przyznam ci się szczerze, że nigdy nic takiego nie udalo mi sie spotkać.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu jestem z tego powodu cała w skowronkach.
Dzięki za podpowiedź nazwy tej cebulicy. Wiesz z reguły kupi się jakieś tam cebulki wsadzi i to jeszcze ileś lat temu - a potem pytanie co to jest, co to może być?
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

RENIU moja robinia jak na razie ma pąki ,ale coraz większe i pełniejsze.Zrobię tak jak mi radzisz.U nas dziś było pięknie, cieplutko i przyjemnie,aż żal było wracac do domu z działki.

Pozdrawiam serdecznie.
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”