Marysiu Maska tym razem na obu zdjęciach jest Piorun. Wyrósł z niego piękny i duży kot.
Winnik może ma więcej owocków, ale akurat ten jeden rzucił mi się w oczy.
Ty masz dużo przesadzania, a ja z sadzeniem jeszcze się nie uporałam. Zostało mi tego całkiem sporo, o cebulach nie wspominając. Ziemia jest tak twarda, że wykopanie każdego dołka pod roślinę, wymaga siły której mi brakuje. Wczoraj skończyłam rozsypywanie po działce pół tony piasku do rozluźnienia gleby. Deszczu nadal nie widać, a w nocy może przymrozić, bo już w dzień było bardzo zimno.
Madziu Madziagos u mnie jest nadal bardzo sucho. Na działkach nawet duże krzewy np.aronii zupełnie uschły. Potrzebny jest kilkudniowy spokojny deszcz.
Dorotko dorcia7 tak, jest sucho, a do tego u mnie było dzisiaj bardzo zimno, oby tylko w nocy nie przymroziło.
Halinko hala67 na zimowity nie narzekam, rosną u mnie dobrze. W tym roku nawet 'Alba' bardzo się postarał i pokazał piękny bukiecik kwiatów. Ciekawa jestem czy posadzony niedawno 'Waterlily' też będzie dobrze rósł.
Ja rozsypałam na działce pół tony piasku, a pod każdą sadzoną roślinę i cebulkę w dołek sypię ziemię workową wymieszaną z piaskiem i kompostem.
Dario Daria_Eliza na pierwszym zdjęciu jest persikaria 'Red Dragon', a na drugim świecznica, nazwy odmiany niestety nie znam.
A teraz portrety roślin, które jeszcze kwitną.

zawilec japoński 'Pamina'

świecznica nn

orlik ogrodowy

rudbekia trójklapowa

dzielżan ogrodowy

ożota zwyczajna

odętka wirginijska 'Rosea'

aster nowobelgijski 'Boningale White'

kupidynek błękitny

ketmia syryjska 'Purpureus Variegatus'

persikaria nn

werbenia patagońska