Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Milenko! 
Piękne ujęcia Twoich gości
Wspaniałe takie podglądanie,prawda?
Piękne ujęcia Twoich gości
Wspaniałe takie podglądanie,prawda?
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szron w ogrodzie - piękny widok, fajne fotki, pozdrawiam 
Pozdrawiam, Iwona.
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Ja tez uwielbiam się gapić a jeszcze jak ptaszyny mają napełnione brzuszki to podwójna radość.akl62 pisze:Fajne zdjęcia. Karmnik jest jak akwarium lub ogień w kominku. Godzinami można się gapić.
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Witajcie w wiosenne, grudniowe popołudnie
Kontynuując moje zapiski z serii przepowiedni pogodowych "od Łucji do wigilii" - wczoraj pogoda była identyczna jak 13-ego, temperatura ok. -1 - 0 w ciągu dnia i słonecznie. Dziś słonko przed południem za chmurami, ale cieplej - w tej chwili + 3; cały dzień sucho i przyjemnie - zatem marzec powinien być ciepły. Pół godziny temu niebo rozjaśnione słońcem, niestety u mnie o tej porze roku po 14:30 już schodzi za górę
Aniu - mamy w B-cach wujka - złotą rączkę, zrobił kilka takich z resztek, a ja się cieszę jak dziecko, bo ta miejscówka bardzo ptakom podpasowała
Dorzucam 3 garście słonecznika i wystarcza to w ciągu dnia na 2-3 godziny, co chwilę ktoś przylatuje (głównie sikorki).
Aguś - dziś karmnik odwiedził dzięcioł zielonosiwy, niestety był strasznie krótko i nie zdążyłam zrobić zdjęcia.
Bogusiu - karmnik to korzyść zdecydowanie podwójna - ptaki mają co jeść, a my mamy radochę jak małe dzieci
Martuś - stołówka wreszcie pełna, karmnik na płocie od strony tuj sąsiadów odwiedzają pojedyncze sztuki, a w tym ruch jak na Marszałkowskiej
O dziwo - nowe miejsce jest mniej bezpieczne dla ptaków - większa szansa, że po płocie zaczai się jakiś zbłąkany kot, ale widać ptaki mają inną logikę 
Joasiu - przy tak wysokich temperaturach myślę, że nie zaszkodzi, choć na pewno lepiej, aby leżała śniegowa kołderka
Agaciu - hehe "country geographic..." czasem jest lepsze niż wszelka egzotyka, bo nasze i swojskie
Kasiu - też bym nie wiedziała, gdyby się tutaj nie pojawiały i gdyby nie moja chęć ich identyfikacji. Z biologii to wspominam genetykę, której za nic w świecie nie mogłam pojąć i do dziś się zastanawiam jakby miało mi się to w życiu przydać?
Jadziu - zima jest okropna, ale odkąd mieszkam na wsi, o dziwo łatwiej mi ją przetrwać. Jak każdy odliczam dni do wiosny, ale trzeba szukać uroków zimy, żeby nie zwariować
Zawsze coś tam się znajdzie
Aniu - święta prawda z tym porównaniem do akwarium
Madziu - już pisałam u Ciebie - hipek rośnie dosłownie w oczach
Dziś już ma jakieś 35-40 cm wysokości. Okręcam doniczkę, bo strasznie go wygina do światła.
Aniu - oj tak, możliwość obserwacji ptaków to coś wspaniałego. Tylko jeśli będą tyle jadły, to muszę chyba zrobić jakieś hurtowe zakupy słonecznika...
Iwonko - dziękuję i też pozdrawiam
To jeszcze trochę Was pozanudzam
Sikorkom nie przeszkadzało, że stałam jakieś 5 metrów od karmnika. Żałuję, że nie zdążyłam sfotografować dzięcioła zielonosiwego, przepiękny ptak
Nie mam 100% pewności, czy to on, był to ptak odrobinę większy od kosa, ale bardziej "smukłej" budowy ciała, zabarwienie żółto-zielone, bez charakterystycznej czerwonej "czapeczki", tak jak ten z drugiego zdjęcia z podanego linku.

Aniu - mamy w B-cach wujka - złotą rączkę, zrobił kilka takich z resztek, a ja się cieszę jak dziecko, bo ta miejscówka bardzo ptakom podpasowała
Aguś - dziś karmnik odwiedził dzięcioł zielonosiwy, niestety był strasznie krótko i nie zdążyłam zrobić zdjęcia.
Bogusiu - karmnik to korzyść zdecydowanie podwójna - ptaki mają co jeść, a my mamy radochę jak małe dzieci
Martuś - stołówka wreszcie pełna, karmnik na płocie od strony tuj sąsiadów odwiedzają pojedyncze sztuki, a w tym ruch jak na Marszałkowskiej
Joasiu - przy tak wysokich temperaturach myślę, że nie zaszkodzi, choć na pewno lepiej, aby leżała śniegowa kołderka
Agaciu - hehe "country geographic..." czasem jest lepsze niż wszelka egzotyka, bo nasze i swojskie
Kasiu - też bym nie wiedziała, gdyby się tutaj nie pojawiały i gdyby nie moja chęć ich identyfikacji. Z biologii to wspominam genetykę, której za nic w świecie nie mogłam pojąć i do dziś się zastanawiam jakby miało mi się to w życiu przydać?
Jadziu - zima jest okropna, ale odkąd mieszkam na wsi, o dziwo łatwiej mi ją przetrwać. Jak każdy odliczam dni do wiosny, ale trzeba szukać uroków zimy, żeby nie zwariować
Aniu - święta prawda z tym porównaniem do akwarium
Madziu - już pisałam u Ciebie - hipek rośnie dosłownie w oczach
Aniu - oj tak, możliwość obserwacji ptaków to coś wspaniałego. Tylko jeśli będą tyle jadły, to muszę chyba zrobić jakieś hurtowe zakupy słonecznika...
Iwonko - dziękuję i też pozdrawiam
To jeszcze trochę Was pozanudzam

- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Milenko, odwiedziła karmnik sójka, wrzuć rodzynki i orzechy włoskie rozdrobnione, będzie wdzięczna.
A róża w cukrze śliczny widok. Na zdjęciu oddaje swoje piękno.
A róża w cukrze śliczny widok. Na zdjęciu oddaje swoje piękno.
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Super te Twoje sikorki
, moje strasznie płochliwe...może dlatego że miastowe
.
U mnie karmnik na balkonie ma miejsce, ale sikorki nawet przez firankę podglądane uciekają w te pędy jak tylko coś drgnie
U mnie karmnik na balkonie ma miejsce, ale sikorki nawet przez firankę podglądane uciekają w te pędy jak tylko coś drgnie
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Super ujęcia
Ja się trochę obawiam powiesić karmnik, bo u sąsiadów jest bardzo łowny kot, który lubi u mnie przesiadywać. A uwielbiam obserwować ptaki.
Ja się trochę obawiam powiesić karmnik, bo u sąsiadów jest bardzo łowny kot, który lubi u mnie przesiadywać. A uwielbiam obserwować ptaki.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Milenko jakie cudne te ptaszki. Niestety ornitolog ze mnie żaden i oprócz gołębia, wróbla i sroki ciężko zidentyfikować te bardziej skrywające się w koronach drzew.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Milenko zgubiłam Cię na bardzo długo i dopiero dzisiaj konsekwentnie zaczęłam szukać, bo chciałam napisać o awatarku i znalazłam pieseczka, który zastąpił salamandrę. Obejrzałam śliczne zdjęcia, wianki i ptaszki. Moje jeszcze nie przychodzą do stołówki chociaż jest już zaopatrzona. Mam parę sójek które intensywnie zaglądają do naszych sadów z pobliskiego zagajnika, podobno jajka innym ptakom kradną paskudy!
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Karmnik
i u mnie zrobił się większy ruch.
Zdjęcia oszronionego świata rewelacyjnie.
Jestem ciekawa czy przepowiednie z pogodą się sprawdzą
Zdjęcia oszronionego świata rewelacyjnie.
Jestem ciekawa czy przepowiednie z pogodą się sprawdzą
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
MIlenko jaka śliczna jest ta sikorka modra z pierwszej fotki, u mnie jest ich niewiele ale czasem się pokazują, piękne fotki, dzięcioły u mnie tylko te zwykła w czapkach
, a to u ciebie w ogrodzie był dudek? Dobrze pamiętam?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Milenko, śliczni goście odwiedzają Twoje karmniki 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Milenko jak zawsze zachwycające zdjęcia ptaków.... one dosłownie jakby czekały, kiedy cykniesz im fotkę