Ja swoje dzisiaj ułaskawiłam.Proszę więc, ułaskawmy ich! Niech się cieszą ślimaczą radością życia!
A najlepiej, Jagi upleć im lektykę z narcyzowego warkoczyka i wywieź do Filozofa.
Ibrakadabra wita w zielonych pokojach
- constancja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagodo ...bywam , podczytuję , ale ...normalnie nie wyrabiam na zakrętach ...jak nie w ogrodzie ozdobnym , to siedzę z łopatą i sadzę pomidory w szklarenkach . Wykąpana , odświeżona siadam do kompa , by skrobnąć kilka słów .
Faktycznie twoje kociambry wszędzie można spotkać ...to i zapewne nornic nie masz - bo ślimakiem na pewno pogardzą .
W rzeczy samej to zbliżenie w uścisku - ślimaczego pocałunku jest przepięknie uchwycone ...ale nie pałam miłością do tych zwierzątek - ani na talerzu - ani w ogrodzie . Dobrze ,że ich nie mam ...prawdę mówiąc raz do mnie przybyły jako " gratis " do sadzonek ...nie zauważyłam , że są przyssane do dwóch doniczek . Rano chciałam posadzić rośliny ...a w tych dwóch doniczkach --
nie ma ani liliowca , ani hosty ...zeżarły w ciągu nocy ... Wzięłam to paskudztwo nagie , obślizgłe i ...reszty Ci oszczędzę ...bo mój Kazan nawet uciekł .
Wypieszczone masz rabatki , jak i trawniczek ...a kwitnienia ...chwilo ...trwaj ...
by zawsze był maj ...czego życzę Tobie i sobie ...
Pozdrawiam ...
Faktycznie twoje kociambry wszędzie można spotkać ...to i zapewne nornic nie masz - bo ślimakiem na pewno pogardzą .
W rzeczy samej to zbliżenie w uścisku - ślimaczego pocałunku jest przepięknie uchwycone ...ale nie pałam miłością do tych zwierzątek - ani na talerzu - ani w ogrodzie . Dobrze ,że ich nie mam ...prawdę mówiąc raz do mnie przybyły jako " gratis " do sadzonek ...nie zauważyłam , że są przyssane do dwóch doniczek . Rano chciałam posadzić rośliny ...a w tych dwóch doniczkach --
Wypieszczone masz rabatki , jak i trawniczek ...a kwitnienia ...chwilo ...trwaj ...
Pozdrawiam ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jagi, agapanty dają czadu
W tym roku będę podziwiać Twoje, bo moje malizny ledwo wystawiają listki na wierzch...pewnie marne szanse na kwiaty..?
W tym roku będę podziwiać Twoje, bo moje malizny ledwo wystawiają listki na wierzch...pewnie marne szanse na kwiaty..?
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Rudej 2011 i Constancji mam chyba zajęcie na cały sezon: zbieranie ślimaków z działek i lasów.
No cóż, moja kariera na Forum nie jest zbyt oszałamiająca, wręcz zaczyna się ślimaczyć...
A zapowiadało się tak obiecująco, od intrygującego kryminału, a teraz... co?
No cóż, moja kariera na Forum nie jest zbyt oszałamiająca, wręcz zaczyna się ślimaczyć...
A zapowiadało się tak obiecująco, od intrygującego kryminału, a teraz... co?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witajcie w bardzo dobry dzień
Nadeszła przesyłka od Marysi - Mufki
. To nie do wiary, jak się człowiek cieszy roślinami, no chyba bardziej, niż wygraną w Totka
.
Odpowiedziałam Wam wczoraj, ale złośliwy internet przywalił mi fangę w nos
. I co mu zrobisz
.
Lisico, znam takich, którzy ślimaki biorą po prostu pod but
Ale niech tam, póki winniczki są tylko dwa, mogę je wielkodusznie ułaskawić... rzutem za płot
. Warkoczyka wszakże nie dam, musiałabym te włoski wyrwać z cebulkami
.
Ruda
, ale masz plagę egipską z tymi luzytańskimi. W porównaniu z nimi winniczki, to cudo... I jak sobie z nimi bez Lisicy radzisz
A tak w ogóle, nie rozpraszaj się tawułami, tylko patrz i wybieraj, co byś chciała
.
Constancjo, Twoją metodę pozbycia się ślimaków stosuje Filozof, a potem bacznie śledzi (po glutach na betonie), którędy do niego wracają...
Jagódko biedna, zapracowana, a jednak wpadłaś
. Odsapnij sobie, choćby przy komputerze. Ślimaków nie znoszę od kiedy (nie zauważony przeze mnie) winniczek na moich oczach wrąbał cały krzaczek dzwonka karpackiego
. A ja myślałam, że mi na wzrok padło
.
Robaczku, do agapantów trzeba cierpliwości. Mój biały zakwitnie po trzech latach nieróbstwa. A niebieskie - co roku biją swoje własne rekordy w ilości kwiatów. Ale tego lata - będą dzielone, ponieważ rozsadziły donice
.
Lisico, c'est la vie, ale za to jakie świetne kobitki poznasz
.
A nawiasem, co mam zrobić z milionami siewek kosmosu w Twoim Baden-Baden
.
Drobny prezencik.

