Florą malowane 2
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane 2
Z ukrycia zachwycam się hortkami

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alicjo, ty chyba nie widziałaś zaniedbanego ogrodu
Twój prezentuje się bajecznie i bardzo kolorowo, jak na jesień przystało. Wdzięczna ci jestem za opisanie rośliny o nietypowej nazwie dziewięćsił. Spotkałam ją w ubiegłym roku na szlaku w Bieszczadach i totalnie mnie zafascynowała, obfociłam, ale niestety nigdzie nie znalazłam nazwy. Dopiero teraz u ciebie
Czy masz może zdjęcie jak on kwitnie?? Czy od samego początku jest taki "suchołuskowy"?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie piękne masz te zawilce
Ja mam tylko jednego
Diamant Rouge cudna, tez ja mam , ale jeszcze mniejsza, mniej okazała niż u ciebie
Ja mam tylko jednego
Diamant Rouge cudna, tez ja mam , ale jeszcze mniejsza, mniej okazała niż u ciebie
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alu i Elu
bardzo dziękuję za przemiłe spotkanie w cudownym ogrodzie Eli.
Alu
, jak wiesz , spotkanie powtórzyłyśmy u Eli i tym razem nie obyło się bez wyjścia z kolejnymi darami.
Elu
dziękuję za wszystko i za możliwość spędzenia czasu w Twoim zaczarowanym ogrodzie.
Sama nie mogę wyjść z podziwu dla siebie samej, że już zdążyłam znaleźć miejsca i wszystkie te dary posadzić .

Alu
Elu
Sama nie mogę wyjść z podziwu dla siebie samej, że już zdążyłam znaleźć miejsca i wszystkie te dary posadzić .
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Bardzo przepraszam moich przemiłych gości za tak długi brak odpowiedzi. Na usprawiedliwienie podam jedynie fakt, że w miejsce wizyt wirtualnych odbyłam kilka spotkań "w realu".

Odwiedziłam przecudny ogródek ASMY, a w ogródzie mojej mamy ELAM spotkałam się z Ignis05 i JagiS
Odwiedziłam też wspaniałą rabatę bylinową Izaziem (nie mogę sobie wybaczyć że zapomniałam apartatu foto.). U siebie gościłam Madziagos.
No a teraz w końcu znalazłam czas na moich wirtualnych gości
Edyta1 Twoj miskant Memory i rozplenice podbiły moje serce, a hortensji wcale nie masz mniejszych. Jedyne co mogę Ci jeszcze wirtualnie podarować to hortensję dębolistną, która rośnie na działce mojej mamy.

slanka-
Ze względu na finanse w moim ogrodzie wiele roślin jest z supermarketu. Dereniówka to męska robota, nieprawdaż? Pozwalam się więc wykazać mojemu M. Ostatnio zainteresował się też, w podobnej materii, winogronami, które w tym roku obrodziły. Ciekawe czy coś z tego będzie?

Ignis05 Oj jak bardzo się ciesze że udał nam się pogawędzić "na żywo" i
Dla Ciebie moja chyba-Alinka.

klarysa Wielka szkoda, że nam się w tym roku nie udało spotkać. Na nic nie mamy czasu, wszystko w biegu. Dobrze, że chociaż ogród na chwile potrafi zatrzymać czas. Aby do ferii, potem będzie już z górki. Dla Ciebie w Twoich kolorach róża Chopin.

Izaziem Na Twoje pytanie udało mi się szybciej odpowiedzieć bezpośrednio. Dzisiaj był piękny dzień, ale rano często już u nas świat spowity jest mgłą.

Asma Czemu z ukrycia? U mnie zawsze będziesz gościem honorowym.

Nifredli Najbardziej głupio mi, że tak długo nie odpowiadałam na Twoje pytanie. Dziewięćsił kwitnie cały czas. Na początku nie tak "suchołuskowo" Tak wyglądał w sierpniu.

