Storczyki Storczykowej cz. 4
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Storczykowej cz. 4
Witam moze będzie kieiki będę trzymał kciuki :P . U mnie na razie jeszcze tak dobrze nie widać rosną na razie powoli ale rosną.
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Avatar jest zrobiony z jednego z nowych zdjęć, których jeszcze nie wstawiłam na forum
. Cieszę się, że wam się podoba. Lubię tworzyć avatary itp., tylko nie mam gdzie się nimi chwalić, więc rzadko robię.
Keiki na razie ładnie rosną. Tylko się martwię o te na zdechlaczkach, czy zdążą urosnąć, zanim rośliny mateczne padną. Jeden ze zdechlaczków jest naprawdę wiotki, ale chcę, by puścił tego keika, ale nie wiem, czy wytrzyma rok albo dłużej.
A pędzik niebieskiej Vandzi, ten przyschnięty, chyba zaczyna wznawiać wzrost, bo jest większy i cały zielony. mam nadzieję, że rzeczywiście urośnie
.Pędzik belliny też podrósł, nawet szybko rośnie, jak na bellinkę.

Keiki na razie ładnie rosną. Tylko się martwię o te na zdechlaczkach, czy zdążą urosnąć, zanim rośliny mateczne padną. Jeden ze zdechlaczków jest naprawdę wiotki, ale chcę, by puścił tego keika, ale nie wiem, czy wytrzyma rok albo dłużej.
A pędzik niebieskiej Vandzi, ten przyschnięty, chyba zaczyna wznawiać wzrost, bo jest większy i cały zielony. mam nadzieję, że rzeczywiście urośnie

Tetraspis piękny
ciągle jest moim chciejstwem. I znowu się powtórzę: Duśka robisz WSPANIAŁE zdjęcia.

"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
Dobrze, że pędzik na Vandzi wznowił wzrost i, że szybciutko rośnie pęd na bellince 

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
Też mnie bardzo cieszy, że pędzik na Vandzi znowu normalnie rośnie, już myślałam, że uschnie. Inne Vandzie chyba jeszcze nie puszczają, ale mam nadzieję, że puszczą. U Phal. też jeszcze nie ma pędów. trochę mnie to martwi, bo zawsze o tej porze już było całkiem sporo nowych pędzików, a w tym roku tylko 2: na brzoskwiniowej hybrydzie z mazami i na bellinie, a u mniej akurat najmniej się pędzika spodziewałam
. Cieszy mnie też to, że schilleriana już zaczyna się pięknie przekorzeniać, nowe korzonki nie zatrzymały wzrostu i ładnie wrastają w nowe podłoże. Dobrze, ze jednak się zdecydowałam na przesadzenie. Już mu trochę ciasno było, tak dużo urósl przez te 11 miesięcy, odkąd go mam. Przyszedł taki malutki, a teraz jest ze 2 razy większy. Mam nadzieję, że też puści pęd, nawet 1 kwiatuszek bardzo by mnie ucieszył.

- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:

Nas też by ucieszył choć jeden kwiatuszek

Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- Storczykowa
Na razie nie ma pędzika, ale korzonki ładnie wrastają w podłoże, mam nadzieję, że w tym roku zakwitnie. Wiele innych Phal. też puszcza korzonki, ale pędzików jak nie było, tak nie ma, choć Mini Mark ma 2 dziwne, nieokreślone rzeczy po bokach trzonu, mam nadzieję, że to będą pędy (lub keiki) i że urosną. Z Vand ta niebieska ma pęd, inne nie wiem, bo te wiszące ściągam z okna tylko do kąpieli, jak je będę kąpać, to zobaczę, czy coś się kluje, byłony super, jakby się pojawił jakiś pędzik. Sporo vand już puszcza nowe korzonki lub przedłużenia/odgałęzienia ze starych, nawet jedna z siewek Vand puszcza nowy korzeń z trzonu.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O...ruszył pędzik na Vandzi, super 

Fajnie, że ruszył pędzik na Vandzi
czekam też na belline i jej cudowne kwiatki 

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Storczykowa
Zdjęcia z tetraspisem:
Tetraspis z kropelką wody na warżce:

Tetraspis z różą w tle:

Tetraspis z kropelką wody na warżce:

Tetraspis z różą w tle:

Tetraspis cudownie wygląda z kropelka wody na warżce 

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Zdjęcia robisz rewelacyjne
Może powinnaś w tym kierunku rozwijać swoje umiejętności 

- Storczykowa
Dzisiaj byłam na wystawie
)).
Bardzo mi się podobało, spory wybór botanicznych Phal., dużo sobie nakupiłam, ale inne niż planowałam, ponieważ połowy z tych, które zamówiłam, nie było, więc musiałam kupić jakieś inne na ich miejsce. Za chwilę pokażę zdjęcia moich nowych cudeniek. Niestety tylko 1 Phal. jest kwitnący, reszta nie kwitnie albo jest w pędach... Ale ogólnie to ładne, zdrowe rośliny. kupiłam 7 Phal. i 1 Vandę, ale niestety Vandzi nie mogłam dzisiaj zabrać
(((.

Bardzo mi się podobało, spory wybór botanicznych Phal., dużo sobie nakupiłam, ale inne niż planowałam, ponieważ połowy z tych, które zamówiłam, nie było, więc musiałam kupić jakieś inne na ich miejsce. Za chwilę pokażę zdjęcia moich nowych cudeniek. Niestety tylko 1 Phal. jest kwitnący, reszta nie kwitnie albo jest w pędach... Ale ogólnie to ładne, zdrowe rośliny. kupiłam 7 Phal. i 1 Vandę, ale niestety Vandzi nie mogłam dzisiaj zabrać