Misiu zarobiona jestem ...
Dzisiaj pod topór poszła rabata z hortensjami. Oj działo się działo, blednie przy tym sadzenie i przesadzanie róż
Były tam trzy bardzo duże hortensje (Anabelka, Limonka i Vanilka), gdzieś pod nimi rosły dwie ogrodowe i z brzegu rabaty posadzona w tym roku Phantom. Oprócz tego berberysy uwielbiane przeze mnie i inne przypadkowe rośliny.
Ponieważ hortensjom było za ciasno, Anabelka trafiła na inne miejsce w ogrodzie. Następnie z wielkim trudem zwiększyliśmy odstęp pomiędzy Limonką a Vanilką.
Phantom została przesunięta w taki jakby prześwit pomiędzy tymi dwiema.
Za każdym razem ogromne doły!!!
Po wykopaniu ogrodowych dosłownie osłupiałam, one są przepiękne. Stłamszone w cieniu bukietowych pokazywały tylko połowę swojego piękna.
Przesunęliśmy je na przód rabaty.
W międzyczasie fruwały berberysy, orszelina i inne, sadzone to tu, to tam. Żadne z nich nie pasowało na dotychczasowym miejscu.
Już po obiedzie, ostatnie kosmetyczne poprawki i stanęliśmy zadowoleni, żeby podziwiać prawie całodzienny trud...
Po chwili ciszy, mówię do eMa... Wiesz, chyba trzeba dokupić hortensję, bo jakoś pusto i dziurawo się zrobiło...
Uzupełniająco umyłam trzy okna, wyprałam firany i właśnie skończyłam prasowanie. Musze dbać o linię.
Sławku witam w moim wątku
Oczywiście, że powiem. Choć jak jednej powiedziałam, to teraz co słowo, to gif.
Te obrazki to gify. Najlepiej ich szukać w Googlach. Wpisujesz np. "gify żaba" i już masz obrazki żaby w różnych wydaniach. Chcąc je skopiować, klikasz prawym klawiszem na obrazek, a następnie z listy wybierasz "kopiuj adres obrazka" i już go masz. Chcąc go wkleić w swoją wypowiedź, klikasz Img i wklejasz.
Jak coś niejasne, to pisz.