...::Ogród Marii Cześć 2::...
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ...::Ogród Marii Michalskiej Cześć 2::...
No to cierpliwie poczekam na ten wysyp kwiatowy.
. Pozdrawiam. 
Witaj Zeniu jak miło że się odezwałaś .Kwiaty dopiero się wysypią. Tulipanów mam małą kępkę może powiększę jak doczekam jesieni.Najgorsze to że zaginęła mi żurawka "tiarela" od Ciebie tak się nią cieszyłami nie wiem co się podziało . Taka biała ale pojadę może na targi do Krakowa to może kupię. Nie jestem jeszcze pewna bo mój syn do końca nie powie czy pojedzie.Napiszę jak się coś uda.

- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie
Wyjazd się odbył? Będzie fotorelacja? A co słychać na pani pięknej działeczce?
Pozdrawiam cieplutko!
Bogusia
Wyjazd się odbył? Będzie fotorelacja? A co słychać na pani pięknej działeczce?
Pozdrawiam cieplutko!
Bogusia
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu...u mnie po mimo lekkiej zimy także kilka żurawek się zmarnowało i to bezpowrotnie.
. Ciekawe jaką żurawkę ci wysłałam .Ja w ogóle nie pamiętam abym ci wysyłała
,nie zapisuję a pamięć jest zawodna.
.Pozdrawiam seredecznie. 
Witaj Zeniu ale ja pamiętam że miałam od Ciebie. To była taka z białymi puszystymi jak kotki. Może i u Ciebie wypadła. pozdrawiam serdecznie.

Dzisiaj posadziłam kilka pomidorów mimo że zapowiadają przymrozki.Resztę jeszcze pozostawiłam na balkonie .Zobaczymy jakiego figla wypłata pogoda.

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Ja jeszcze nie wysadziłam, bo ponoć ma być minus. Nie wysiewałam w tym roku dużo
to nie chcę ich stracić. Byłaś na wystawie .?
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu tak myślę, że to brak zimy, śniegu zaszkodził żurawkom, niektóre moje bardzo ciężko startowały a na jedną jeszcze czekam.
Pozdrawiam serdecznie
TAK jest dużo niespodzianek w roślinach.Mało było kwiatów żonkili,spróbuję teraz zasilić a by zawiązały kwiaty na przyszły rok.Bzy też mają niewiele kwiatów.Co nieco kwitnie ,najładniejszy też jest lilak chiński.Za chwilę będzie kwitł lilak mayera ma dużo kwiatów. 
Alu niestety nigdzie nie byłam bo byłam i jestem chora ,jutro idę jeszcze raz do lekarza nie wiem czy nie mam zapalenia oskrzeli i na domiar złego pozbyłam się pewnej części zębów i jestem w kłopocie..Do tego ta wariacka pogoda brak słów.
-- 17 maja 20150000001523k1510 --
Ewo rzeczywiście moje żurawki też są marne.
-- 17 maja 20150000001523k1510 --
Ewo rzeczywiście moje żurawki też są marne.
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Marysiu u mnie też jeden 'pąk' na bzie mayera od Ciebie

Jolu u mnie mayer jest już olbrzym muszę go zmniejszyć.Musisz go troszeczkę przycinać to się zagęści.

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marysiu jak zdrówko? Masz rację z tą pogodą.Dziś u mnie był upał,ze więcej siedziałam w domu niż na polu, bo się nie dało. To życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Ja już mam uczulenie na słonce.

Alu ja ostatnio mam za wiele dolegliwości i nie wiem czy to pogoda czy "dojrzałość" starcza. Odzywają mi się ostrogi w jednej stopie tak strasznie piecze i boli pod poduszkami od palców.A może to reumatyczne zmiany?????. Akuratnie posadziłam resztę pomidorów wychowanych przez siebie. Jest ich 50 i dobrze że spadł oczekiwany deszcz. Wcześniej dokonałam oprysku na mszyce o wydłużonym działaniu. Już wszystko się wchłonęło bo nie mogłam patrzeć na rozwój nie tylko mszyc ale i zwijek różanych a także zauważyłam na różnych krzewach i różach że po prostu wzrosty omdlewają i żółkną. Ja te części obcinam ale czy to ustanie zobaczymy. To może też być schorzenie grzybowe.Czy zauważyłaś coś u siebie takiego ??????
-
Magdula141

- Od: 7 mar 2007, o 13:21
Witaj Marysiu
Marysiu jestem ciekawa jak Twoje różyczki , wcześniej pisałaś że coś marnieją.Marysiu u mnie róże pięknie przeżyły zimę dostały piękne zielone listki ,a póżniej te listki i łodygi zaczęły czernieć. 7 róż od strony ulicy rosnąc w rzędzie zczerniało
Dalsze róże rosnące w tym samym rzędzie są piękne ,mają pąki.Dzisiaj wszystkie obcięłam aż do żywej tkanki-zielona gałązka.
Marysiu czy u Ciebie też tak było?
Marysiu współczuję Ci w sprawie ostrogi .Ten wie co to za uciążliwość i ból kto to przeszedł.Jutro wieczorkiem napiszę Ci na p.w. Może akurat Ci pomogę radą.
Pozdrawiam ciepło

Marysiu jestem ciekawa jak Twoje różyczki , wcześniej pisałaś że coś marnieją.Marysiu u mnie róże pięknie przeżyły zimę dostały piękne zielone listki ,a póżniej te listki i łodygi zaczęły czernieć. 7 róż od strony ulicy rosnąc w rzędzie zczerniało
Marysiu współczuję Ci w sprawie ostrogi .Ten wie co to za uciążliwość i ból kto to przeszedł.Jutro wieczorkiem napiszę Ci na p.w. Może akurat Ci pomogę radą.
Pozdrawiam ciepło