Działka na Kaszubach - amba19
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Koniec lata - pora zbiorów na naszych działkach. Pomimo tego, że moja działka jest typowo rekreacyjna to i u mnie też coś tam dojrzewa
Największą radość sprawiły mi jeżyny. Radość ta przedłuży się na zimowe wieczory, bo zebrane jeżynki zostały zalane spirytusem i ...robi się naleweczka jeżynowa... mniam mniam...
A grzybki też moje, wyrosły w tak zwanym lesie na końcu działki

A grzybki też moje, wyrosły w tak zwanym lesie na końcu działki

- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co za dziwny rojnik na ostatnich dwóch zdjęciach
Czy on taki jest,czy jest opleciony pajęczyną?
Czy on taki jest,czy jest opleciony pajęczyną?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- amba19

Mieczysławie Kaszuby są cudne. Moja działka - to tylko taki skrawek maleńki. A Kaszuby to lasy, góry (Wieżyca to najwyższe wzniesienie w pasie nadmorskim aż do Francji), jeziora, jeziorka i przecudnej urody maleńkie oczka wodne ukryte w lasach i pomiędzy polami. Są tu miejscowości znane ze swoich walorów turystycznych w całej Polsce i takie zakątki gdzie diabeł mówi dobranoc. A ja z racji mojej pracy mam możliwość jeżdżenia po całych całej tej pięknej krainie. Właśnie wróciłam z północnych Kaszub - Żarnowiec, Krokowa. Jutro jadę w okolice Kartuz - Węsiory (tam są słynne kamienne kręgi), Chmielno, Ostrzyce a kończę w okolicach Sierakowic. I jeszcze mi za to płacą
Mieczysławie jeśli będziesz miał kiedyś okazję - to warto zobaczyć ten kawałek Polski ZAPRASZAM!
Mariolu Twój post napełnił mnie optymizmem, faktycznie wiosna tuż za progiem
Aniu-Raczku - ten rojnik faktycznie wygląda jak opleciony pajęczyną. Niestety nie znam nazwy odmiany. Natomiast jak się rozrośnie to mogę się z Tobą podzielić. Na razie jak widać to tylko dwie różyczki.
Jadziuniu ;:78 a kto to się zakradł do moich grzybków i śliweczek
Dobrze że chociaż zupka grzybowa ugotowana
, bo taką ze świeżych grzybków uwielbiam najbardziej na świecie

Mieczysławie jeśli będziesz miał kiedyś okazję - to warto zobaczyć ten kawałek Polski ZAPRASZAM!
Mariolu Twój post napełnił mnie optymizmem, faktycznie wiosna tuż za progiem
Aniu-Raczku - ten rojnik faktycznie wygląda jak opleciony pajęczyną. Niestety nie znam nazwy odmiany. Natomiast jak się rozrośnie to mogę się z Tobą podzielić. Na razie jak widać to tylko dwie różyczki.
Jadziuniu ;:78 a kto to się zakradł do moich grzybków i śliweczek

- Raczek

Poczekam cierpliwie,bardzo mi sie podoba,amba19 pisze:
jeszcze nie widzialam takiego.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- amba19

Aniu-Raczku nachyłek dla Ciebie jest już w Gdańsku, teraz muszę wymyślić jak go zapakować żeby szczęśliwie dotarł do Ciebie.(nasionka zresztą też) a chcesz może nasiona malw?
U mnie tym razem obrodziły grzybki i to właśnie na działce. Jeszcze nigdy nie miałam takiego zbioru. Zjedliśmy je w postaci jajecznicy z grzybami - mniam mniam mniam.
A na drugim zdjęciu sąsiad-Kargul zza płota przyłapany na podjadaniu jeżynek
No i niech mu będzie na zdrowie!

U mnie tym razem obrodziły grzybki i to właśnie na działce. Jeszcze nigdy nie miałam takiego zbioru. Zjedliśmy je w postaci jajecznicy z grzybami - mniam mniam mniam.
A na drugim zdjęciu sąsiad-Kargul zza płota przyłapany na podjadaniu jeżynek

- Raczek

Już cieszę się na nachyłka różowego,twój żółty też jest przygotowany.amba19 pisze:Aniu-Raczku nachyłek dla Ciebie jest już w Gdańsku, teraz muszę wymyślić jak go zapakować żeby szczęśliwie dotarł do Ciebie.(nasionka zresztą też) a chcesz może nasiona malw?
Nasion malw nie chcę,miałam w tym roku biedronkowe.
Dopadła je rdza i okropnie wyglądały.Doszłam też do wniosku,że mam za maly ogródek na nie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- amba19

Dzień dobry w pochmurny poranek!
Wczoraj po pracy pojechałam do Auchan. Podkusiło mnie zajrzeć na dział ogrodniczy. Jak zobaczyłam tulipany to dostałam oczopląsu
i rozum mi prawie odebrało. Co prawda w paczuszkach jest tylko po pięć cebulek, ale kosztowały tylko 3,49 zł,!!!!!!!!
A ja właśnie zrobiłam sobie nową rabatkę. Co prawda chciałam tam posadzić trawy, ale........ tylko krowa nie zmienia poglądów

Wczoraj po pracy pojechałam do Auchan. Podkusiło mnie zajrzeć na dział ogrodniczy. Jak zobaczyłam tulipany to dostałam oczopląsu
A ja właśnie zrobiłam sobie nową rabatkę. Co prawda chciałam tam posadzić trawy, ale........ tylko krowa nie zmienia poglądów