Mój kwiecisty zakątek. cz. 4
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek. cz. 4
Graziu , różnie to nazywają , oponka , bębenek duży obwód pasa
Choć 20 cm.mniej . To nie tak mało , tyle miałem równo przed rokiem. 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja znam jeszcze takie określenia jak mięsień piwny, piłka futbolowa, zderzak.....
zwiślaczek, ochraniacz....
itp., długo by wymieniać.
Ale skoro miałeś przed rokiem, to teraz z czego chcesz się odchudzać ?
Może lepiej tego nie rób.
Ale skoro miałeś przed rokiem, to teraz z czego chcesz się odchudzać ?
Może lepiej tego nie rób.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadziu ja proponuję fitness na odchudzanie i poprawienie kondycji, godzinna katorga bardzo poprawia samopoczucie i sprawność.
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Jolu fitnes to dla trochę młodszych
dla nas to juz tylko pilates 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tadku a mój M miał w sierpniu rok , też około tego przytył , z 6 kg zleciało , reszta się dzielnie trzyma.tade k pisze:Marzenko , 27 grudnia rocznica niepalenia . To jest główna przyczyna mojego ,,bębenka''. Przez rok 16 kilo , równiutko.![]()
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Nie wiem jak u innych, ale u mnie po roku niepalenia waga zaczęła się normować. Najpierw kilogramy przestały przyrastać, a potem zaczęły powolutku spadać. I to bez większych wyrzeczeń. Niestety do wagi wyjściowej jeszcze nie wróciłam i chyba nie wrócę. No ale w pewnym wieku nie wypada mieć niedowagi 
- marzenaruda
- 200p

- Od: 7 paź 2012, o 11:29
Tak właśnie ,w pewnym wieku nie wypada
, a tym bardziej jak po roku te nabyte kilogramy nie chcą spadać
Pozdrówka
Marzena.
Pozdrówka
Pozdrawiam Marzena
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Zróbmy prezent Tadeuszowi i nie mówmy o oponkach już. gdy przyjdzie wiosna to wszyscy wrócimy do normy. Tadeuszu jakie potrawy tradycyjne u Was na stole być muszą?
-
tade k

Graziu przed rokiem to miałem 80 , teraz 100 i ciut . Zrobię to , bo mi przeszkadza.
Jolu ,nie przepadam za ćwiczeniami . zmienię dziadka M na rower i mniejsze porcje , powinno pomóc. Gorzej , że teraz brak mi zajęcia i to powoduje podjadanie.
Efciu , może by przyniosło skutek , tylko gdzie szukać takiego klubu , po za tym kasiorka
Geniu , choć kilka kilo , tak na 75 , zadowoli mnie .
Izka , wiek też na pewno robi swoje, choć jeszcze przed dwoma laty z 75 na 66 w pół roku bez żadnych zabiegów waga spadła. Jadłem i paliłem normalnie , bez żadnych zmian.
Marzenko , tak mówią , że ,,daszek'' w pewnym wieku potrzebny . Mój tryb życia jest bardzo aktywny i taki balast przeszkadza.
Ewciu . o to temat bardzo na czasie
Oczywiście pierwszy na liście barszczyk z uszkami
Pierożgi z grzybami , kluchy z makiem ,makowiec , ryba smażona . Dawniej karp , teraz różnie. W tym roku dostałem sandacza 2 kg , do niego może jeszcze pstrąga dokupię . Mam okazję taniutko kupić. Jak je zrobić , jeszcze nie myślałem. Dalej śledzie w kilku postaciach. Zawsze jest też jakaś nowość . Do tego białe wino, już mam , dostaliśmy w prezencie francuskie. A w apteczce ranigast , tak na wszelki wypadek

Jolu ,nie przepadam za ćwiczeniami . zmienię dziadka M na rower i mniejsze porcje , powinno pomóc. Gorzej , że teraz brak mi zajęcia i to powoduje podjadanie.
Efciu , może by przyniosło skutek , tylko gdzie szukać takiego klubu , po za tym kasiorka
Geniu , choć kilka kilo , tak na 75 , zadowoli mnie .
Izka , wiek też na pewno robi swoje, choć jeszcze przed dwoma laty z 75 na 66 w pół roku bez żadnych zabiegów waga spadła. Jadłem i paliłem normalnie , bez żadnych zmian.
Marzenko , tak mówią , że ,,daszek'' w pewnym wieku potrzebny . Mój tryb życia jest bardzo aktywny i taki balast przeszkadza.
Ewciu . o to temat bardzo na czasie
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tadziu,co ty chcesz zrzucić jak ty szkielet jesteś? 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Tadziu jak ja dawno nie jadłam kluchów z makiem
hej co Ty gadasz...przecie my Cie widzieli ,gdzie Ty masz ta nadwage...no bujasz nas ...z nudów co
A pstraga uwielbiam...skropiony cytrynka i tylko sola i pieprzem przyprawiony...ciach w make a potem na masełku.....mniamuśny
hej co Ty gadasz...przecie my Cie widzieli ,gdzie Ty masz ta nadwage...no bujasz nas ...z nudów co
A pstraga uwielbiam...skropiony cytrynka i tylko sola i pieprzem przyprawiony...ciach w make a potem na masełku.....mniamuśny
- bratek158
- 500p

- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Kontakt:
Witajtade k pisze:Marzenko , 27 grudnia rocznica niepalenia . To jest główna przyczyna mojego ,,bębenka''. Przez rok 16 kilo , równiutko.![]()
a ,,bębenek'' to czasem nie od piwka
-
tade k

Gosiu , to już zapomniana przeszłość . Od maja dużo czasu minęło a kilogramów przybyło
Dorocciu , jest przy tym trochę pracy, choć kluchy mogą być kupne. Można kupić i dobre. Tyle tylko też przyprawiam ryby , za dużo nie poprawi smaku. Tylko karpie ,,śmierdziuchy'' , czy jakies inne mniej smaczne ryby poprawiam. Może tylko połowę sandacza w inny sposób zrobię.
Nadwagi dużej nie mam , ale tylko w jednym miejscu ,,przyrosła''
Choć ja wiem , czy 10 kilo to mało
Brateczku. , czasami zdaży się piwko 2,3 na tydzień nie zrobi oponki. Gdyby dziennie tyle , na pewno to była by przyczyna. Trutka odstawiona i apetyt wzrósł.Do tego praca na powietrzu , to także przyczyna wzmożonego łaknienia.
Dorocciu , jest przy tym trochę pracy, choć kluchy mogą być kupne. Można kupić i dobre. Tyle tylko też przyprawiam ryby , za dużo nie poprawi smaku. Tylko karpie ,,śmierdziuchy'' , czy jakies inne mniej smaczne ryby poprawiam. Może tylko połowę sandacza w inny sposób zrobię.
Nadwagi dużej nie mam , ale tylko w jednym miejscu ,,przyrosła''
Brateczku. , czasami zdaży się piwko 2,3 na tydzień nie zrobi oponki. Gdyby dziennie tyle , na pewno to była by przyczyna. Trutka odstawiona i apetyt wzrósł.Do tego praca na powietrzu , to także przyczyna wzmożonego łaknienia.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jak mojemu mówię,ze ma brzucho piwne to twierdzi,ze piwo to nie alkohol,to woda zycia.
-
tade k

Gosiu i ma zupełną rację , że piwo woda życia
Tylko zapomina , że nawet w wodzie życia można się utopić

Tylko zapomina , że nawet w wodzie życia można się utopić