Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Czereśniak 2011

Post »

A ja u Ciebie po raz pierwszy. Chociaż w Bytomiu mam ciocię i wcale nie tak rzadko bywam w tym mieście. Ale ona nie ma żadnego ogrodu, wiec nie było okazji nawet natknąć się na Twój. A na pewno bym go zapamiętała :D
Już teraz jest pięknie, a jak jeszcze wszystko będzie odmalowane i odnowione to ho. ho ho... ;:138
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

I mnie się podoba twój domek-altanka ;:138 Fantastycznie dobrałaś kolory ! Domek wtopi się w zieleń ogrodu...pięknie! 8-)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam
Dzięki wszystkim za uznanie i docenienie mojej pracy ;:196 Przede mną jeszcze sufit na werandzie, czyli najgorsze. Już wczoraj większość malowałam z drabiny, z wciąż wyciągniętą w górę ręką. Włosy miałam zlepione (zieleni na ciemnych nie widać) twarz w mniejsze i większe kropki, dłonie zielone-mimo rękawic, nogi w kleksy-mimo spodni, kolor ciuchów zlewał się trawnikiem :;230 i jeszcze spotkała mnie przygoda, przykleił mi sie do rękawiczki uchwyt pojemnika z drewnochronem, puszka sie przechyliła i...wylałam ze dwa litry, częściowo do doniczek z daliami ;:223

A tymczasem zrobiła się zima. Przed chwilą wróciłam z ogródka i jestem wstrząśnięta :( rośliny uginają się pod ciężkim i mokrym śniegiem, a na termometrze +2. Postrzepywałam śnieg z piwonii, róż i oczek lilowych, trochę krzaków powiązałam, enkiantowi nałożyłam pudełko. Palce mi zgrabiały i biegiem do domu. A śnieg pada dalej :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tosia specjalne buźki dla Twojej Mamy ;:196
Moja serduszka też mała, ale już dwa razy przesadzana :)

Ala jak tak dalej pójdzie, to najważniejszym elementem ogródka będzie altana, bo przy takiej pogodzie cudów kwiatowych chyba nie można się spodziewać.

Iwonko na pierwszym zdjęciu jest żagwin variegata, przetrwała malusia kępka. Na drugiej fotce gęsiówka pełna, bardziej zwarta i ładniejsza od tej zwykłej.

Tadek pogoda nas nie rozpieszcza i te rośliny, które przeżyły zimę, mogą paść teraz. Skoro w tej chwili jest +2, to czego można spodziewać się w nocy?

Majka wczoraj zdjęcie zapraszało wiosennie, dzisiaj zimowo...ale wciąż zapraszam :)

Stasiu moja skimmia ledwo dycha, mimo, że zimę przeżyła w pudełku. Drugi raz bym jej nie kupiła.

Nela serduszka nie ma rozłogowych korzeni. Ma jeden gruby z odnogami, rosnący bardzo głęboko w ziemi, stąd ciężko ją wykopać i przesadzić. Wydaje mi się, że nie powinna zagrażać innym roślinom.

Olu w miejscu obecnej kratownicy piął się na żyłkach winobluszcz. Został bardzo zniszczony podczas remontu, ale coś tam się uchowało. Obok na ścianie będzie pergola na glicynię i powojnik mutant (prezent od Bożenki Śmigielskiej), który na pewno oprze się również na kratownicy.
Doniczki dostaną pelargonie, truskawke pnącą i pewnie coś jeszcze :roll:

Grażynko wiesz jak wyglądałam? jakby to powiedzieć najbardziej obrazowo... jak ufoludka :;230

Krysiu moje lilie też już wysokie, wszystkie były przykryte śniegiem. Niby śnieg wytrzepałam, ale nadal pada. Jak przyjdzie mróz, to na każda będzie miała lodowy kwiatek :wink:

Jagusiu witam Cię :wit i zapraszam. Skoro bywasz w Bytomiu, to mam nadzieję, że mnie odwiedzisz. W jakiej dzielnicy masz rodzinkę?

