A iryski to chyba Katherine Hodgkin.
Mieszczka na wsi
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mieszczka na wsi
Dorfi - czy Ty przypadkiem nie odwiedzasz forum szyciowego (szyjemy po godzinach), bo i nick kojarzę, i prace?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Odwiedzam, ale ostatnio więcej czytam niż piszę 
- silvarerum
- 1000p

To tak jak ja. Ogród mnie pochłonął. I ravelry. Jaki ten świat małyDorfi pisze:Odwiedzam, ale ostatnio więcej czytam niż piszę
A na Ravelry jesteś pod takim samym nikiem jak tutaj? Idę Cię szukać 
Dzisiaj była piękna pogoda, więc chyba wszyscy ogródkowali
U nas też było ogródkowanie pełną parą. W sobotę kupiliśmy sporo sadzonek bratków i stokrotek, ale nic nie posadziłam bo malowałam donice. Za to dzisiaj z pomocą mojego małego ogrodnika posadziliśmy wszystko. Nie wiem kto bardziej zadowolony - ja czy mały pomocnik
Jutro kolejne malowanie, bo mężowi tak się te donice spodobały, że kupił jeszcze dwie
U nas też było ogródkowanie pełną parą. W sobotę kupiliśmy sporo sadzonek bratków i stokrotek, ale nic nie posadziłam bo malowałam donice. Za to dzisiaj z pomocą mojego małego ogrodnika posadziliśmy wszystko. Nie wiem kto bardziej zadowolony - ja czy mały pomocnik
Jutro kolejne malowanie, bo mężowi tak się te donice spodobały, że kupił jeszcze dwie
- silvarerum
- 1000p

Tak, tylko z dwójką. Już Cię znalazłamDorfi pisze:A na Ravelry jesteś pod takim samym nikiem jak tutaj? Idę Cię szukać
- carterka
- 500p

- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dorfi pochwal się i donicami i bratkami 
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
Dzisiaj młody starszy pisał test 6-klasisty, więc nie poszłam do pracy, bo trzeba było po niego pojechać do szkoły. W czasie testu nie mogłam sobie miejsca znaleźć, więc wzięłam się za malowanie. W trakcie przypomniało mi się o zdjęciu. Akurat w dobrym momencie, bo jedna jeszcze była nieruszona. Macie więc donicę prosto ze sklepu i już przemalowaną.

Będą w nich posadzone cyprysiki, które widać z tyłu. Na razie są tylko wsadzone do innych - mniejszych doniczek, bo nie miałam gdzie ich postawić (tych doniczek, nie cyprysików).
Donice są w 3 rozmiarach. Największe (dzisiaj malowane) na cyprysiki, średnie, w których aktualnie cyprysiki stoją pójdą do ogródka, ale dopiero w maju bo planuję obsadzić je petuniami a na nie jeszcze za wcześnie, a trzecie - najmniejsze stoją na schodach i rosną w nich bratki. Bratki marniutkie, bo to z tych 10-paków za grosze, ale ze dwa tygodnie i się ładnie rozrosną.

I mam pierwszego żonkila
Jak byłam rano w ogródku to był jeszcze w pąkach a jak wyszłam do ogródka po południu to już był rozwinięty

Będą w nich posadzone cyprysiki, które widać z tyłu. Na razie są tylko wsadzone do innych - mniejszych doniczek, bo nie miałam gdzie ich postawić (tych doniczek, nie cyprysików).
Donice są w 3 rozmiarach. Największe (dzisiaj malowane) na cyprysiki, średnie, w których aktualnie cyprysiki stoją pójdą do ogródka, ale dopiero w maju bo planuję obsadzić je petuniami a na nie jeszcze za wcześnie, a trzecie - najmniejsze stoją na schodach i rosną w nich bratki. Bratki marniutkie, bo to z tych 10-paków za grosze, ale ze dwa tygodnie i się ładnie rozrosną.

I mam pierwszego żonkila
Jak byłam rano w ogródku to był jeszcze w pąkach a jak wyszłam do ogródka po południu to już był rozwinięty

- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie sadziłabym cyprysików w półokrągłych donicach - kiedyś będzie trzeba je przesadzić i będzie kłopot z wyjęciem.
Obawiam się, że byłby to wybór pomiędzy donicą a rośliną.
Może cyprysiki po prostu do nich wkładać w doniczkach o innym kształcie?
Obawiam się, że byłby to wybór pomiędzy donicą a rośliną.
Może cyprysiki po prostu do nich wkładać w doniczkach o innym kształcie?
Też o tym myślałam, ale mają ograniczoną wysokość rośnięcia bo stoją pod dachem. Jak urosną za duże będę musiała obcinać im czubki. Myślę, że przy takim cięciu korzenie nie będą się aż tak bardzo rozrastać. Tym bardziej, że nowe donice są dużo większe od donicy, w której zostały kupione. Mają sporo miejsca do czasu osiągnięcia maksymalnej wysokości.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cięcie nie ograniczy przyrostu bryły korzeniowej.
Czyli zostaje patent z wsadzeniem do środka innej donicy.
Dzięki za podpowiedź
Dzięki za podpowiedź
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj.Piękne donice
. W obu wersjach mi się podobają i miałabym kłopot co wybrać
. Wiosna u Ciebie coraz ładniejsza. Pozdrawiam
.
- carterka
- 500p

- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Dorfi witaj w klubie mam 6-klasistów
....myślałam, że tylko ja się tak denerwuje ;)...a młody przyszedł zadowolony, oczywiście żadnego zadania nie pamiętał ;)
Doniczki śliczne Ci wyszły, ja ma zamiar poszaleć też z farbą, bo ławeczkę trzeba odmalować
Doniczki śliczne Ci wyszły, ja ma zamiar poszaleć też z farbą, bo ławeczkę trzeba odmalować
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń