Nasze wyzwanie działkowe :)
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
Fajne porównanie prac poczynionych na działce..Lubię takie zestawienia 
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś...a ja myslałam, że to ja tylko mam jeszcze liście do grabienia 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Lodziu możecie być dumni z siebie , ogrom pracy , efekty już widoczne . U mnie nie ma mrozu , to liście chyba do grudnia będą , M zbierał odkurzaczem , ale ostatnio popaduje deszczyk , więc odkurzacz odpoczywa w szopce .
- misia i klusek
- 1000p

- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Tak tak Leokadio grabić liście z trawki i grabić masz rację, robię cały czas co wolnego to zawsze zgrabię!!
Krzysiek
Krzysiek
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Lodziu, poglądałam Twoje prace na blogu. Fajnie rzeczy robisz.
Widać, że pracy się nie boisz. Lubisz coś tworzyć.
To samo jest z Twoją działeczką. Pięknieje coraz bardziej.
Trawka super. Jak ja bym chciała być na takim etapie jak Ty. Ja swoją może zacznę robić wiosną
Widać, że pracy się nie boisz. Lubisz coś tworzyć.
To samo jest z Twoją działeczką. Pięknieje coraz bardziej.
Trawka super. Jak ja bym chciała być na takim etapie jak Ty. Ja swoją może zacznę robić wiosną
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Osiu w każdej gminie są plany zagospodarowania przestrzennego, które to plany każdy może obejrzeć. Fakt, że są działkowiska, które będą likwidowane ale wiele pozostanie bez zmian. Zanim zainwestujecie w altankę - pójdź i upewnij się, że warto.wielkakulka pisze:Tak Ci się wydaje odpocząć, potem wymyslisz następne cuda do postawienia. Zawsze mozesz przejść do gminy i zapytać czy planuja tam coś robic - w sobote dowiedziałam się, że do 2014 do maja nic się nie zmieni - bo tyle czasu potrzeba na wymyslenie, przegłosowanie i wprowadzenie nowych praw i ustaw o ogrodnictwie - mówił mi to pan z zarządu ogrodów działkowych u nas.DuczekiOsia pisze:
jeszcze kawałek do skopania jest więc zaraz po tym jak mrozy zejdą od wiosny będzie jeszcze budowa studni, znów chwytamy za szpadel, grabie, kopiemy wybieramy korzenie i kamienie, równamy siejemy trawę, potem budowa altany, jakiegoś grilla no i potem możemy odpocząćnajbardziej boję się że potem gmina przejmie działki zabierze i zostaniemy tylko z wspomnieniami
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Piękny avatarek

- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Witaj Leosiu, o ile weselej sie robi jak pokazujemy buźki, ale frajda - awatarek sliczny 
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
fajnie ze Wam się avatarek podoba, ja wam bardzo wszystkim dziękuje ze wpadacie do Nas
dziś pokarzę Wam nasze karmniczki bo już są zamontowane na działce i ptaszki się nimi cieszą
z moim nie było problemu po prostu go powiesiłam i już :P

a małż musiał się nieźle nakopać aby zamontować swój

no i karmniczek stoi

Wisienka której pękła kora, zostawała zabezpieczona specjalnym środkiem na rany.

roślinki prawie wszystkie wyglądają już nieciekawie, ale mamy gościa w domku, to pewnie nornica, przeprowadziła się z dworu do chałupy. Wczoraj jak przyszliśmy na działkę , małż zmieniał buty na gumowce, wkłada nogę do buta, a tam żołędzie i kukurydza ....
wysypał to, a ja przełożyłam do szklanki i zostawiłam. Dziś jak przyszliśmy to już tego nie było więc zabrała i przeniosła gdzie indziej ale nie wiem gdzie 
dziś pokarzę Wam nasze karmniczki bo już są zamontowane na działce i ptaszki się nimi cieszą
z moim nie było problemu po prostu go powiesiłam i już :P

a małż musiał się nieźle nakopać aby zamontować swój

no i karmniczek stoi

Wisienka której pękła kora, zostawała zabezpieczona specjalnym środkiem na rany.

roślinki prawie wszystkie wyglądają już nieciekawie, ale mamy gościa w domku, to pewnie nornica, przeprowadziła się z dworu do chałupy. Wczoraj jak przyszliśmy na działkę , małż zmieniał buty na gumowce, wkłada nogę do buta, a tam żołędzie i kukurydza ....
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
no to macie problem (nornica)
o ile pamiętam to samice rodzą młode 4 razy w roku po ok 5-7 sztuk, a te z kolei już po 2 miesiącach są gotowe do rozrodu ......
o ile pamiętam to samice rodzą młode 4 razy w roku po ok 5-7 sztuk, a te z kolei już po 2 miesiącach są gotowe do rozrodu ......
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
ooo matko... a co na to,to jest najlepsze ?? aby się pozbyć?? chyba mamy tego sporo na działce, bo to tu to tam nory w ziemi. Sąsiedzi za to mają kreta, to ja chyba wolę tę nornice, jak zobaczyłam co on im z trawnikiem zrobił.....any57 pisze:no to macie problem (nornica)
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
ja karmiłem je trutką na szczury, którą co czasami w bloku w piwnicach nam wysypują,
ale ostatecznie z nimi rozprawiła się łasica, czy kuna (po śladach na śniegu nie rozpoznałem) zamieszkała całą zimę w kompostowniu sąsiada - tam były największe skupiska nornic, gdy wybierał kompost to nieraz było aż czerwono od osseków.
Przy okazji to "coś" wydusiło małe koty u sąsiadki
ale ostatecznie z nimi rozprawiła się łasica, czy kuna (po śladach na śniegu nie rozpoznałem) zamieszkała całą zimę w kompostowniu sąsiada - tam były największe skupiska nornic, gdy wybierał kompost to nieraz było aż czerwono od osseków.
Przy okazji to "coś" wydusiło małe koty u sąsiadki
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Fajny avatarek(i się nie dziwie że nie kryjecie się ze swoimi pięknymi buźkami)
O jakie zdjęcia z placu boju-będzie co wspominać!
Budki pierwsza klasa
O jakie zdjęcia z placu boju-będzie co wspominać!
Budki pierwsza klasa
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Brawa dla M,wspaniała robota