Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

:wit Hej Jagi. To ja.... kolejna córka marnotrawna, która nie wyrabia na zakrętach codzienności i już od co najmniej 30 minut powinna grzecznie ładować akumulatory na kolejny zakręcony dzień. Na Twoim płocie wiszę każdego dnia choć przez chwilkę, z nadzieją wypatrując Wicka i podziwiając zieleniące się i rozkwitające pokoje.
Proszę więc, ułaskawmy ich! Niech się cieszą ślimaczą radością życia!
A najlepiej, Jagi upleć im lektykę z narcyzowego warkoczyka i wywieź do Filozofa.
Ja swoje dzisiaj ułaskawiłam. ;:172 Zorganizowałam im wycieczkę lotniczą lotem koszącym w głąb lasu. ;:173 Wiem, wiem.... i tak wrócą. Ale zajmie im to jakiś tydzień. ;:306
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagodo ...bywam , podczytuję , ale ...normalnie nie wyrabiam na zakrętach ...jak nie w ogrodzie ozdobnym , to siedzę z łopatą i sadzę pomidory w szklarenkach . Wykąpana , odświeżona siadam do kompa , by skrobnąć kilka słów .
Faktycznie twoje kociambry wszędzie można spotkać ...to i zapewne nornic nie masz - bo ślimakiem na pewno pogardzą .
W rzeczy samej to zbliżenie w uścisku - ślimaczego pocałunku jest przepięknie uchwycone ...ale nie pałam miłością do tych zwierzątek - ani na talerzu - ani w ogrodzie . Dobrze ,że ich nie mam ...prawdę mówiąc raz do mnie przybyły jako " gratis " do sadzonek ...nie zauważyłam , że są przyssane do dwóch doniczek . Rano chciałam posadzić rośliny ...a w tych dwóch doniczkach -- ;:oj nie ma ani liliowca , ani hosty ...zeżarły w ciągu nocy ... Wzięłam to paskudztwo nagie , obślizgłe i ...reszty Ci oszczędzę ...bo mój Kazan nawet uciekł .
Wypieszczone masz rabatki , jak i trawniczek ...a kwitnienia ...chwilo ...trwaj ... ;:224 by zawsze był maj ...czego życzę Tobie i sobie ... :wit
Pozdrawiam ... ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, agapanty dają czadu ;:172
W tym roku będę podziwiać Twoje, bo moje malizny ledwo wystawiają listki na wierzch...pewnie marne szanse na kwiaty..? ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Rudej 2011 i Constancji mam chyba zajęcie na cały sezon: zbieranie ślimaków z działek i lasów.
No cóż, moja kariera na Forum nie jest zbyt oszałamiająca, wręcz zaczyna się ślimaczyć...
A zapowiadało się tak obiecująco, od intrygującego kryminału, a teraz... co? ;:222
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie w bardzo dobry dzień :!:
Nadeszła przesyłka od Marysi - Mufki :heja. To nie do wiary, jak się człowiek cieszy roślinami, no chyba bardziej, niż wygraną w Totka ;:306.

Odpowiedziałam Wam wczoraj, ale złośliwy internet przywalił mi fangę w nos ;:307. I co mu zrobisz :evil:.

Lisico, znam takich, którzy ślimaki biorą po prostu pod but :!:
Ale niech tam, póki winniczki są tylko dwa, mogę je wielkodusznie ułaskawić... rzutem za płot ;:306. Warkoczyka wszakże nie dam, musiałabym te włoski wyrwać z cebulkami ;:306.

Ruda ;:oj, ale masz plagę egipską z tymi luzytańskimi. W porównaniu z nimi winniczki, to cudo... I jak sobie z nimi bez Lisicy radzisz :?:
A tak w ogóle, nie rozpraszaj się tawułami, tylko patrz i wybieraj, co byś chciała ;:306.

Constancjo, Twoją metodę pozbycia się ślimaków stosuje Filozof, a potem bacznie śledzi (po glutach na betonie), którędy do niego wracają... ;:306

Jagódko biedna, zapracowana, a jednak wpadłaś ;:180. Odsapnij sobie, choćby przy komputerze. Ślimaków nie znoszę od kiedy (nie zauważony przeze mnie) winniczek na moich oczach wrąbał cały krzaczek dzwonka karpackiego :shock:. A ja myślałam, że mi na wzrok padło ;:306.

Robaczku, do agapantów trzeba cierpliwości. Mój biały zakwitnie po trzech latach nieróbstwa. A niebieskie - co roku biją swoje własne rekordy w ilości kwiatów. Ale tego lata - będą dzielone, ponieważ rozsadziły donice :shock:.

Lisico, c'est la vie, ale za to jakie świetne kobitki poznasz ;:215.
A nawiasem, co mam zrobić z milionami siewek kosmosu w Twoim Baden-Baden ;:218.

Drobny prezencik.