Zmitrężyłam pół dnia na rynku (w soboty - Sodoma z Gomorą
), czas do ogrodu - Jagoda
Nadeszła przesyłka od Marysi - Mufki
Odpowiedziałam Wam wczoraj, ale złośliwy internet przywalił mi fangę w nos
Lisico, znam takich, którzy ślimaki biorą po prostu pod but
Ale niech tam, póki winniczki są tylko dwa, mogę je wielkodusznie ułaskawić... rzutem za płot
Ruda
A tak w ogóle, nie rozpraszaj się tawułami, tylko patrz i wybieraj, co byś chciała
Constancjo, Twoją metodę pozbycia się ślimaków stosuje Filozof, a potem bacznie śledzi (po glutach na betonie), którędy do niego wracają...
Jagódko biedna, zapracowana, a jednak wpadłaś
Robaczku, do agapantów trzeba cierpliwości. Mój biały zakwitnie po trzech latach nieróbstwa. A niebieskie - co roku biją swoje własne rekordy w ilości kwiatów. Ale tego lata - będą dzielone, ponieważ rozsadziły donice
Lisico, c'est la vie, ale za to jakie świetne kobitki poznasz
A nawiasem, co mam zrobić z milionami siewek kosmosu w Twoim Baden-Baden
Drobny prezencik.

Zmitrężyłam pół dnia na rynku (w soboty - Sodoma z Gomorą
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Jagódko czy łapiesz popołudniową drzemkę ?

Kocham wszystkie rudzielce

Kocham wszystkie rudzielce
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Witam
Byłaby spokojna niedziela, ale nie jest.
to na dodatek zarasta jakimś kosmosem!
A co na to styliści ogrodowi i dyktatorzy mody? Może rozpiszemy konkurs?
Ja chętnie wezmę w nim udział, ale mój pomysł już znacie: kapustki ozdobne.
Ale może zajęłabym chociaż ostatnie, zaszczytne miejsce...?
Byłaby spokojna niedziela, ale nie jest.
Czy to nie skandal? Najbardziej oryginalny fragment zielonych pokoi nie dość, że jeszcze nie zaplanowany,JagiS pisze: A nawiasem, co mam zrobić z milionami siewek kosmosu w Twoim Baden-Baden.
A co na to styliści ogrodowi i dyktatorzy mody? Może rozpiszemy konkurs?
Ja chętnie wezmę w nim udział, ale mój pomysł już znacie: kapustki ozdobne.
Ale może zajęłabym chociaż ostatnie, zaszczytne miejsce...?
Lisica
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Hej Jaguś - pada u Ciebie? U nas ranek był pogodny i trudziłam się niedzielnie nad kopcem kompostowym - bo wymyśliłam sobie ogórasy własne w tym roku
Te kosmosy z Baden-Baden to chętnie przygarnę - bo uwielbiam te pastelowe, delikatne kwiatuszki...
Te kosmosy z Baden-Baden to chętnie przygarnę - bo uwielbiam te pastelowe, delikatne kwiatuszki...
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Jagi dzielisz kosmosami?
To ja też chętnie przygarnę
Buzaki deszczowe dzisiaj
To ja też chętnie przygarnę
Buzaki deszczowe dzisiaj
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Jagi, ty pleciesz narcyzowe warkoczyki, a ja związuję w kucyki.
Zdjęcie ślimaków bobmbowe. U mnie grasuje bezskorupkowe obrzydlistwo w ilościach hurtowych.
Aż mnie zmroziło, kiedy przeczytałam, że na trzy hortensje zapadł wyrok, ulga że nie trafią na kompostownik tylko w inne miejsce i do donic. Jako ogrodnik-żółtodziób mam problem z wyrzucaniem z ogrodu roślin, znajduję jeszcze wolne miejsce na posadzenie nowych, ale to się już powoli kończy i chyba niedługo przestanę kupować. A tyle jeszcze chciejstw na liście.
Po deszczu wszystko ruszyło z kopyta, fajnie że rabaty zaczęły się już budować w pionie, niech się mury pną do góry. U mnie dzisiaj też padało, deszcz i grad.
Zdjęcie ślimaków bobmbowe. U mnie grasuje bezskorupkowe obrzydlistwo w ilościach hurtowych.
Aż mnie zmroziło, kiedy przeczytałam, że na trzy hortensje zapadł wyrok, ulga że nie trafią na kompostownik tylko w inne miejsce i do donic. Jako ogrodnik-żółtodziób mam problem z wyrzucaniem z ogrodu roślin, znajduję jeszcze wolne miejsce na posadzenie nowych, ale to się już powoli kończy i chyba niedługo przestanę kupować. A tyle jeszcze chciejstw na liście.
Po deszczu wszystko ruszyło z kopyta, fajnie że rabaty zaczęły się już budować w pionie, niech się mury pną do góry. U mnie dzisiaj też padało, deszcz i grad.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Rabatki coraz barwniejsze, jak widzę, i , co ważne - zakwitł już różanecznik !!!
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Jagisku biorę co dasz, nie wybiorę ..... w życiu ..... za dużo tego. Jedno na chwilę obecną wiem na pewno - nie jestem wielbicielką żurawek, powiem więcej, nie pojmuję tej fascynacji tymi roślinkami tu, na forum. Ale ja jestem pszenno - buraczana, nie muszę wszystko rozumieć. Uszczknij po kawałeczku wszystkiego, zapakuj do małego ..... TIR - a i wyślij do durnej, która pusta jak gwizdek jest.
-
JagiS

Witajcie w niedzielną, ciemną noc
.
Usłyszałam dziś, że inteligencja wcześnie wykryta - jest uleczalna
.
Ruda, wiedziałaś o tym
.
Lisico, nie denerwuj mnie
, jakie kapustki
W maju
Zajęłaś ostatnie, zaszczytne...
.
Widzę, że Amba i Daffo też chcą mnie zdenerwować
. Chcecie te miliony kosmosów
To proszę podesłać prom kosmiczny
.
Megi, dzięki za pomysł. W przyszłym roku będę badylom robić różne fryzurki
.
Ty, jak zwykle, bardzo uważnie czytasz, co mnie szczególnie ujmuje
. Z nadmiarem roślin nie jest źle, jeśli jest kogo nimi obdarować. Gorzej, jeśli te możliwości się skończą... Pozostaje chyba ciemną nocą obsadzać miejskie nieużytki, albo... rozkładany stoliczek i na rynek
. Połowa forum zaopatruje się na różnych ryneczkach. To czysty zysk: i kontakty towarzyskie i parę złotych na nowe zachcianki
. Deszcz - OK, ale grad
Mam nadzieję, że obeszło się bez takich strat, jak u Robaczka czy Marysi-Mufki
.
Ewelino, tak, pierwszy wyrywny, jak zwykle Cunningham's White , który chyba u wszystkich zaczyna festiwal rododendronów. Inne już czekają w kolejce. Tej wiosny mają pąków dużo i olbrzymie...
. A jak mają się Twoje
Wszystkim czcigodnym Respondentkom serdecznie dziękuję za wizytę - Jagoda
Za moment zielona relacja...
Usłyszałam dziś, że inteligencja wcześnie wykryta - jest uleczalna
Ruda, wiedziałaś o tym
Lisico, nie denerwuj mnie
Widzę, że Amba i Daffo też chcą mnie zdenerwować
Megi, dzięki za pomysł. W przyszłym roku będę badylom robić różne fryzurki
Ty, jak zwykle, bardzo uważnie czytasz, co mnie szczególnie ujmuje
Ewelino, tak, pierwszy wyrywny, jak zwykle Cunningham's White , który chyba u wszystkich zaczyna festiwal rododendronów. Inne już czekają w kolejce. Tej wiosny mają pąków dużo i olbrzymie...
Wszystkim czcigodnym Respondentkom serdecznie dziękuję za wizytę - Jagoda
Za moment zielona relacja...
-
JagiS

Ruda, kiedyś Ty się zdążyła wciąć z tym wpisem
.
Wiesz, ja też jestem pszenno - buraczana, ale jakoś rośliny podchodzą mi wszystkie, poza czerwonymi i egzotycznymi, niemniej, po jakimś czasie niektóre mi się nudzą, inne mnożą jak króliki... W Twojej gadce brak tylko drobnej szczegóły - adresiku na PW
, bo ciśnienie coś baaardzo niskie - Jagoda
Wiesz, ja też jestem pszenno - buraczana, ale jakoś rośliny podchodzą mi wszystkie, poza czerwonymi i egzotycznymi, niemniej, po jakimś czasie niektóre mi się nudzą, inne mnożą jak króliki... W Twojej gadce brak tylko drobnej szczegóły - adresiku na PW
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
A ja jestem wielbicielką i będę ich bronić. Piękne kolorowe, ale niemonotonne, zmieniają odcienie i barwy w ciągu roku, dodają koloru gdy inne rośliny nie mają już liści.Ruda2011 pisze:Jagisku nie jestem wielbicielką żurawek, powiem więcej, nie pojmuję tej fascynacji tymi roślinkami tu, na forum.
I cieszę się jak gwizdek bo przyszło do mnie zamówienie z kolejnymi pięknymi egzemplarzami jak Delta Down, czy przedstawiciele serii planety, miasta, czy wielcy malarze(Picasso, Gauguin, Renoir)