Wielkanocnik w świetnym kolorze.
Betonowy balkon w środku miasta
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Betonowy balkon w środku miasta
Zefirant wnet zakwitnie
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Janku. U Ciebie też pięknie i kolorowo
Justynko, dziękuję za odwiedziny, też u Ciebie byłam i bardzo mi się spodobało
Wczoraj wysiałam kolejną partię nasion w tym wilca, nasturcję i godecję. Godecja w zeszłym roku zupełnie mi się nie udała, ale zostały nasiona więc spróbowałam po raz drugi. Będę ją uprawiać w jednej z donic na zewnątrz barierki, gdzie jest najwięcej słońca, zobaczymy, czy coś to da.
Miłej niedzieli.
Justynko, dziękuję za odwiedziny, też u Ciebie byłam i bardzo mi się spodobało
Wczoraj wysiałam kolejną partię nasion w tym wilca, nasturcję i godecję. Godecja w zeszłym roku zupełnie mi się nie udała, ale zostały nasiona więc spróbowałam po raz drugi. Będę ją uprawiać w jednej z donic na zewnątrz barierki, gdzie jest najwięcej słońca, zobaczymy, czy coś to da.
Miłej niedzieli.
- janek45

- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Te Pelaśki Magdo pięknie kwitną ,Wielkanocnik jest bardzo piękny chyba będe musiał od ciebie po papugować troszkę 
Czy wielkanocnik, to jakiś kuzyn grudnika?
Przepięknie kwitnie!
Na tych zdjęciach już zapachniało latem...
A nasturcję i wilca wysiałaś w domu, czy już na balkonie?
Na tych zdjęciach już zapachniało latem...
A nasturcję i wilca wysiałaś w domu, czy już na balkonie?
- Magdallena
- 1000p

Ewo, mam po raz pierwszy wielkanocnika. Jak kupowałam, to byłam przekonana, że to grudnik
Dopiero w domu doczytałam, że to tzw. kaktus wielkanocny. Grudnik to kaktus bożonarodzeniowy. Pewnie to ta sama grupa ale różnią się wyglądem i terminem kwitnienia. Tyle mądrości z neta. Zobaczymy jak się sprawuje w uprawie. Po tym, jak zamordowałam dwie calathee, kilka fittoni, krotona, gardenię i kilka innych, mój entuzjazm w stosunku do nowych roślin domowych jest umiarkowany.
Nasturcję i wilca posiałam do tych nieszczęsnych doniczek torfowych, które co prawda szybko wysychają ale są MAŁE
i prawie nie zajmują miejsca. Ponieważ wilec nie lubi przesadzania, musiałabym go od razu posiać do skrzynki i miałabym się z pyszna, gdyby przyszedł przymrozek i musiałabym wnieść je do mieszkania 
Janku, Twoje jaskry nie dają mi spać
Nie wiem, czy nie ulegnę pokusie i ich nie kupię...
Nasturcję i wilca posiałam do tych nieszczęsnych doniczek torfowych, które co prawda szybko wysychają ale są MAŁE
Janku, Twoje jaskry nie dają mi spać
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Coraz bardziej kolorowo u Ciebie 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madziu jakoś nie mogę zakumać gdzie ty chcesz powiesić te skrzynki
dasz fotkę?
Ja też będę musiała zaopatrzyć się w trytki bo o ile duże skrzynki miałam powieszone normalnie z boku balkonu na zewnątrz (pod nimi na dole jest trawnik) to z przodu balkonu bałam się wieszać doniczki bo jakoś wbiłam sobie do głowy że spadną i kogoś uszkodzą bo akurat pod nimi by był chodnik i miałam je zawieszone do środka balkonu
ale nie będę sobie zabierać miejsca i wolę je dać "normalnie" ale dodatkowe zabezpieczenie w postaci nieśmiertelnych trytek powinno zapewnić mi spokój ducha
Obwiąże ile się da
PS Wielkanocnik śliczny
Ja też będę musiała zaopatrzyć się w trytki bo o ile duże skrzynki miałam powieszone normalnie z boku balkonu na zewnątrz (pod nimi na dole jest trawnik) to z przodu balkonu bałam się wieszać doniczki bo jakoś wbiłam sobie do głowy że spadną i kogoś uszkodzą bo akurat pod nimi by był chodnik i miałam je zawieszone do środka balkonu
PS Wielkanocnik śliczny
- Magdallena
- 1000p

Moniko, to jest zdjęcie balkonu. Tam są dwie kratki. Za tą po prawej stronie, na barierce, na zewnątrz w 2013 miałam 60 cm skrzynkę. Barierka po lewej stronie była niezagospodarowana, bo ciężko było się do niej dostać - z jednej strony kratka, z drugiej ściana.