Obecnie choć kwiaty wyglądają jakby były zasuszone to jednak żyją. Co dzień otwierają do słońca, a gdy go nie ma zamykają się. I tak już drugi miesiąc.
Anabuko Cieszę się z Twoich odwiedzin, tym bardziej, że wiem jak zabiegana jesteś między dwoma ogródkami. Do naszych ogródków przyszła kolorowa jesień. Rzeczywiście szkoda, że dzień coraz krótszy.

Odwiedziłam przecudny ogródek ASMY, a w ogródzie mojej mamy ELAM spotkałam się z Ignis05 i JagiS
Odwiedziłam też wspaniałą rabatę bylinową Izaziem (nie mogę sobie wybaczyć że zapomniałam apartatu foto.). U siebie gościłam Madziagos.
No a teraz w końcu znalazłam czas na moich wirtualnych gości
Edyta1 Twoj miskant Memory i rozplenice podbiły moje serce, a hortensji wcale nie masz mniejszych. Jedyne co mogę Ci jeszcze wirtualnie podarować to hortensję dębolistną, która rośnie na działce mojej mamy.

slanka-
slanka-flora pisze:I masz w nim wszystko,co potrzeba;jak w dobrym supermarkecie![]()
Ze względu na finanse w moim ogrodzie wiele roślin jest z supermarketu. Dereniówka to męska robota, nieprawdaż? Pozwalam się więc wykazać mojemu M. Ostatnio zainteresował się też, w podobnej materii, winogronami, które w tym roku obrodziły. Ciekawe czy coś z tego będzie?

Ignis05 Oj jak bardzo się ciesze że udał nam się pogawędzić "na żywo" i

klarysa Wielka szkoda, że nam się w tym roku nie udało spotkać. Na nic nie mamy czasu, wszystko w biegu. Dobrze, że chociaż ogród na chwile potrafi zatrzymać czas. Aby do ferii, potem będzie już z górki. Dla Ciebie w Twoich kolorach róża Chopin.

Izaziem Na Twoje pytanie udało mi się szybciej odpowiedzieć bezpośrednio. Dzisiaj był piękny dzień, ale rano często już u nas świat spowity jest mgłą.

Asma Czemu z ukrycia? U mnie zawsze będziesz gościem honorowym.

Nifredli Najbardziej głupio mi, że tak długo nie odpowiadałam na Twoje pytanie. Dziewięćsił kwitnie cały czas. Na początku nie tak "suchołuskowo" Tak wyglądał w sierpniu.

Obecnie choć kwiaty wyglądają jakby były zasuszone to jednak żyją. Co dzień otwierają do słońca, a gdy go nie ma zamykają się. I tak już drugi miesiąc.
Anabuko Cieszę się z Twoich odwiedzin, tym bardziej, że wiem jak zabiegana jesteś między dwoma ogródkami. Do naszych ogródków przyszła kolorowa jesień. Rzeczywiście szkoda, że dzień coraz krótszy.

- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Co za piękny, sielski obrazek na tej fotce gdzie winogrona górują nad kwiatami 
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Śliczne fotki i piękna ta hortensja dębolistna, ale jak dla mnie, to faktycznie jedynie wirtualnie, bo zapewne przemarzłaby w moim ogrodzie i nie kwitła
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Alicjo
Dziękuję jeszcze raz za przemiłą wizytę i fotki.Pochwalę się ,że ja również zostałam szczęśliwie obdarowana słynnymi lelyjami
Miło było poznać Twoją niezwykłą Mamę elam .Żałuję BARDZO,że nie skorzystałam z zaproszenia i wizyty w elamowym królestwie,że nie spotkałam się w tym wyśmienitym gronie
Fotki jesieni są przepiękne.Czerwień zapala się w wielu miejscach-uwielbiam te ogniste akcenty.
Twoje płonące miejscami ogrodzenie mnie zachwyca
Życzę nam wielu
dni i pięknej dłuuuugiej jesieni 
Dziękuję jeszcze raz za przemiłą wizytę i fotki.Pochwalę się ,że ja również zostałam szczęśliwie obdarowana słynnymi lelyjami
Miło było poznać Twoją niezwykłą Mamę elam .Żałuję BARDZO,że nie skorzystałam z zaproszenia i wizyty w elamowym królestwie,że nie spotkałam się w tym wyśmienitym gronie Fotki jesieni są przepiękne.Czerwień zapala się w wielu miejscach-uwielbiam te ogniste akcenty.
Twoje płonące miejscami ogrodzenie mnie zachwyca
Życzę nam wielu
-
3 KOTY

- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Ogród - Marzenie!
Zmyślne te głazy przy piaskownicy.
A ogród mamy
To są moje klimaty!
Zmyślne te głazy przy piaskownicy.
A ogród mamy
Marta
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
kilka spotkań "w realu"--ale ci fajnie...Ja byłam tylko raz, na takim, i to nie w ogrodzie,Tylko zimą w kawiarence,Też fajnie,alew ogrodach to już coś innego, fajniejszego i to duzo
Twój też jest piękny ogród, nawet bardzo piękny piękny ogród
I jaka hortensja dębolistna ,piękna duża, kwitnąca.
Moja jeszcze nie kwitła.Także na żywo jeszcze nie widziałam jej kwituszków.
Twój też jest piękny ogród, nawet bardzo piękny piękny ogród
I jaka hortensja dębolistna ,piękna duża, kwitnąca.
Moja jeszcze nie kwitła.Także na żywo jeszcze nie widziałam jej kwituszków.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, piękny ten Twój ogród i piękne zdjęcia mgliste
Bardzo spodobały mi się kolorowe plamy na ostatnim foto nie z kwiatów, a z liści - cudo
Bardzo spodobały mi się kolorowe plamy na ostatnim foto nie z kwiatów, a z liści - cudo
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alicjo pełna rehabilitacja, pokazałaś piękny ogród w jesiennej szacie przyćmiony mgłą
Spotkania na żywo to ta dobra strona naszych wirtualnych spotkań. I ja miałam kilka tego lata, a jeszcze parę przede mną.
Serdecznie pozdrawiam!
Spotkania na żywo to ta dobra strona naszych wirtualnych spotkań. I ja miałam kilka tego lata, a jeszcze parę przede mną.
Serdecznie pozdrawiam!
Alu
komputer już działa i mogę oglądać piękną jesień w Twoim ogrodzie. Jesienna szata Twoich krzewów robi wrażenie. Cieszę się, że zdążę to jeszcze zobaczyć na żywo. Zostawcie mi trochę winogron do skonsumowania na surowo, choć przerobionymi ... zimą też nie pogardzę. (Musisz mnie nauczyć wstawiać uśmieszki, tam, gdzie ... miał być uśmieszek).
komputer już działa i mogę oglądać piękną jesień w Twoim ogrodzie. Jesienna szata Twoich krzewów robi wrażenie. Cieszę się, że zdążę to jeszcze zobaczyć na żywo. Zostawcie mi trochę winogron do skonsumowania na surowo, choć przerobionymi ... zimą też nie pogardzę. (Musisz mnie nauczyć wstawiać uśmieszki, tam, gdzie ... miał być uśmieszek).
Pozdrawiam Ela
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Elu czy to taki wypasiony wilczomlecz? Chyba takiego nie widziałam
Jestem przy sadzeniu tulipanów a pogoda sprzyja
Jestem przy sadzeniu tulipanów a pogoda sprzyja
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Przyłączam się do pochwał Twojej hortensji dębolistnej. Na twoim krzewie idealnie widać, jak jej liście podobne są do dębowych. Poza tym jakże cudnie wybarwione.
Na ogród kładzie się jesienna mgła i stwarza refleksyjny nastrój.
Na ogród kładzie się jesienna mgła i stwarza refleksyjny nastrój.