Moja różanka - rok 2011 - Gosia.

Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja różanka - rok 2011 - Gosia.

Post »

Gosiu nawet nie wiesz jak mnie cieszy to,że ona taka żywotna. Pewnie i tak co roku będzie startować z poziomu zero, ale skoro taka silna to wysoko urośnie do jesieni.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie zaprzeczam, że to Isabell, wręcz przeciwnie.
Widziałam je obie na żywo i są podobne, tylko to miałam na myśli :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja jakoś za czerwonymi różami też nie przepadam, ale u Ani zwróciłam uwagę na Nadię, a u Cibie na Isabell.
Zresztą coraz bardziej podobają mie się renesansowe.
Mają przepiękne kwiaty, układ płatków, kolor, no i zapach. Przynajmniej co niektóre.
Czy Nadia i Isabell pachną?
Gosiu, wiem, że krócej i bezproblemowo jest dojechac pociągiem, tylko o której godzinie musisz wstać, żeby do niego wsiąść.
A i jeszcze jedno pytanie.
Podobno Aspirynka bardzo się rozrasta, a ja potrzebuję takiej kompaktowej różyczki, najlepiej okrywowej w białym kolorze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

GOSIU Isabell śliczna czemu nie wiedziałam o tak pięknej róży Nadia również w moim guście . Ciekawe co powiesz o tej Isabelce . Wiesz ,ze uwielbiam czerwone krolowe mam też Barkarole i Schwarze Madonnę . Poluję jeszcze na Black Bacara i Black Magic
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lemka - może lepiej owinąć dół pędów włókniną - wtedy lepiej przeżyje i będzie cieszyć kwiatami.
Aniu - wystraszyłam się bo dałam zdjęcia do Rosy - wole nie mieszać róż.
Margo - o 4.00 rano są piękne widoki, ptaki już śpiewają, załapałam się jeszcze na przelot naszej Alfy - lubię patrzeć jak ona przelatuje nad naszymi głowami. Z kosmosu mają piękny widok na naszą planetę.
Jadziu - na razie jest to zdrowa róża, poczekamy jeszcze jakiś czas bo ostatnio padało. Wiesz - moją Black Baccara zdobyłam w niemieckim Rosarot, mama sobie ją zażyczyła. Przeglądałam róże czerwone Meillanda i spisałam kilka może któraś podbije Twoje serce - najładniejsza była Duftfestival - widziałam ją w LM, Rouge Meilove, Porta Nigra, So Pretty, La Sevillana i ostatnia jest reklamowana jako brązowo-czerwona i ma ciekawy kwiat - Terracotta. Na pewno za jakiś czas można je będzie kupić i u nas w sklepach.
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Och, jaka Isabell piękna <3 już dawno chciałam ją od Ciebie wyżebrać ;) dla mnie niezmiennie czerwone róże są najpiękniejsze ostatnio ;)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ode mnie daleko do LM Gosiu . Widzę ,ze Isabell robi furore . Widziałam Duftfestival śliczna i pachnaca poczytałam o niej .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - następna będzie dla Ciebie - jeszcze będzie kilka kwitło.
Jadziu - sprawdzałam - cena w niemieckiej szkółce za Duftfestiwal to 33 zł, u nas jak dobrze pamiętam są one w granicach 27 zł, te róże powinny się też pokazać w OBI. Ciekawe róże Meillanda są w tej szkółce:
http://www.rosenversand24.de/storefront ... Rosen.html
Mam tylko nadzieję, że euro do jesieni spadnie w dół.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Dobrze by było, ale ostatnio ciągle w Euro w dobrej formie. Najlepiej jakby spadło do 2zł - a co tam, pomarzyć można..... ;:224
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sklepy internetowe niemieckie ruszają dopiero we wrześniu - dopiero wtedy dowiemy się jakie są prawdziwe ceny róż na ten rok. Ostatnio zamawialiśmy - tydzień temu - storczyki od Schwertersa - cena euro 4,11 zł - totalny szok. W zeszłym roku jak pamiętam cena też skakała ale była od 3,90 do 4,10 zł. Mam nadzieję, że w tym roku nie będzie kolejnego rekordu.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gosiu, ja też w tym temacie. Podglądam strony niemieckich szkółek. Wypatruję nowości i nic specjalnie nie widzę.
Może faktycznie dopiero za miesiąc pokażą nowości na stronach internetowych.
Kiedy odezwać się do Ciebie na PW w sprawie zamówienia - dasz znać ?
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka - część osób już podała spis - co do nowości - na pewno Rosarot mogą mieć nowości Meillanda, jest to szkółka przedstawiciel tej firmy na rynek niemiecki. Co do Schultheisa - zaczynają od połowy lub końca września sprzedaż i wtedy pokażą się ceny, można się w nimi umówić, że zapłaci się im w ciągu np tygodnia. Na pewno nie będzie u nich nowości z historycznych ale może coś dołożą - jest u nich Cafe - ale ta róża schodzi w ciągu miesiąca. U Austina już widziałam nowości - można było je kupić w donicy. Rosen Tantau i Kordes też mają w swoim sklepie nowości ale oni chyba zaczynają sprzedaż od października. Co do reszty szkółek - niestety musimy je kontrolować na bieżąco bo nie wiem kiedy mają terminy sprzedaży - w Direct jest chyba przedsprzedaż - nie wszystkie szkółki mają taką możliwość, a szkoda.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gosiu, ale jeszcze mam czas żeby Ci podać ? Muszę podjąć ostateczne decyzje, a wiesz jak to jest. Ja bym chciała wszystkie :;230 :;230
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka - mamy jeszcze czas do końca września, wcześniej można składać zamówienia do Direct - tam mają przedsprzedaż czyli cały czas już przyjmują zamówienia na jesień. Sama jestem ciekawa jakie mają sadzonki, nie zamawiałam jeszcze u nich. Z wcześniejszych zamówień chwalę sobie sadzonki z Rosarot - są trochę mocno przycięte ale wszystkie doskonale mi rosną i kwitną. Dobry był jeszcze - jeśli chodzi o sadzonki - Agel ale strasznie trudno było się porozumieć z właścicielem.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Deirde pisze:Majka - mamy jeszcze czas do końca września, wcześniej można składać zamówienia do Direct - tam mają przedsprzedaż czyli cały czas już przyjmują zamówienia na jesień. Sama jestem ciekawa jakie mają sadzonki, nie zamawiałam jeszcze u nich. Z wcześniejszych zamówień chwalę sobie sadzonki z Rosarot - są trochę mocno przycięte ale wszystkie doskonale mi rosną i kwitną. Dobry był jeszcze - jeśli chodzi o sadzonki - Agel ale strasznie trudno było się porozumieć z właścicielem.
;:108 potwierdzam, bardzo dobrej jakości sadzonki z jednej i drugiej szkółki ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”