Mój ogród wśród łąk
Re: Mój ogród wśród łąk
Kobea ma już listki właściwe
, heliotrop właściwą rozstawę
, a kociaki słodkie puchacze
. My jakoś nie mamy szczęścia do drzewek owocowych, dwie młode jabłonki chorowały- trzeba było wyciąć, jesienią złamała nam się 5-letnia, dobrze owocująca grusza. Ale nie poddajemy się i sadzimy nowe.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgoś kobea śliczniutka i zdrowiutka
a heliotropy to u wszystkich tak słabo wschodzą. Teraz już wiem dlaczego u mnie na rynku w zeszłym roku za kwitnące heliotropy żądali sobie 5 zeta za sztukę.
Koty takie słodziaki- do wymiziania
Koty takie słodziaki- do wymiziania
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Wysiewy już całkiem spore
a kocie spojrzenia bezcenne
Ściskam gorąco pomimo paskudnej wilgoci za oknem, sypie coś a'la śnieg z deszczem
Ściskam gorąco pomimo paskudnej wilgoci za oknem, sypie coś a'la śnieg z deszczem
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgosiu, siewki ładnie wschodzą, ja jeszcze nic nie posiałam
miłego dnia
miłego dnia
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Małgosiu, bardzo ładne wysiewy, ja może dzisiaj coś posieję!
A kociaki, proszę wymiziaj je
Możesz napisać co to za preparat "pożegnanie z kretem"
Chyba będę potrzebować też coś takiego 
A kociaki, proszę wymiziaj je
Możesz napisać co to za preparat "pożegnanie z kretem"
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu,u mnie tyle samo kopców w ogrodzie co u Ciebie na zdjęciu, katastrofa, u mnie sypie gęsty śnieg, w momencie wszystko zasypane,a już myślałam że pójdę do ogrodu,czekałam aż przestanie padać deszcz,a tu niespodzianka ,deszcz zamienił się w śnieg,pozdrawiam

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dzisiaj było słoneczko. Piękna pogoda zachęcała do spacerów
Przyjechałam szybciej z pracy, pokręciłam się po ogrodzie, pograbiłam troszkę. Dobrze mi teraz...
A ....zapomniałabym się chwalić, że odwiedziłam mój ogrodniczy sklep i zakupiłam mnóstwo nasionek ( starałam się wybierać wśród bylin). I uzupełniłam nasionka warzyw.
Marysiu - kobea szybko kiełkuje, moje 6 sztuk już ma liście właściwe i posadziłam je dziś w osobne pojemniczki, resztę oddam koleżankom, bo nie potrzeba mi tak dużo. Z heliotropem bawię się po raz pierwszy, i są emocje
Nasionka zatrwianu trzymałam dziś w ręku, długo się nad nim zastanawiałam. I nie wzięłam, nie wiem czemu kojarzy mi się z takimi bukietami z zeszłej epoki. Może mi przejdzie ...Uśmiech wywołałaś na mojej twarzy stwierdzeniem, że koty mają takie miny, a Lulka ma wkurzoną
To są koty pozbawione uczuć zaliczanych do negatywnych. Ich kwaśne minki są przeciwieństwem ich serdecznego i ciepłego stosunku do ludzi. "Naklejki" na nie mówimy, bo przyklejają się do wszystkich
Marysiu - Sasanko - Ala to ładne imię
ale ja mam....Małgosia
Pozdrawiam ciepło
Edytko - pewnie, cóż to za ogród bez drzew owocowych. Ileż radości dla nas, dla dzieci zerwać świeży owoc z drzewa, lub krzaczka. Ja mam pecha do drzew czereśni. Na działce, na której postawiliśmy dom, rosły 4 czereśnie. Były posadzone w szpalerze w kolejności owocowania. Niestety, rosły w miejscu, gdzie powinien być podjazd do domu. Szkoda mi ich było, ale cóż poradzić. Posadziłam w innym miejscu kilka czereśni, do tej pory uchowały się 2 drzewka, i szału nie robią
A brzoskwinię masz? Super drzewko, a owoce...mniam.
Aniu - no nie strasz mnie tym słabym wzrostem heliotropu, ja mam nadzieję, że te moje maluszki bedą ślicznymi heliotropami, taki był plan
Dziś kupiłam nasionka farbownika, u Ciebie go chyba widziałam?/
Madziu - dziękuję
Agnieszko - przeraziłaś mnie tymi opadami. Niby wiem, że to dopiero luty, ale....pogoda tak mnie ostatnio rozpieszcza, że nawet nie mam ochoty palić w kominku, za bardzo przypomina to rytuał zimowy
Małgoś - no mnie by paluszki całkiem od swędzenia odpadły, jakbym nie siała. Pomału parapety się będą kurczyły. Dziś posiałam kapustę wczesną
Tereniu - kociaki wymizane, oj jak one to lubią
Martuś - śnieg...no cóż, mamy luty, ale wiem, co czujesz kochana. Ja dziś rozrzucałam po ogrodzie resztki śniegowych , ogrodowych hałd. Może ten śnieg tylko na chwilkę, postraszy i stopnieje. Nie zapowiadali na razie powrotu zimy...
A masz jakiś sposób na krety?
Hiperek sprzed kilku dni, dziś już przekwita

Marysiu - kobea szybko kiełkuje, moje 6 sztuk już ma liście właściwe i posadziłam je dziś w osobne pojemniczki, resztę oddam koleżankom, bo nie potrzeba mi tak dużo. Z heliotropem bawię się po raz pierwszy, i są emocje
Marysiu - Sasanko - Ala to ładne imię
Edytko - pewnie, cóż to za ogród bez drzew owocowych. Ileż radości dla nas, dla dzieci zerwać świeży owoc z drzewa, lub krzaczka. Ja mam pecha do drzew czereśni. Na działce, na której postawiliśmy dom, rosły 4 czereśnie. Były posadzone w szpalerze w kolejności owocowania. Niestety, rosły w miejscu, gdzie powinien być podjazd do domu. Szkoda mi ich było, ale cóż poradzić. Posadziłam w innym miejscu kilka czereśni, do tej pory uchowały się 2 drzewka, i szału nie robią
Aniu - no nie strasz mnie tym słabym wzrostem heliotropu, ja mam nadzieję, że te moje maluszki bedą ślicznymi heliotropami, taki był plan
Madziu - dziękuję
Agnieszko - przeraziłaś mnie tymi opadami. Niby wiem, że to dopiero luty, ale....pogoda tak mnie ostatnio rozpieszcza, że nawet nie mam ochoty palić w kominku, za bardzo przypomina to rytuał zimowy
Małgoś - no mnie by paluszki całkiem od swędzenia odpadły, jakbym nie siała. Pomału parapety się będą kurczyły. Dziś posiałam kapustę wczesną
Tereniu - kociaki wymizane, oj jak one to lubią
Martuś - śnieg...no cóż, mamy luty, ale wiem, co czujesz kochana. Ja dziś rozrzucałam po ogrodzie resztki śniegowych , ogrodowych hałd. Może ten śnieg tylko na chwilkę, postraszy i stopnieje. Nie zapowiadali na razie powrotu zimy...
A masz jakiś sposób na krety?
Hiperek sprzed kilku dni, dziś już przekwita

- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Czerwone dzwony piękne, ale wygrywa kociamber, no co on ma minę 
Pozdrawiam, Iwona.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Małgosiu organizujemy spotkanie w Toruniu - jesteś chętna na kawusię wśród zwariowanych kujawianek?
Wejdź kochana na kujawski http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=84
Wejdź kochana na kujawski http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=84
Ale fajne futrzaki. Dziękuję za odwiedziny i wpisuję się, by regularnie podglądac sąsiadkę 
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgosiu
broń Boże
nie chciałam Cię straszyć ale jak zauważyłam u wszystkich słabo wschodzi. Ja sama nigdy go nie siałam i nie wiedziałam że on taki kapryśny. Nasiona farbownika też kupiłam
oj będzie niebiesko w naszych ogrodach
Pozdrawiam i przesyłam
na Walentynki
Pozdrawiam i przesyłam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam walentynkowo
Edytko - ja mam brzoskwinię 4 lata,w zeszłym roku po raz pierwszy owocowała, przyznam , że ilość owoców mnie zaskoczyła. Do dzisiaj w spiżarce mam kilka słoików z brzoskwiniami.Nie wiem co to za odmiana, ponieważ dostałam maleńkie drzewko od koleżanki, która sama rozmnaża brzoskwinie z ...pestek. Mam jeszcze ochotę posadzić nektarynę.
Iwonko -
Moniś - dziękuję za pamięć, muszę się rozejrzeć w kalendarzu
Aguś - zapraszam sąsiadkę
Aniu - masz rację, on ten heliotrop jest...powolny, teraz jakby stanął w miejscu,
Beatko - moje koty to typowe podwórkowce, myszki mi czasami podrzucają na wycieraczkę, ale nie widziałam, żeby były jakoś szczególnie wypasione
Walentynkowo

i uwaga....mój hiperek wypuścił trzeci pęd kwiatowy
myślałam, że to liście wychodzą, a to niespodzianka

Edytko - ja mam brzoskwinię 4 lata,w zeszłym roku po raz pierwszy owocowała, przyznam , że ilość owoców mnie zaskoczyła. Do dzisiaj w spiżarce mam kilka słoików z brzoskwiniami.Nie wiem co to za odmiana, ponieważ dostałam maleńkie drzewko od koleżanki, która sama rozmnaża brzoskwinie z ...pestek. Mam jeszcze ochotę posadzić nektarynę.
Iwonko -
Moniś - dziękuję za pamięć, muszę się rozejrzeć w kalendarzu
Aguś - zapraszam sąsiadkę
Aniu - masz rację, on ten heliotrop jest...powolny, teraz jakby stanął w miejscu,
Beatko - moje koty to typowe podwórkowce, myszki mi czasami podrzucają na wycieraczkę, ale nie widziałam, żeby były jakoś szczególnie wypasione
Walentynkowo

i uwaga....mój hiperek wypuścił trzeci pęd kwiatowy

- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witaj Małgosiu Walentynkowo
Ozdoba w kształcie serduszka super. brawo
hiperkowi że się postarał , 
Ozdoba w kształcie serduszka super. brawo