Agusiu masz rację. Natura jest niesamowita i na dodatek ciągle nas zaskakuje, i pewnie dlatego tak bardzo kochamy nasze ogrody
Krysiu żebyś widziała, jakie toto jest żarłoczne. Jednego dnia miałam wierzbę szczepioną na pniu, a drugiego przypominała ona miotłę

Wcina liście, aż miło, tylko nie smakują mu nerwy liściowe i ogonki
Justynko na "Krzyśka" warto poczekać, bo według mnie to najpiękniejsza odmiana czosnku olbrzymiego

Zresztą lada dzień zobaczysz go w pełnej krasie.
Elu korzystaj z życia i pogody. Zawsze zdążysz pospacerować po moim ogrodzie. Obiecuję, że nawet w zimie nie zamknę furteczki i będziesz mogła rozkoszować się urodą letnich kwiatów
Celinko ja dzisiaj wzięłam się za mojego chrząszcza i mam nadzieję, że wróci dopiero za rok...a wiem, że wróci, bo jest stałym gościem mojego ogrodu
Ilonko to niemożliwe, że nie rośnie Ci ta odmiana hosty...ona wszędzie rośnie. Kilka posadziłam przed ogrodzeniem tuż przy ulicy...są zakurzone, niedokarmione, czasami ktoś je przejedzie, a one i tak każdej wiosny wychodzą z ziemi i rwą się do życia

Oczywiście są coraz większe
MagdziuMisiu to niestety nie jest chrabąszcz majowy, którego dobrze znam, bo gdy byłam panienką, to chłopcy wrzucali nam go za sukienkę...ciekawy sposób podrywania

Mój chrząszcz jest dużo mniejszy i my na niego mówimy kowalik, a jak naprawdę nazywa się
Agatko na Twoje pytanie odpowiedziała już
Ewa, która jednocześnie zwróciła mi uwagę na pomyłkę, jaka wkradła się w podpisie

Oczywiście już poprawiłam. Dziękuje kochana
Jowitko rozchodników mam około 15 odmian i wszystkie kwitną, a jedna ładniej od drugiej
Moniko wcale nie zdziwił mnie fakt, że preferujesz hosty

Uwielbiam ludzi, którzy są konsekwentni w doborze roślin, a nie tak, jak u mnie...trochę pustyni, trochę puszczy
W podziękowaniu za wizytę "bukiecik" pachnących goździków...
...a dla miłośników host...
Antioch nazwa amerykańska /
Moerheim nazwa europejska
Wide Brim