Maryniu gospodarstwo mi się rozrasta i przybywa komórek. Ilość przydasiów większa, niż w domu. Trzeba to gdzieś zmieścić i zakamuflować.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Basiu. We Wrocławiu po porannej śnieżycy już nie ma śladu, a temperatura zdążyła wzrosnąć z 0 do +1,5. Może nie będzie tak źle. Również najbardziej boję się o lilie, gdyż już są na prawdę duże, a mam je w tylu miejscach i niektóre takie wysokie, że o przykrywaniu nie ma mowy. Podziwiam domek - przepiękny i taki duży. Ja mam altankę 2,5 na 2 i już się nie mieszczę w niej. Masz rację - jest tyle przydasiów na działce, że ciężko jest bez nich. Altankę traktuję tylko jako magazyn, gdyż nowej już nie postawię. Muszę zabudować tarasik to będzie ciut więcej miejsca chociaż na narzędzia. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Basiu ogródek i altanka wyszykowana jak na przyjazd królowej ;:138
Szkoda tylko tej dalii no i farby ,ale Ciebie to bym chętnie obejrzała w nowej odsłonie-czemu nie dałaś się sfotografować :;230 Ten śnieg i zimno mnie przerażają-moje pomidorki ;:145
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu to pocieszyłaś mnie z serduszką,nie muszę się obawiać... :D
Nie zazdroszczę malowania w górę ..ale najważniejsze ,że zadanie wykonane... :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIA u Ciebie więcej śnigu niż u mnie . Też poleciałam do ogrodka bo przypomniało mi się ,że mam domowe kwiaty na tarasie ,wiec trzeba było wszystko pochować . Nieżle się napracowałaś . Musiałam wszędzie nadrobić tyle zaległości z 3 dni. Pięknie wygląda ta altanka i wszystko w koło w kwiatach . Tiarelki też fajnie kwitną . Mam tylko nadzieję ,że pod folią moim posianym ogórkom nic nie zaszkodzi . Czy nakryłaś też powojniki albo tylko enkianta . Ja o nich zapomniałam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Basiu , na moich kresach w porównaniu do reszty kraju , jest upalnie.Niedawno było +10, na rano +3. Nie pada.Jak to wszystko zabezpioeczyć :?: :?: Najgorsze prognozy dla pasa Gdańsk - Toruń , do -5, przy gruncie więcej. Nic nie da przykrywanie. :(
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Basiu - może ten śnieg nie poczyni szkód w ogrodzie ? Oby... :? u mnie na razie śniegu nie było..a balkonowe już profilaktycznie przeniosłam do mieszkania a co na działce ? nie wiem , wybiorę się jutro i coś poprzykrywam przed nocą ... ;:7
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

To u mnie wcale nie było go widać na ziemi, tylko jak padało to widać było że śnieg.
Ja kupiłam dwie serduszki i obie takie maleńkie ledwo wyłażą z ziemi, to pewnie wina tych sadzonek. ;:108
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

...ja się pocieszam, ten mróz się rozmydli....będzie lepiej jak prognozują...
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Basiu u mnie też zapowiadają mróz :roll: biegałam i przykrywałam co się dało mam nadzieję że nie będzie tak źle ;:108
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Roślinki szok przeżyły :shock: co one sobie pomyślały.... :?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Basiu u Ciebie śnieg,a u nas padł rekord mrozu , ciekawe jak tam roślinki. Drzewka owocowe tez pięknie kwitły , jestem bardzo ciekawa czy mróz ich nie uszkodził :( :(
Basiu wschodzi Ci już ten powojnik , u mnie puszcza listki :wit :wit
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu aż tak cię przysypało a niech to licho ,dzięki za wiedzę o skimmi jak
taka problematyczna to zrezygnuję ;:108 ,u mnie aż tak źle nie było :roll:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”