Obrazek

Zmitrężyłam pół dnia na rynku (w soboty - Sodoma z Gomorą :evil:), czas do ogrodu - Jagoda
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Jagódko czy łapiesz popołudniową drzemkę ?
Obrazek
Kocham wszystkie rudzielce ;:306
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witam
Byłaby spokojna niedziela, ale nie jest.
JagiS pisze: A nawiasem, co mam zrobić z milionami siewek kosmosu w Twoim Baden-Baden ;:218.
Czy to nie skandal? Najbardziej oryginalny fragment zielonych pokoi nie dość, że jeszcze nie zaplanowany, ;:222 to na dodatek zarasta jakimś kosmosem!
A co na to styliści ogrodowi i dyktatorzy mody? Może rozpiszemy konkurs?
Ja chętnie wezmę w nim udział, ale mój pomysł już znacie: kapustki ozdobne. ;:226
Ale może zajęłabym chociaż ostatnie, zaszczytne miejsce...? ;:170
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Hej Jaguś - pada u Ciebie? U nas ranek był pogodny i trudziłam się niedzielnie nad kopcem kompostowym - bo wymyśliłam sobie ogórasy własne w tym roku :lol:
Te kosmosy z Baden-Baden to chętnie przygarnę - bo uwielbiam te pastelowe, delikatne kwiatuszki...
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagi dzielisz kosmosami?
To ja też chętnie przygarnę ;:306

Buzaki deszczowe dzisiaj ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jagi, ty pleciesz narcyzowe warkoczyki, a ja związuję w kucyki.
Zdjęcie ślimaków bobmbowe. U mnie grasuje bezskorupkowe obrzydlistwo w ilościach hurtowych.
Aż mnie zmroziło, kiedy przeczytałam, że na trzy hortensje zapadł wyrok, ulga że nie trafią na kompostownik tylko w inne miejsce i do donic. Jako ogrodnik-żółtodziób mam problem z wyrzucaniem z ogrodu roślin, znajduję jeszcze wolne miejsce na posadzenie nowych, ale to się już powoli kończy i chyba niedługo przestanę kupować. A tyle jeszcze chciejstw na liście.
Po deszczu wszystko ruszyło z kopyta, fajnie że rabaty zaczęły się już budować w pionie, niech się mury pną do góry. U mnie dzisiaj też padało, deszcz i grad.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Rabatki coraz barwniejsze, jak widzę, i , co ważne - zakwitł już różanecznik !!!
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Jagisku biorę co dasz, nie wybiorę ..... w życiu ..... za dużo tego. Jedno na chwilę obecną wiem na pewno - nie jestem wielbicielką żurawek, powiem więcej, nie pojmuję tej fascynacji tymi roślinkami tu, na forum. Ale ja jestem pszenno - buraczana, nie muszę wszystko rozumieć. Uszczknij po kawałeczku wszystkiego, zapakuj do małego ..... TIR - a i wyślij do durnej, która pusta jak gwizdek jest.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w niedzielną, ciemną noc ;:218.
Usłyszałam dziś, że inteligencja wcześnie wykryta - jest uleczalna ;:oj.

Ruda, wiedziałaś o tym ;:306.

Lisico, nie denerwuj mnie ;:219, jakie kapustki :?: W maju :?: Zajęłaś ostatnie, zaszczytne... ;:224.

Widzę, że Amba i Daffo też chcą mnie zdenerwować ;:218. Chcecie te miliony kosmosów :?: To proszę podesłać prom kosmiczny ;:306.

Megi, dzięki za pomysł. W przyszłym roku będę badylom robić różne fryzurki ;:306.
Ty, jak zwykle, bardzo uważnie czytasz, co mnie szczególnie ujmuje ;:180. Z nadmiarem roślin nie jest źle, jeśli jest kogo nimi obdarować. Gorzej, jeśli te możliwości się skończą... Pozostaje chyba ciemną nocą obsadzać miejskie nieużytki, albo... rozkładany stoliczek i na rynek ;:306. Połowa forum zaopatruje się na różnych ryneczkach. To czysty zysk: i kontakty towarzyskie i parę złotych na nowe zachcianki ;:306. Deszcz - OK, ale grad :?: Mam nadzieję, że obeszło się bez takich strat, jak u Robaczka czy Marysi-Mufki ;:145 .

Ewelino, tak, pierwszy wyrywny, jak zwykle Cunningham's White , który chyba u wszystkich zaczyna festiwal rododendronów. Inne już czekają w kolejce. Tej wiosny mają pąków dużo i olbrzymie... ;:224. A jak mają się Twoje :?:

Wszystkim czcigodnym Respondentkom serdecznie dziękuję za wizytę - Jagoda
Za moment zielona relacja...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ruda, kiedyś Ty się zdążyła wciąć z tym wpisem ;:oj.
Wiesz, ja też jestem pszenno - buraczana, ale jakoś rośliny podchodzą mi wszystkie, poza czerwonymi i egzotycznymi, niemniej, po jakimś czasie niektóre mi się nudzą, inne mnożą jak króliki... W Twojej gadce brak tylko drobnej szczegóły - adresiku na PW :!:

;:304 , bo ciśnienie coś baaardzo niskie - Jagoda
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Ruda2011 pisze:Jagisku nie jestem wielbicielką żurawek, powiem więcej, nie pojmuję tej fascynacji tymi roślinkami tu, na forum.
A ja jestem wielbicielką i będę ich bronić. Piękne kolorowe, ale niemonotonne, zmieniają odcienie i barwy w ciągu roku, dodają koloru gdy inne rośliny nie mają już liści. ;:63
I cieszę się jak gwizdek bo przyszło do mnie zamówienie z kolejnymi pięknymi egzemplarzami jak Delta Down, czy przedstawiciele serii planety, miasta, czy wielcy malarze(Picasso, Gauguin, Renoir) ;:138 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”