Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kinga_232
- 200p

- Od: 11 paź 2010, o 16:12
Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
Justynko Twój "cętek" i "orange" po prostu mnie zachwyciły
, nie spotkałam jeszcze takich, chyba muszę iść na łowy
Wirtualne nowości wyglądają na zdrowe, życzę Ci by szybko zagościły w Twoim domku. 
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
"Cętek" rzeczywiście cudowny, nie dość ze woskowy to jeszcze taki oryginalny kształt płatków. Czekam na fotki z moczenia:)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Witaj
Śliczny Cętek, Orange cudny 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu- też go uwielbiam, należy do tych mniejszych hybryd. Kwiatuszki maleńkie i listeczki również
Kinga- życzę udanych łowów. Cętka jest z Lidla, a Orange... z Castoramy
A ja bym jednak chciała, aby reanimki trafiły pod moj dach dopiero latem, bo teraz...miejsc brak, bo wisząca półeczka jeszcze nieprzerobioa na podwójny rząd
Nieinna- dziękuję w imieniu moich podopiecznych. Parę foteczek będzie, niestety nie udało mi się zrobić wyraźnego zdjęcia korzonkowi sabotka.
Akwarybko- miło Cię gościć w moich skromnych progach. Wiesz, uwielbiam woskowce. I chyba ponad połowa moich hybryd falków to albo woskowce albo peloric
I Fotki... na jednej z katlejek od Agity rośnie nowa psb:

Najwięcej się "dzieje" na reanimowanym dendrobium nobile od Grymaselli. Rosną nowe przyrosty, młode listeczki również rosną i są bez plamek. Na dodatek na keiczkach rosną.... keiczki

Kinga- życzę udanych łowów. Cętka jest z Lidla, a Orange... z Castoramy
Nieinna- dziękuję w imieniu moich podopiecznych. Parę foteczek będzie, niestety nie udało mi się zrobić wyraźnego zdjęcia korzonkowi sabotka.
Akwarybko- miło Cię gościć w moich skromnych progach. Wiesz, uwielbiam woskowce. I chyba ponad połowa moich hybryd falków to albo woskowce albo peloric
I Fotki... na jednej z katlejek od Agity rośnie nowa psb:

Najwięcej się "dzieje" na reanimowanym dendrobium nobile od Grymaselli. Rosną nowe przyrosty, młode listeczki również rosną i są bez plamek. Na dodatek na keiczkach rosną.... keiczki

-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Lubię Baleary za "inność" ich kwiatów.Niestety,moja w tym roku zastrajkowała.
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko wpadłam na chwilę aby się z łóżka wyrwać
no i same cuda u Ciebie widzę
bielik i cętka pięknie kwitną
dendrobium i cattleya super przyrastają
tak trzymaj 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Grażynko- jest czas na pędzikiu cambrii. Myślę, że Twoja też zakwitnie. Jeśli nie teraz, to z pewnością wiosną - tak
Arletko- dzięki wielkie. Dziś kolejny kwiat na Bieliku się rozwija. na razie <odpukać...> żadne pączki nie odpadają i nie usychają...
A u mnie na parapecie zauważyłam dziwne zjawisko. Mam okno po stronie zachodniej, ale o poranku, pomiędzy 7 i 8 godziną świeci słoneczko i oświetla storczyki. Gdy wschodzi słońce po przeciwnej stronie budynku, promienie odbijają się w oknach bloku naprzeciwko i tak słoneczko zagląda do moich storczyków.
Najbardziej czekam na rozwój oto tych pączuszków. To pachnący, peloric-żółty "Sunny". Tylko jeden jego kwiatek widziałam. Prawie dwa lata czekałam na jego pędzik, już niedługo ujrzymy jego kwiatuszki:

I jedna fotka z zimowego spacerku, więcej wstawię do mojego offtopicu:

Arletko- dzięki wielkie. Dziś kolejny kwiat na Bieliku się rozwija. na razie <odpukać...> żadne pączki nie odpadają i nie usychają...
A u mnie na parapecie zauważyłam dziwne zjawisko. Mam okno po stronie zachodniej, ale o poranku, pomiędzy 7 i 8 godziną świeci słoneczko i oświetla storczyki. Gdy wschodzi słońce po przeciwnej stronie budynku, promienie odbijają się w oknach bloku naprzeciwko i tak słoneczko zagląda do moich storczyków.
Najbardziej czekam na rozwój oto tych pączuszków. To pachnący, peloric-żółty "Sunny". Tylko jeden jego kwiatek widziałam. Prawie dwa lata czekałam na jego pędzik, już niedługo ujrzymy jego kwiatuszki:

I jedna fotka z zimowego spacerku, więcej wstawię do mojego offtopicu:

- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne nowinki no no
Za oknem mamy zimę a w pokoju Justynko masz piękną wiosnę . Gratuluję 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Justynko, mnie się wydawało, że wzięłam niezłe roślinki, nawet jakiś czas ładnie sobie radziły, a potem przestały. Może nie umiałam im dać tego, co potrzebują, nie wiem. Falenopsisy i dendrobia mają się u mnie dobrze, nawet przecenione.
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Justynko piękny ten "centek"
lubię storczyki z takimi ostrymi płatkami 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Szkoda, ze maleńki... ja zdecydowanie wolę duże rośliny o duzych kwiatach. Ma fantastyczny kształt, ale za miniaturkami niezbyt przepadam. Ale tak poza tym jest ładny.Dusiu- też go uwielbiam, należy do tych mniejszych hybryd. Kwiatuszki maleńkie i listeczki również
Super kwiatki i nowe pączuszki i przyrosty. Reanimki to wdzęczne kwiatki - odwdzięczają się i rosną 
Justynko piękny ten Twój Cętek
reszta też fajnie ruszyła najważniejsze, że reanimowane ruszają (chciało by się powiedzieć przed zimą
) .
Co do moich z przeceny na razie żyją mam nadzieję, że już w tym roku nic nie uśmiercę bo dwa na sumieniu już mi wystarczą
Co do drinków to ja doniczki wódką przemywam a liście czasami piwkiem

Co do moich z przeceny na razie żyją mam nadzieję, że już w tym roku nic nie uśmiercę bo dwa na sumieniu już mi wystarczą
Co do drinków to ja doniczki wódką przemywam a liście czasami piwkiem
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki