Pozdrawiam ciepło, miłego dnia
Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
Ewuś wpadłam z kawką, wilczomlecz prawdziwa perełka

- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu, spacer pierwsza klasa
Wysokie rośliny dają efekt tajemniczości i wzbudzają ciekawość, co też kryje się za zakrętem. Czym wysypane masz ścieżki? Widzę, że róże pięknie kwitną a wilczomlecze też bardzo lubię, jeden mam taki o zielono-złotych liściach (rośnie w dużą kępę) a drugi prawie bordo. Ptaszek wygląda mi na kowalika
Pozdrowienia!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Ewuś. Piękne różyczki. Dobrze Ci się trzymają. Miskant też piękny. Tak ślicznie wybarwiony. Faktycznie dużo musisz wody lać
Bo oznak suszy u Ciebie nie widać. Bardzo fajne są też Twoje ogrodowe ścieżki. Miłego dnia 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
ANECIU witaj kochana ,ja już po kawce ,odpisuję dopiero po przyjściu z ogrodu .Ostatnio slabo się ze wszystkim wyrabiam .Ja też Cię pozdrawiam i życzę słoneczka .
ZUZANKO moje ścieżki nie są niczym wysypane ,takie mają być .Tylko roboty z nimi trochę ,bo nie lubię ,jak na nich zielsko rośnie ,ale za to można chodzić boso ,co jest bardzo miłe .Muszę sprawdzic tego ptaka ,ale mi się wydaje ,że kowalik jest grubszy
MADZIU juz ostatnio ,to się napodlewałam tyle,że nie mogę na konewki patrzeć .Całe szczęście ,że już chłodniej .Utrzymać tyle zieleni przy życiu na tym moim piachu ,to niezły wyczyn
ZUZANKO moje ścieżki nie są niczym wysypane ,takie mają być .Tylko roboty z nimi trochę ,bo nie lubię ,jak na nich zielsko rośnie ,ale za to można chodzić boso ,co jest bardzo miłe .Muszę sprawdzic tego ptaka ,ale mi się wydaje ,że kowalik jest grubszy
MADZIU juz ostatnio ,to się napodlewałam tyle,że nie mogę na konewki patrzeć .Całe szczęście ,że już chłodniej .Utrzymać tyle zieleni przy życiu na tym moim piachu ,to niezły wyczyn
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Ewuś, świetne masz te ścieżki i roślinność przy nich zgromadzoną
ptaszek bardzo ładnie wyszedł, normalnie portretowy egzemplarz

ptaszek bardzo ładnie wyszedł, normalnie portretowy egzemplarz
Pozdrawiam, Agata.
- ewa_rozalka
- 1000p

Elciu we dwie mówicie ,że kowalik ,to już dalej nie szukam.U mnie zadomowiły się na dobre
Agatko moje ścieżki ,są takie jak powinny być w ogrodzie takim jak mój ,Wypasionych dodatkow u mnie nie znajdziesz .Dziękuję Ci za pochwalenie urody kowalika w jego imieniu

a dziś zdjęcia różyczek
Purple Rain

Augusta Luisa

Benjamin Britten

nn

Heidi Klum

Westerland

Bernstein

Akropolis

Munstead wood

Kent

Agatko moje ścieżki ,są takie jak powinny być w ogrodzie takim jak mój ,Wypasionych dodatkow u mnie nie znajdziesz .Dziękuję Ci za pochwalenie urody kowalika w jego imieniu
a dziś zdjęcia różyczek
Purple Rain

Augusta Luisa

Benjamin Britten

nn

Heidi Klum

Westerland

Bernstein

Akropolis

Munstead wood

Kent

Ewuś mam taki atlas zwierząt europejskich i porównałam, także na pewno kowalik, szkoda, że pomiziać sie nie da
.
- ewa_rozalka
- 1000p

Eluś ja mam ich bardzo dużo ,szkoda że wcześniej mi nie przyszło do głowy zrobić zdjęć innym ptakom .
nawet zaczęły się pokazywać wróble ,a już ubolewałam ,że ich nie mam .Wstyd się przyznać ,nie powinnam tego wyjawiac publicznie ,ale u mnie ptasia stołówka wciąż pełna .Jakoś tak wyszło ,że wciąż je karmię
Niedługo sama będę musiała polować na robale
Alunia bardzo Ci dziękuję i cieplutko pozdrawiam
nawet zaczęły się pokazywać wróble ,a już ubolewałam ,że ich nie mam .Wstyd się przyznać ,nie powinnam tego wyjawiac publicznie ,ale u mnie ptasia stołówka wciąż pełna .Jakoś tak wyszło ,że wciąż je karmię
Alunia bardzo Ci dziękuję i cieplutko pozdrawiam
A kota się nie boją?
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Rozalko, mam coraz większą słabość do takich róż jak KENT. CZY twoja nn to nie jest ASCOT? W tym roku fotografowałam ją bez końca, zafascynowana kolorem, kształtem kwiatów, więc może już wszędzie ją widzę
Ścieżki tworzą atmosferę Twojego ogrodu i zaciekawiają, co jeszcze tam pięknego znajdziemy?
- ewa_rozalka
- 1000p

ELU u mnie naprzeciwko karmnika jest ławka ,moje koty często tam siedzą i obserwują karmnik ,ale ptaki wcale się ich nie boją ,ludzi zresztą też nie za bardzo .Sypię im słonecznik ,to zawsze puknę dwa razy miarką ,a one przylatują .Koty czasem udają ptaki i ładują się do karmnika ,ale jak tylko mnie zobaczą ,to od razu w nogi .
IRMINKO moja nn ,była mi znana z nazwy ,ale skleroza mnie dopadła i zapomniałam .Ona wygląda ,jak Margo Koster ,tylko kolorem się różni .Ascot ma duże kwiaty ,a ta ma malutkie .Błąka mi się coś po głowie ,ale nie mogę sobie przypomnieć.Dzięki ,za miłe odwiedziny

IRMINKO moja nn ,była mi znana z nazwy ,ale skleroza mnie dopadła i zapomniałam .Ona wygląda ,jak Margo Koster ,tylko kolorem się różni .Ascot ma duże kwiaty ,a ta ma malutkie .Błąka mi się coś po głowie ,ale nie mogę sobie przypomnieć.Dzięki ,za miłe odwiedziny
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Ewuś ależ piękności pokazujesz
Róże obłędne
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ewo po tygodniu nieobecności wiedziałam gdzie zaglądnąć. Róże przepiękne. Spacer ścieżką z jesiennymi widokami ciekawy.