Zdjęcie dla jasności jest archiwalne.
Myślę, że z zastosowaniem kombinatoryki poprzecznej uda mi się tam umieścić skrzynkę. Skrzynki nie powinny spaść, ale zawsze, dla spokoju ducha, jak piszesz, dodatkowo je zabezpieczam.

Zdjęcie dla jasności jest archiwalne.
Myślę, że z zastosowaniem kombinatoryki poprzecznej uda mi się tam umieścić skrzynkę. Skrzynki nie powinny spaść, ale zawsze, dla spokoju ducha, jak piszesz, dodatkowo je zabezpieczam.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aaaaaa, to już kumam
Racja, upychaj ile się da, wolna przestrzeń nie może się marnować
Racja, upychaj ile się da, wolna przestrzeń nie może się marnować
- cuxia
- 200p

- Od: 7 maja 2012, o 12:42
taaa wolna przestrzeń na naszych balkonach to element zbędny i niepotrzebny całkowicie hehehehe
A opaski z pewnością utrzymają doniczki, moje trzymają od zeszłego roku, bo leń jestem i mi się nie chciało ich na zimę zdejmować 
Pozdrawiam, Kamila 
- Magdallena
- 1000p

Kamila, Monika, zgadza się! Wolna przestrzeń na wagę złota więc trzeba ją maksymalnie wykorzystać
I jeszcze tu chciałam dać skrzynkę na zewnątrz. Nie mam pod ręką lepszego zdjęcia. To jest front balkonu z barierką pośrodku. Tej maty już nie ma, zdjęłam ją, jak się zorientowałam, że blokuje cenne światło. Na dolnej ramie tej barierki, po zewnętrznej stronie balkonu planuję właśnie powiesić kolejną skrzynkę. Sami widzicie, że to będzie karkołomne zadania, ale ludzie jakoś mają w tych miejscach pięknie ukwiecone skrzynki, więc i ja dam radę

I jeszcze tu chciałam dać skrzynkę na zewnątrz. Nie mam pod ręką lepszego zdjęcia. To jest front balkonu z barierką pośrodku. Tej maty już nie ma, zdjęłam ją, jak się zorientowałam, że blokuje cenne światło. Na dolnej ramie tej barierki, po zewnętrznej stronie balkonu planuję właśnie powiesić kolejną skrzynkę. Sami widzicie, że to będzie karkołomne zadania, ale ludzie jakoś mają w tych miejscach pięknie ukwiecone skrzynki, więc i ja dam radę

-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Pewnie, że dasz radę.
Ukwiecona skrzynka przyciągnie wzrok.
Ukwiecona skrzynka przyciągnie wzrok.
Ja postuluję, żeby ktoś Ci robił zdjęcia z procesu wieszania.
Tak sobie myślę, że jeszcze gimnastyki akrobatycznej na tym forum nie było.
A na tym poprzednim zdjęciu gdzie jest cały balkon, to co to za roślina w prawym dolnym rogu, takie duże liście?
A na tym poprzednim zdjęciu gdzie jest cały balkon, to co to za roślina w prawym dolnym rogu, takie duże liście?
- Magdallena
- 1000p

- cuxia
- 200p

- Od: 7 maja 2012, o 12:42
Ahaha uwierz, że akurat jak będziesz je wieszać sąsiedzi zaczną wychodzić wieczorem z psami masowo
Ja tam miałam wczoraj:P Dziwili się czemu w zębach trzymam latarkę:P No ale jak inaczej wydłubać nasiona
Proponuję godzinę 24, bo u mnie jeszcze o 22 i później było tłoczno 
Pozdrawiam, Kamila